Weer op Szcenia – borden

het weer voor een bord

Het evenement is een kerkfeest, dat op 15 februari wordt gevierd. Sinds de oudheid hebben mensen de energetica van deze dag gebruikt voor hun eigen doeleinden, het uitvoeren van verschillende rituelen, waarzeggerij etc. Er zijn ook veel mensenborden over het weer in verband met de bijeenkomst. Ze kwamen naar ons uit de oudheid, toen mensen bijgeloof gebruikten om de positieve momenten te bepalen voor het zaaien van verschillende culturen en voor de landbouw.

Tekenen van mensen over het weer voor de Heiland van de Heer

Mensen geloven dat deze dag de strijd van de winter met de zomer is. Er wordt aangenomen dat als aan de vooravond van deze vakantie de lucht schoon is en bedekt met sterren, dit betekent dat de winter niet snel zal eindigen en het niet de moeite waard is om op de hitte te wachten. Bovendien zal de komende lente koel zijn.

Andere tekens over het weer voor Sfense:

  1. In het geval dat een dooi komt, zal de veer verrot zijn. Er is een grote kans dat vruchten na het bloeien op fruitbomen niet kunnen worden vastgebonden.
  2. Het feit dat het binnenkort warm zal zijn, en de winter zal wijken, zal bij zonsondergang een felle zon aanschouwen. Een ander teken is dat als de zonsondergang helder is, de sterke vorst op de dag van Vlasy zal zijn (24 februari).
  3. Als op deze dag op de weg lage sneeuwstormen sneeuwstormen, verwacht dan een schamele oogst. Sinds de oudheid zeiden de ouderen dat de sneeuwstorm, die over de weg loopt, de toekomstige oogst wegvaagt. Men gelooft dat de oogst zo klein zal zijn dat er niets is om de dieren te voeden.
  4. Er is een teken voor de Syllabus over sneeuw, waarop de oogst werd beoordeeld, hiervoor is het noodzakelijk om rekening te houden met hoe laat dit gebeurt. Als er 's ochtends veel sneeuw viel, is het een voorbode van een overvloedige oogst van vroeg brood. Wanneer zo'n verandering van het weer optreedt rond de middag, dan zal de opbrengst van tarwe goed zijn, en als 's avonds, is het noodzakelijk om een ​​late en slechte oogst van brood te verwachten.
  5. Nog een beroemd teken - als het op de Sfense sneeuwt, moet je in de lente veel regen verwachten. Hoe meer sneeuw, des te sterker douches. In het geval dat de oude sneeuw op de grond ligt, heeft dit niets met de zaak te maken.
  6. Een veel voorkomend teken is dat als er een mist op de mist is, dit betekent dat er in de zomer veel regen valt.
  7. Op een goede oogst van brood en fruitbomen zullen getuigen van een rustige en bewolkte dag, ingesteld op de Heiland.
  8. Sinds de oudheid geloofden mensen dat een sterke wind op deze kerkvakantie boze geesten wegblaast. Er wordt aangenomen dat hoe sterker het is, des te beter de oogst van fruit zal zijn. Mensen hielpen de natuur zelfs op die dag, waarvoor ze de straat op gingen en de bomen in de tuin schudden.

Er zijn andere tekens verbonden aan deze kerkelijke feestdag. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat als je die dag geld op de keukentafel legt, het geluk het huis voor lange tijd kan verlaten. Er is één oude traditie voor de Zeldzame Bergen - het is noodzakelijk om tribale vogels te voeden. Kippen worden haver gegevenmensen tekenen over het weer ze gingen beter en de eieren waren groot. Het wordt aanbevolen om het huishouden op deze dag te betrekken, bijvoorbeeld, het vee werd verdreven in de kraal, bomen gewit, etc. Tijdens deze feestdag is het ook gebruikelijk om pannenkoeken te bakken, symbolen van de zon. Mensen geloofden dat ze zo'n warmte aantrokken.

Er zijn veel heidense rituelen verbonden aan de Presentatie, bijvoorbeeld, de priesters van de Zon ontmoetten rituelen om het hemelse licht te begroeten. Als de zon op het hoogtepunt staat, is het nodig om een ​​pop gemaakt van stro te branden, genaamd Erzovka. Het is een symbool van de geest van Vuur en de God van Liefde. Het is gebruikelijk om een ​​pop uit stro te decoreren met verschillende geschenken, en tijdens het branden is het nodig om om welzijn te vragen. Sinds de oudheid geloofden mensen dat zo'n ritueel je in staat stelt de kou weg te jagen en warmte en een goede oogst te lokken. De geliefden wendde zich tot de pop om de relatie te versterken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: