De tekens van mensen van de hemelvaart van onze Heer

populaire tekenen voor de hemelvaart van de Heer

De hemelvaart van de Heer is een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen, die speciale betekenis heeft voor christenen. Het wordt gevierd op de veertigste dag na Pasen, traditioneel op donderdag, en symboliseert het einde van Jezus 'aardse reis en de terugkeer naar de hemel. Vooral interessant zijn de tekens en bijgeloof geassocieerd met de hemelvaart van de Heer.

Tekenen en bijgeloof voor Ascentie - waar moet je op letten?

Volgens de overtuigingen werd de nacht van de hemelvaart van de Heer als een nachtegaal beschouwd, omdat deze vogels luider dan gewoonlijk zingen. En wee hem die deze vogel durft te vangen - het hele jaar door zal het in tranen en problemen voorbijgaan.

De ascentie verbonden aan het feest van traditie en tekenen zei dat het onmogelijk was om het huis schoon te maken, te wassen, het bad te bezoeken, om in elk soort handwerk te doen, als er geen strikte behoefte aan is.

Het werd als een slecht teken beschouwd om een ​​verzoek aan een persoon in nood te weigeren. Het was nodig om armen en armen te helpen, iets te behandelen of iets goeds te doen.

Er is een bijgeloof geassocieerd met berk. Jonge meisjes vroegen zich af, berkentwijgen in vlechten draaien. Volgens het geloof, waarvan het takje niet verdorren tot Pinksteren, zal gezond zijn en zal dit jaar trouwen. Als verwelkte - de voorkennis van ziekte of de dood van degene die gekruld.

De tekens van mensen van de hemelvaart van onze Heer

Volgens de populaire tekens met de hemelvaart komt er een echte warmte en een volledige zomer, er zullen geen vorst meer zijn.

Het weer was deze dag bijzonder scrupuleus. Een slecht voorteken werd beschouwd als regen op de hemelvaart, hij beloofde een slecht oogstjaar en veeziekte. En helder weer en zon waren integendeel de garantie voor een goede oogst.

Volgens het geloof valt er overvloedige dauw op de hemelvaart van de Heer - vandaar dat de aarde huilt en Christus naar de hemel begeleidt. Jonge meisjes probeerden zichzelf te wassen met deze dauw - de mensen dachten dat je een geschreven schoonheid kon worden en snel trouwde.

Ei, met de grond gelijkgemaakt door de kip naar Ascension, onder geen enkel voorwendsel, at niet, omdat volgens het geloof het magische kracht had. Hij werd gesproken en gebruikt als een charme.

hemelvaart van de Heer van voortekenen en bijgeloof

Tradities, gebruiken en tekens voor de hemelvaart van de Heer zijn zeer interessant en van grote semantische betekenis. Dus tijdens deze vakantie was het gebruikelijk om koekjes te bakken in de vorm van ladders van zeven treden, die de weg naar de hemel symboliseren. Velen geloofden dat zo'n gerecht carrière groei bevordert, als je 's morgens koekjes eet en wast met gewijd water.

Verplicht was de aanwezigheid op de feesttafel van taarten met uien, alle gerechten werden ingewijd, aten zichzelf op en behandelden de gasten. De dag werd op een of andere manier beschouwd als een gedenkteken, dus de maaltijd had een speciale betekenis voor orthodoxe mensen.

Bij de Ascensie zou je je tot God kunnen wenden en om vervulling van de felbegeerde wens kunnen vragen. Het belangrijkste ding - niet om geld en rijkdom te vragen, zo'n verzoek zullen de hogere machten niet vervullen. Een uitzondering is het geval wanneer financiering nodig is voor een goede daad of behandeling. Volgens de overtuiging zal alles waar je om vraagt ​​zeker uitkomen. De Heer hoort op deze dag iedereen, zelfs de verloren zondaar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 62 = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: