Agni Yoga

Er zijn veel richtingen die bijdragen aan de interne groei en verbetering van iemands leven. Onder hen kan men Agni Yoga onderscheiden, dat veel kennis en trends combineert die door de eeuwen heen zijn verzameld. Er zijn veel oefeningen die helpen nieuwe kansen te ontwikkelen.

Wat is Agni Yoga?

Een oude leer over levende ethiek, inclusief kennis die door de eeuwen heen is verzameld, wordt Agni Yoga genoemd. Het kan ook een synthese van religies en een yogi worden genoemd. Deze trend werd uiteindelijk gevormd in de 20e eeuw. Spirituele oefening Agni-yogi heeft diepe concepten, maar tegelijkertijd kan iedereen het leren. Volgens deze leer is de bron van het leven het Kosmische Vuur en na zijn verdwijning beginnen de processen van desintegratie. In de twintigste eeuw werden de Roerichs de discipelen van de leer, dus Elena schreef 14 boeken en een van de meest bekende is Agni Yoga. Heilige tekenen. "

Het onderwijzen van Agni Yoga

De basisleringen zijn verschillende facetten van Agni Yoga, bijvoorbeeld 'geplande samenwerking' en 'wet van het universum'. Shamballa wordt beschouwd als een platform voor deze stroming. De basisprincipes van Agni Yoga liggen in het hart van de spirituele wereld: de hiërarchie van licht, broederschap, verheven geest. Door hun studie wordt een persoon verbeterd en wordt vrede bereikt. Agni Yoga is een levende wijsheid, waarvan de studie een kans biedt om je eigen kennis naar een nieuw niveau te brengen. Aanhangers van deze doctrine spreken over het feit dat een persoon veel, veel meer dan dat heeft, wil, begrijpt en verandert.

Agni Yoga Psychic Energy

Agni Yoga - psychische energie

In elk levend wezen is er Agni of psychische energie. Als u het onder de knie hebt, kunt u zich ontdoen van bestaande mentale en lichamelijke ziekten en uw leven verbeteren. Reflecterend op de psychische energie in Agni Yoga wijzen experts de belangrijke componenten ervan aan:

 1. Prana - de vitale energie die overal wordt gegoten en door de mens wordt waargenomen door middel van ademhaling.
 2. Kundalini - dezelfde energie die door het midden werkt, aan de basis van de ruggengraat, en de persoon de gelegenheid geeft om een ​​onaards geluk te voelen.
 3. Parafohat - de elementaire psychische energie in zijn hoogste kosmische aspect.
 4. gedachte - de hoogste manifestatie van energie, dus het is belangrijk voor een persoon om het denken te ontwikkelen.
 5. fohat - Ruimtelektriciteit, die de belangrijkste is van alle elektroforische verschijnselen.

Agni Yoga over zelf-tegenspraak

Veel problemen die een persoon heeft door overmatige concentratie op zijn persoonlijkheid en het overwinnen van lijden, kunnen alleen worden bevrijd van egoïsme. Hierdoor verdwijnen alle interne tegenstrijdigheden. Agni Yoga is een geweldige kans om het bewustzijn uit te breiden en om te gaan met egoïsme.

 1. Eerst moet je het probleem vinden en accepteren.
 2. Voer een analyse uit om belangrijke informatie voor uzelf te benadrukken.
 3. Wijzigingen moeten worden aangebracht door de kracht van gedachte en wil.
 4. Agni Yoga geeft aan dat je je verlangens, gevoelens en passies niet kunt onderdrukken, omdat ze alleen maar zullen toenemen.
 5. Het is noodzakelijk om te stoppen met jezelf te vergelijken met anderen en te beginnen op te merken wat er rondom gebeurt.

Agni yoga, wat is het

Agni Yoga over gezondheid

Specialisten in deze richting beweren dat fysieke en mentale aandoeningen geassocieerd zijn met energiefalen. Hij geneest Agni-Yoga longen en strottenhoofd, hart en andere organen. Je kunt geen gezondheid creëren zonder aandacht voor de psychologische kant. De kennis verzameld door de Oosterse geneeskunde is van grote waarde. Veel ziekten kunnen bijvoorbeeld worden verwijderd door de energie van geluid, kleur en geur. Vergeet de verschillende planten niet. Omdat we energieblokken hebben verwijderd, van een negatief hebben gewist en kosmische energie hebben geleerd, is het mogelijk om lichaam en geest te genezen.

Agni Yoga over liefde

De belangrijkste brandstof voor psychische energie is liefde, die vurig, onbaatzuchtig en kosteloos moet zijn. Het moet worden bewezen door acties en de beste oplossing is om de zondige natuur te overwinnen. Liefde voor man en vrouw Agni Yoga beschouwt, als een geheel, verbonden door kosmische energie. Om het recht op eeuwige liefde te bereiken, is het noodzakelijk om te verenigen met een geestverwant. De wet van aantrekking is zo sterk dat een persoon het niet moet bevechten, maar het volgen.

Agni Yoga - Oefeningen

Specialisten van deze oefening adviseren om te beginnen met een groot verlangen om te ontwikkelen, aan zichzelf te werken en gelukkig te worden. Agni Yoga voor beginners omvat de ontwikkeling van de volgende kwaliteiten: zelfdiscipline, gevoel voor verhoudingen, het vermogen om duidelijk hun tijd te verdelen. Indien mogelijk, wordt het aanbevolen om lessen in het algemeen of therapeutische oefenlessen te geven.

Oefeningen van Agni Yoga kunnen niet complex worden genoemd, maar ze vereisen nederigheid en onbevreesdheid van een persoon. Een persoon moet zijn eigen kanalen van waarneming gebruiken om te leren luisteren en zijn lichaam te begrijpen. Laten we aandacht besteden aan de meest populaire en beschikbare oefeningen van Agni-Yoga:

 1. Plaats op de stoel, zodat de heupen maximaal op de stoel zitten. De voeten moeten volledig op de grond rusten en de afstand tussen hen moet gelijk zijn aan de breedte van de schouders. De rug moet recht zijn (het is verboden op de leuning van de stoel te leunen), omdat dit een belangrijke voorwaarde is voor het aansteken van de interne brand. Handen op je knieën, sluit je ogen en ontspan. Ademhaling moet gelijk zijn. Stel je daarna voor dat er een groot en zacht klontertje energie van bovenaf is, dat elke cel van het lichaam begint te vullen. Alle spieren in het lichaam moeten ontspannen zijn. Stel je voor hoe energie langzaam naar de grond afdaalt en door belangrijke delen van het lichaam gaat. Uiteindelijk moet het lichaam licht en gewichtloos zijn. Samen met dit is er een reiniging van gedachten en het oplossen van emoties. Terugkeren naar de realiteit is geleidelijk binnen een minuut nodig, te beginnen met het wriemelen van de vingers, het openen van de ogen enzovoorts.
 2. Het wordt aanbevolen om regelmatige oefening "Vreugde" uit te voeren, omdat dergelijke emoties een onoverwinnelijke kracht zijn. Het is de taak om de hele dag van vreugde te leven, elk woord uit te spreken met een positieve boodschap. Zorg goed voor mensen, kies de sleutel van je hart en dan zal het leven worden gevuld met positieve energie die wonderen kan verrichten.

Agni Yoga Teaching

Agni Yoga en Orthodoxie

De gepresenteerde leer positioneert zichzelf als een richting die het beste van alle religies van de wereld opneemt. Geestelijken beweren dat Agni Yoga over Jezus Christus een uitgesproken antichristelijk karakter draagt. Dit is te wijten aan het feit dat, als iemand weigert hun esoterische leer te aanvaarden terwijl hij trouw blijft aan God, aanhangers van deze trend het intolerantie en fanatisme noemen. Gelovigen zeggen dat Agni Yoga een religieuze sekte is.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 92