Populaire tekens van oktober

populaire tekenen van oktober

Met elke afzonderlijke maand van het jaar zijn hun bijgeloof verbonden. In de meeste gevallen gebruikten mensen de tekens om het weer voor de toekomst te bepalen. Oktoberweer zal u over de winter vertellen. In Rusland heette deze maand 'leaffall' omdat de bladeren actief vallen en mensen al weten dat de winter binnenkort komt.

Populaire tekens van oktober

Slaven geloofden dat de maand van slecht weer komt - het begin van het gezinsgeluk. Oktober werd vergeleken met maart, omdat deze maanden erg wispelturig zijn.

Gemeenschappelijke tekenen van oktober:

 1. Als bladeren van een berk of een eik onzuiver vallen, betekent dit dat de winter ernstig zal zijn. In het geval dat deze bomen kaal staan, zal het jaar gemakkelijk zijn.
 2. Wanneer bladeren van bomen met hun gezicht naar beneden vallen - dit is een voorbode van een slechte oogst volgend jaar, en vice versa.
 3. Volgens de voorschriften van mensen, om het onweer in oktober te horen, dan moeten we een winter zonder sneeuw verwachten.
 4. Als iemand op 1 oktober de kraanvogels in de lucht zag vliegen, dan zouden er over twee weken eerste strenge vorst zijn.
 5. Hoog onkruid voorspelt dit jaar veel sneeuw.
 6. Als op 3 oktober de noordenwind koud is en de zuidenwind warm is.
 7. Er is een bord dat betekent dat een onweer in oktober een warme winter voorspelt met een kleine hoeveelheid sneeuw.
 8. Als je begin oktober naar de maan kijkt, zie je de opkomende cirkel, en dan is de zomer droog.
 9. Om de witte wolken een paar dagen in de lucht te zien, zou je een koude klik moeten verwachten.
 10. Als ijzel in de ochtend op het gras een voorbode is van regen.
 11. Volgens een andere opmerking is een rode regenboog in oktober een voorbode van een harde wind.
 12. Om veel muggen te zien, betekent dit dat de winter mild zal zijn.
 13. Als het einde van oktober mogelijk was om paddenstoelen te vinden - dit is een indicatie dat de sneeuw niet snel zal vallen.

Om te geloven in tekens of niet, dit is ieders zaak, maar onthoud dat ze niet alleen een paar decennia geleden ontstonden, ze werden zonder enige twijfel gebruikt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 72 = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: