De godin Ishtar - de legende van de godin van de liefde in de Akkadische mythologie

Veel filosofische stromingen hebben min of meer een verband met oude religies en cultussen. In die tijd was polytheïsme de norm en voor elke sfeer was er een bepaalde godheid. Een van de beroemde karakters van de oude culten is de godin Ishtar.

Wie is Ishtar?

De centrale vrouwelijke godheid van de Akkadische mythologie heeft incarnaties in andere landen, bijvoorbeeld in Egypte staat het bekend als Astarte, en in Griekenland is het een van de belichamingen van Aphrodite. Als je interesse hebt, Ishtar, de godin van wat, dat wil zeggen, voor welke sfeer ze antwoordt, dan wordt ze beschouwd als de patrones van liefde. In al zijn incarnaties is het de belichaming van de vrouwelijke essentie en seksualiteit. Het wordt geassocieerd met alles wat met seks te maken heeft, inclusief perversie. Ishtar is de godinnenstrijder en demon van starheid. Vaak wordt het de patrones van hoeren en courtisanes genoemd.

Waar woonde Ishtar?

Volgens historische informatie waren er in de 7e eeuw v.Chr. Op het grondgebied van het moderne Iran verschillende staten en dit gebied werd Mesopotamië genoemd. De godin van liefde en vruchtbaarheid Ishtar had een brede invloed op mensen, daarom spreidde haar sekte zich uit naar verschillende territoria, maar de belangrijkste plaats van haar aanbidding is het Akkadische koninkrijk. De mythen geven niet aan waar de godin Ishtar zelf woonde, maar er zijn aanwijzingen dat ze in de onderwereld afdaalde en naar de hemel opsteeg.

Ishtar's echtgenoot

De vrouw van de godin van de liefde herkent Baäl, die de god van de elementen in Syrië is. Hij was ook een godheid van vruchtbaarheid, zon en oorlog. In de oudheid was het woord "Baäl" een bijnaam voor het aanwijzen van verschillende goden en burgemeesters van de oude Semieten. De echtgenoot van de godin Ishtar wekte angst bij mensen op en om hem te overtuigen werd hem offers aangeboden, inclusief menselijke. Veel historici beschouwen Baäl als de eerste wereldwijde beschermgod. Echtgenoot Ishtar had nog een naam - Baal en vele tovenaars en theologen, beschouwen hem als een verschrikkelijke hel demon.

wie is ishtar

Kinderen Ishtar

Er is geen betrouwbare informatie over de afstammelingen van de godin van de liefde, maar er zijn suggesties dat ze een zoon had. In feite had Ishtar een groot aantal geliefden, niet alleen onder de goden en mensen, maar ook dieren. Ze onderscheidde zich door haar onverzadigbare lust en winderigheid. Het is vermeldenswaard dat vanwege deze, deze godheid werd gekozen door de homoseksuelen en prostituees als de patrones. De godin van liefde Ishtar verwoestte haar geliefden met een passie die zware boeien werd. Misschien omdat ze daardoor geen kinderen had.

Legende van de godin Ishtar

In het beroemde "Tale of Gulgamesh" wordt verteld dat de godin haar geliefde Tammuz, die de god van de vruchtbaarheid was, vernietigde. Haar daad veroorzaakte conflicten met andere celibatten. De legende van Ishtar zegt dat ze om voor haar schuld te boeten afdaalde in het donkere rijk van de doden, geregeerd door haar zuster. De godin moet door de zeven poorten gaan en elke barrière moest ze teruggeven - haar sieraden, die haar beroofden van mystieke kracht en kracht. Als gevolg daarvan ging ze naakt en weerloos het lagere koninkrijk binnen.

De gehate zuster zendt 60 ziektes naar haar en sluit het in het paleis, zodat ze daar wordt gekweld. Op dit moment lijdt niet alleen de godin Ishtar, maar alle mensen op aarde, terwijl de natuur begint te verwelken en dieren, vogels en mensen zich niet kunnen voortplanten. De allerhoogste godheid Aye begrijpt de tragedie van de situatie, beveelt de godin van de liefde te doen herleven. Als losgeld verlaat ze haar geliefde Tammuz in het donkere rijk.

De godin Ishtar is een symbool

Een van de belangrijke symbolen van deze godheid is de cirkel, gevlochten met een lint, waarbinnen een achtpuntige ster is. In deze figuur vertegenwoordigt de cirkel de lucht en de ster de zon. Het symbool van de godin Ishtar is een heldere hemel, die de godin belichaamt. Er zijn veel varianten van deze tekening die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, er is bijvoorbeeld een Ishtar-ster, die werd toegepast op de zegelafdrukken van heersers in Babylon, andere afbeeldingen zijn te vinden in mozaïeken en in verschillende ornamenten.

waar leefde ishtar

Aanbidding van Ishtar

Bekend ritueel, dat kan worden uitgevoerd om de godin van de liefde zijn respect te betonen en zich tot haar te wenden voor hulp. Gebruik het is alleen toegestaan ​​in een situatie waar het lange tijd niet werkt om een ​​belangrijk probleem op te lossen. Merk op dat Ishtar de belangrijkste invloedssferen heeft - het persoonlijke leven, maar ook dat het helpt bij materiële kwesties en bij verschillende conflicten. Het ritueel bestaat uit verschillende fasen:

  1. Het is noodzakelijk om de dag overdag te beginnen en idealiter als de zon schijnt op het geconstrueerde altaar. Als de rite binnenshuis wordt gehouden, is het noodzakelijk om het raam te openen.
  2. Bouw het altaar, dat laag moet zijn, en bedekt met een witte doek. Het beste van alles, als het is gemaakt van zijde. Plaats in de hoeken en in het midden witte kaarsen.
  3. Dicht bij de kaars, die links in de buurt van de hoek staat, plaats een kristallen bokaal gevuld met melk. Leg na hem een ​​wierookvat met dergelijke kruiden: 1 deel salie en alsem, en 2 delen calendula. Planten moeten worden verbrand en de vlammen tegelijk moeten worden geblust, zodat ze alleen maar smeulen. Plaats rechts in de hoek een standbeeld van een witte duif.
  4. Ga op je knieën zitten en dan, met een droevige stem, moet Ishtar's gebed worden gelezen. Na elke regel moet er een buiging worden gemaakt, zodat het voorhoofd de grond raakt.
  5. Als alles goed is gedaan, zijn er geen slechte gedachten, en de godin Ishtar kwam in contact, dan zal er koorts zijn. Pak de beker op met melk, vertel de plot en alle drank.
  6. Ga daarna in uw eigen woorden naar de godin en vraag haar om hulp bij het oplossen van het bestaande probleem. Zorg ervoor dat je haar belooft de duiven te voeren en haar voortdurend te prijzen in haar gedachten. Zeg vaarwel, doe de kaarsen en het gras uit. Het raam moet open blijven tot alle rook is verdwenen.
  7. Als het contact niet vanaf de eerste keer is geïnstalleerd, hoeft u niet te wanhopen en kunt u het de volgende dag nog een keer proberen. Het is verboden om dit ritueel meer dan één keer per dag uit te voeren.

aanbidding van iestar

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =