Winkelen in Albanië

Er is een verkeerde mening dat er niets te doen is in Albanië voor shoppers. Echter, in dit land, naast een heleboel attracties en prachtige stranden, zijn er veel merkwinkels en winkels waar je jezelf exclusieve goederen kunt kopen die veel goedkoper zijn dan in de belangrijkste modehoofdsteden. Dit komt door de "buurman" van de staat - Italië. Veel van de kledingfabrieken en -producties bevinden zich in de steden van Albanië, die hun spullen markeren met het merkteken "Made in Italy".

Albanië wordt beschouwd als een land waar het zeer winstgevend is om aankopen te doen. Het land is beroemd om zijn prachtige meesters, die met de hand fantastische decorobjecten produceren van verschillende materialen (hout, wol, botten, enz.). In elke uithoek van de Republiek vindt u veel souvenirwinkels met exclusieve goederen: beeldjes, zijde, garens of gerechten.

Winkelcentra van Albanië

Albanezen zijn mensen die er graag uit zien modieus en stijlvol, zelfs tijdens vuile werk. Dicteren voor hen mode, natuurlijk, Italië, dus je zult niet vinden in het land smakeloos of niet stijlvolle kleding. Veel vrouwen, die op een shoppingtrip naar Albanië gaan, zullen aangenaam verrast zijn door het prijsbeleid en de enorme keuze van de goederen. Zorg ervoor dat u precies datgene vindt dat u zoekt, vrij snel en voor een zacht prijsje. En als u nog steeds onderhandelt, kunt u korting krijgen.

Met Zero customs kun je veel kleding kopen in de bekende couturier, maar deze wordt veel goedkoper verkocht. Een groot aantal souvenirwinkels en winkelcentra zijn gevestigd in de stad Tirana, de hoofdstad van de Republiek, maar in andere steden van de staat zijn er plaatsen waar u uw tijd met plezier kunt doorbrengen en de gewenste goederen kunt kopen. Laten we kennis maken met de beroemdste winkelcentra in Albanië:

 1. Stadspark - een geweldige plek om te winkelen in Albanië. Het bevindt zich in Tirana, bijna in het midden. Hier vindt u meer dan 100 winkels, waarvan 50 alleen kleding en schoenen zijn. In het winkelcentrum zijn er twee cafés voor het herstel van de strijdkrachten. Als je met kinderen komt, dan kun je ze tijdens het winkelen naar de kinderkamer sturen. De prijzen in winkels zijn hoger dan in de markten van het land, maar matig. Administration City Park bewaakt zorgvuldig de toevoer en kwaliteit van goederen, dus vervalsingen waarvan bekend is dat couturiers er niet zijn.
 2. Stadspark Stadspark binnen
 3. Qendra Tregtare Univers (QTU) - een prachtig winkelcentrum in Tirana. Het is inferieur aan de grootte City Park, respectievelijk, en winkels hier zijn iets kleiner. Desondanks kun je je garderobe eenvoudig bijwerken in de winkels van het centrum of interessante items van het interieur kopen. Trouwens, in Albanië zijn de prijzen voor inrichting en meubilair erg laag, dus let op.
 4. Qendra Tregtare Univers Qendra Tregtare Univers binnen
 5. Casa Italia - Italiaans kledingcentrum in Tirana. Hier vindt u dingen en accessoires uit de "verse" collecties van beroemde Italiaanse merken. Als je geluk hebt, kun je merkkleding kopen met een korting van 50-60% van het vorige seizoen.
 6. Casa Italia

 7. COIN - een uitstekend gespecialiseerd centrum in Tirana. Hier kunt u merktassen, horloges, riemen en cosmetica kopen. Relatief gezien is dit een duur centrum, er zitten geen goederen in die minder dan 40 euro kosten, maar hun kwaliteit is het beste. Als je jezelf echt exclusief wilt kopen, ga dan naar deze plek.
 8. COIN COIN binnen
 9. Tirana East Gate - het grootste winkelcentrum in de Balkan. Hij opende in 2011 en maakte een plons. Hierin vindt u een grote selectie kleding van Zara, Massimo Dutti, PullBear, Stradivarius en vele andere merken. Lopend in het centrum stuit je op winkels met Turkse zijde, lederwaren, sportkleding en souvenirs. Op het grondgebied van het centrum zijn er een paar gezellige cafés en een grote kinderkamer die je heel kalm, in een goed humeur, zullen helpen om aankopen te doen. Een kenmerk van dit centrum was de bioscoop, de grootste van heel Albanië.
 10. Tirana East Gate Toegang tot de ingang van Tirana East Gate
 11. Oude Bazaar (Bazari I Vjeter) - Een enorme markt in het centrum van Krui. De prijzen voor goederen zijn hier de laagste in heel Albanië. In een groot aantal winkels kunt u niet alleen nieuwe kleding kopen van lokale fabrieken, maar ook vele fantastische decorartikelen.
 12. Oude Bazaar

Verkooppunten van Albanië

Venice Art Mask Factory is de populairste outlet in Albanië. Dit centrum verkoopt prachtige carnavalmaskers in Venetiaanse stijl, die van groot belang zijn voor verzamelaars. De meesters die de maskers maken zijn Albanese inboorlingen, in feite werken ze in de fabriek van dit land. Daarom is het in deze outlet dat je jezelf een geweldig accessoire kunt kopen voor een relatief klein bedrag.

Venice Art Mask Factory maskeert in de stijl van Venetië

Handige informatie:

 • adres: Rruga Lin Delia, Shkoder 4002, Albanië
 • telefoon: +(355) 6820472 91
 • website: www.veniceartmask.eu

In Tirana vindt u verschillende winkels waar u de kledingkast kunt bijwerken voor een maximum van 500 euro. Allemaal bevinden ze zich vooral in winkelcentra, waarvan we het al hebben verteld. In sommige winkels kunt u een spaarkaart kopen voor 1 euro om kortingen te krijgen bij andere netwerkwinkels in het land.

Seizoen met kortingen in winkels Uitlaat in het midden

Verkoopdagen

Eind februari wordt Albanië een echt juweeltje van winkelen. Gedurende de periode van 25 tot 28 wordt het aantal van de laatste wintermaand in de winkels van het land verkocht. In de outlets van merkkleding kunt u zelfs kortingen tot 70% krijgen, en op dingen van de lokale fabrikant - 85%.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1