Ceres - interessante feiten over de oude godin van de vruchtbaarheid | actualidadypolitica.com

Ceres – interessante feiten over de oude godin van de vruchtbaarheid

Ceres - interessante feiten over de oude godin van de vruchtbaarheid

Ceres, afgebeeld in de schilderijen, is een mooie godin, met tarwehaar, gekleed in blauwe kleren. Sculpturen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, introduceren het uiterlijk van een indrukwekkende en respectabele dame die op de troon zit. Homerus schreef haar een goudzwaard toe en gaf een genereuze houding aan de mensen.

Wie is Ceres?

Ze is een van de meest gerespecteerde godinnen op Olympus, haar naam klinkt anders - Demeter en vertaalt als "Moeder Aarde". Ceres, godin van landbouw en vruchtbaarheid, vooral vereerd in het oude Rome. Ter ere van Ceres regeerden landbezitters uit Rome uitbundige festiviteiten, die op 12 april begonnen en een week duurden. De Romeinen kleedden zich in witte kleren en versierden hun hoofden met kransen. Na de reeks offers volgden leuke animaties en maaltijden.

De godin van vruchtbaarheid en landbouw in de mythen van verschillende naties, heeft verschillende namen.

  • Ceres is de godin van de vruchtbaarheid en landbouw in het oude Rome;
  • Demeter is de godin van de vruchtbaarheid en de landbouw in het oude Griekenland;
  • Isis - de godin van vruchtbaarheid en moederschap in het oude Egypte;
  • Merena is de godin van het vruchtbare land en het koninkrijk van de doden van de Slaven.

Ceres en Proserpine

Aan de oevers van de Middellandse Zee, al meer dan 2000 jaar, is een mythe verspreid over de moedergodin, van het verdriet waarvan de natuur sterft. Ceres is de moeder van Proserpine, in de Griekse mythologie is ze bekend als Persephone, en Jupiter (Zeus) is haar vader. De prachtige Proserpine werd ontvoerd door de god van de onderwereld Pluto (Hades) en gedwongen om zijn vrouw met geweld te worden. De onverantwoordelijke Ceres zocht overal naar haar dochter, en toen ze hem vond, eiste ze om hem terug te sturen, maar Pluto weigerde. Toen wendde ze zich tot de goden, maar daar vond ze ook geen enkele steun, ze was bedroefd en verliet Olympus.

De godin van de vruchtbaarheid Ceres viel in verdriet, en met haar verdriet vervaagde de hele natuur. Mensen die stierven van de honger begonnen de goden te bidden om genade met hen te hebben. Toen beval Jupiter Hades om zijn vrouw naar de aarde terug te brengen, en die twee derde van het jaar zou ze bij het volk moeten zijn en alleen de rest van de tijd in het rijk van de doden. De gelukkige Ceres omhelsde haar dochter en alles om hem heen bloeide en werd groen. Sindsdien, elk jaar, wanneer Proserpine de aarde verlaat, sterft de hele natuur voordat ze terugkeert.

godin van ceres in het oude Rome

Neptunus en Ceres

Oude Romeinse mythen vertellen een prachtig liefdesverhaal over de god van de zee en de godin van de vruchtbaarheid. Neptunus, die met heel zijn hart Poseidon is, werd verliefd op de mooie Ceres en hielp haar om de wereld rond te dwalen en de vermiste dochter te zoeken. Moe van het doorzettingsvermogen van de jonge god Ceres besloot zich voor hem te verbergen en veranderde in een merrie, maar de bewonderaar openbaarde haar misleiding en veranderde in een paard.

Als resultaat van deze unie, gaf de Romeinse godin Ceres geboorte aan de zoon van Neptunus - een betoverde mooie hengst, die Arion werd genoemd. Een buitengewoon paard kon praten, en het werd aan de Nereïden gegeven voor onderwijs, dat hem leerde de wagen van Neptunus door de zee te dragen die woedde. Hercules werd de eerste eigenaar van Arion en Adrastus, die deelnam aan wedstrijden op dit paard, won alle races.

Ceres - interessante feiten

De godin was erg geliefd en vereerd door de oude Romeinen en Grieken. Ter ere van haar regelde ze lange tijd weelderige feesten, die in de loop van de tijd naar het feest van de 'Lichtgodin' vloeiden. Veel van de geheimen van Ceres en de details van haar leven worden beschreven in mythen en legendes, ze vormen de basis van echte doctrines:

  1. De christelijke moraliteit van de Middeleeuwen, gebaseerd op mythen, maakte Ceres de personificatie van de kerk. Degenen die de weg van de waarheid zijn kwijtgeraakt, zijn op zoek naar een godin gewapend met het Oude en Nieuwe Testament.
  2. Ceres is een godin, vereerd door iedereen en iedereen zozeer dat haar beeld als reëel werd weergegeven.
  3. De Eleusinische mysteriën van de Middellandse Zee op de dag van het feest ter ere van de godin (12 april) hielden inwijdingen.
  4. In de wereld van de oudheid is Ceres de hoogste godheid.
  5. Men gelooft dat deze godin de bewaarder is van alle biologische soorten, zonder dat haar aandacht niet één grassprietje kon blijven.
  6. Ceres alleen, van alle goden van Olympus, heeft een parallel in de leringen van Tao en in de filosofie van het boeddhisme.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: