Zagradzhe

"Parel van de Middellandse Zee" - zo vaak de prachtige Montenegro genoemd door de lokale bevolking en vele reizigers. Dit land is een echt paradijs van roze zandstranden, majestueuze bergen, snelle rivieren en, natuurlijk, historische monumenten van de architectuur. Een van de beste plekken om te ontspannen in dit magische land is de weinig bekende stad Zagradzha (Zagradje), tijdens een bezoek kan iedereen zich onderdompelen in de kenmerkende cultuur van Montenegro en nauwer leren kennen met lokale tradities en gebruiken.

Algemene informatie

Zagradzha is een kleine nederzetting in het zuiden van Montenegro, niet ver van de stad Sutomore. Volgens de statistieken is de bevolking de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, en tegenwoordig wonen er ongeveer 200 mensen in het dorp - voornamelijk inheemse Montenegrijnen en Serviërs, met een gemiddelde leeftijd van 42,5 jaar.

Wat het weer betreft, is het klimaat in Zagradje warm en gematigd. De gemiddelde jaartemperatuur is + 8,5 ° C. Ondanks een aanzienlijke hoeveelheid neerslag, zelfs in de droge maanden, is dit kleine stadje een populaire toeristische bestemming en een van de beste resorts in het land.

Attracties van Zagrej

Zagradzha werd eerst en vooral beroemd als een prachtige badplaats, waar de belangrijkste en favoriete bezienswaardigheden van veel reizigers zijn:

 1. Malevik strand. Een van de beste plekken om te ontspannen aan de Adriatische kust. Op het strand zijn er veel interessante attracties voor toeristen, daarnaast staat Malevik bekend om zijn genezende modder, die helpt bij huid- en hart- en vaatziekten.
 2. Strand in Zagradzha

 3. Het fort van High-Nehai. Een andere lokale attractie die bezocht moet worden tijdens een reis naar de Zagradzhe. Het fort heeft een lange geschiedenis, zoals blijkt uit items uit drie verschillende culturen die op zijn grondgebied te vinden zijn. Gidsen en ervaren gidsen worden geadviseerd om 's avonds een rondleiding door het fort te maken om een ​​magische zonsondergang te vinden.

Catering en accommodatie

Aangezien Zagradzha niet in omvang verschilt, is de toeristische infrastructuur hier slecht ontwikkeld. In de hele stad zijn er maar een paar hotels en hotels, waarvan de beste volgens de beoordelingen zijn:

 • Vila Oktopus;
 • Hotel Fleur de Orange;
 • Vila Gerbera;
 • KOM OPNIEUW appartement.

Hotel Fleur de Orange

Er zijn ook enkele horecagelegenheden in de stad: verschillende cafés en 2 restaurants om thuis te koken. Van gerechten uit Montenegro, die het proberen waard zijn in Zagrad, zijn de populairste onder toeristen:

 • vissoep "chorba";
 • gebakken lamsvlees;
 • koteletten "Pleskavitsa";
 • pap van "tsitsvara".

Vischora is een populair gerecht in Zagrad

Hoe kom je daar?

De stad Zagradje ligt op slechts 20 minuten van de belangrijkste zeehaven van het land en een van de meest populaire steden van Montenegro - Bar. Je kunt deze afstand met de taxi of met de bus overbruggen. Het schema moet van tevoren worden opgegeven bij het lokale busstation.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =