Pannenkoekenweek: tekenen en gebruiken | actualidadypolitica.com

Pannenkoekenweek: tekenen en gebruiken

Shrovetide ondertekent de douane

Veel gebruiken van de viering van Maslenitsa zijn al in de loop van de eeuwen verloren gegaan. De meeste families bakken symbolisch pannenkoeken voor deze vakantie op een willekeurige dag. Maar in feite duurde de gewoonte van het Russische volk op Shrovetide een hele week, en elke dag had zijn eigen speciale schema.

Russische tradities en gebruiken van Carnaval: maandag

De Shrovetide-week begint op maandag en tegen die tijd hebben mensen dia's gemaakt, schommels gemaakt, pannenkoeken en gebak bereid en de kinderen hebben een pop van Maslenitsa gemaakt van stro, gekleed en versierd. Toen verzamelden ze zich en liepen ze met liederen en dansen van huis tot huis - ze werden behandeld met iets met iets - een pannenkoek, dan een andere goedheid. De allereerste pannenkoek op deze dag was in ieder geval "herdenkingsmunt", ongeacht of ze het aan kinderen gaven of zelf aten.

Dit was de weg naar de goede tijden, en toen gingen de kinderen op een achtbaanrit en zongen liedjes. Hiermee zijn ook signalen verbonden: degene die het verst zal rollen, krijgt dit jaar de beste oogst vlas.

Maslenitsa - gebruiken en rituelen van dinsdag

Deze dag heette "Flirt", en zijn hoofdgezichten waren niet langer kinderen, maar jonggehuwden. Een week of twee vóór Shrovetide werden bruiloften gespeeld en op Shrovetide dinsdag gingen alle jonge stellen de dia's rollen en gingen ze zichzelf trakteren op pannenkoeken in alle huizen. Die jonge jongens en meisjes, die niet vastgebonden waren door een huwelijk, keken die dag zelf naar de bruid en bruidegom.

Op deze dag vroegen individuele meisjes zich vaak af bij de verloofde. Het moest een pannenkoek nemen, eropuit gaan en ze de eerste man geven die hij zou ontmoeten, en zijn naam vragen. Er wordt aangenomen dat dit precies de manier is waarop ze een minnaar zullen worden genoemd.

Douane: wat deden zij woensdag op Maslenitsa?

Woensdag, of fijnproevers, zoals het deze week werd genoemd, stelden gezinscommunicatie voor - schoonzoon ging naar schoonmoeder naar pannenkoeken, verkleed als op de dag van de bruiloft. Het was een verplichte actie, waardoor het hele gezin kon worden samengebracht.

Ongetrouwde jongeren rolde rond de dia's, maakte kennis en communiceerde. De jongens die dit jaar niet trouwden, de bewoners grapten en met rust gelaten werden, ze moesten snoep en pannenkoeken kopen.

Carnaval-gewoonten voor donderdag

Donderdag, of zwerven, was de eerste dag, waarin geen enkele categorie mensen plezier had, maar allemaal tegelijk. Mensen verzamelden hele families, arrangeerden knokploegen, vochten voor besneeuwde steden, hadden plezier en praatten. Op dezelfde dag moest het de gevulde Shrovetide plechtig op een hoge berg brengen.

Shrovetide: tekenen en gebruiken van vrijdag

Deze dag werd "de schoonmoeder van de avond" genoemd. Deze keer was de schoonmoeder op een vriendelijk bezoek aan het gezin met jonge mensen, en werd ze getrakteerd op pannenkoeken, maar van tevoren moest de schoonmoeder haar schoonzoon alle noodzakelijke ingrediënten sturen: olie, meel en zelfs een koekenpan. Zo'n bijeenkomst was een eer voor de familie van de vrouw, en alle aanwezigen hadden het naar hun zin.

Viert Maslenitsa op zaterdag

Deze dag noemde het volk de "zolovkin-bijeenkomst", en het werd gekenmerkt door het feit, Shrovetide tekens en gewoontendat de pasgetrouwden al hun familieleden bij hen thuis uitnodigden. Deze dag ging gepaard met elementen van de show - op zaterdag moest bijvoorbeeld een vogelverschrikker worden verbrand die eerder naar de berg was gedragen.

Shrovetide: douane van zondag

Deze zondag is lang "vergeven" genoemd. Op maandag duurt de zwaarste periode in het jaar 40 dagen. Het werd verondersteld vóór deze tijd om je ziel van ontberingen te zuiveren en iedereen te benaderen met wie er vragen of problemen waren om om vergeving te vragen. Als reactie hierop moest het zeggen: "God zal vergeven."

Op deze dag mocht de laatste keer om te vasten alcohol drinken, omdat je tijdens de hele post niet alleen moet weigeren van vlees en snoep, maar ook van alcohol, tabak, intiem leven en allerlei soorten vreugden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 + = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: