Hoofdbusstation in Valletta

Malta, net als de voormalige Engelse kolonie, heeft een linkse beweging. De wegen in het land slingeren, soms voldoen ze niet aan de Europese norm. Maar het transportsysteem in de Maltese archipel is goed ontwikkeld. De meest populaire vorm van vervoer zijn bussen, waarvan het netwerk het hoofdeiland en het eiland Gozo beslaat. Je kunt ook een taxi en een huurauto gebruiken om te verplaatsen. Tussen Malta en Gozo, Comino, tussen de steden Valletta en Sliema zijn veerboten die zowel mensen als transport vervoeren.
Overweeg elk van de bestaande vervoerswijzen in Malta.

bussen

Sinds 2011 is het buscommunicatiesysteem overgedragen aan het managementbedrijf Arrive en is het aanzienlijk bijgewerkt. Nu op het eiland zijn er moderne bussen uitgerust met airconditioning. Bijna de routes beginnen en eindigen in Valletta, want hier is het belangrijkste busstation van het land. Er zijn busdiensten tussen sommige vakantieoorden, maar deze werken alleen in de zomer of worden als individuele service gebruikt, dat wil zeggen, ze stoppen nergens tussen de begin- en eindpunten. Daarom moet je erop voorbereid zijn dat naar de plaats waar je naar de directe route wilt gaan, dat niet zal zijn, en je moet door Valletta gaan. Met Valletta kun je al overal komen.

Het busschema kan worden bekeken op de website van de Transport Association of Malta, evenals aan elke buschauffeur. Er is een zomer- en winterschema. In principe rijden bussen van 6.00 tot 22.00 uur. De intervallen tussen bussen zijn meestal 10-15 minuten.
Het tarief is afhankelijk van de afstand die u moet afleggen. Daarom moet u, wanneer u de bus instapt, vertellen waar u naartoe gaat en de prijs van de reis te weten komen. Het zal variëren van € 0,5 tot € 1,2.

De belangrijkste routes voor toeristen die naar de resortsteden worden gestuurd:

  • in Sliema: nr. 65, 64, 63, 62, 60;
  • in St. Julians: No. 70, 68, 66, 64, 62;
  • in Melliech: nr. 44, 45, 645;
  • in Rabat / Mdina: nr. 80, 81, 84;
  • in Marsascala: 19, 17;
  • in Marfa, Cirkewwa: 645, 45;
  • in Bugibba, Aura: 70, 59, 58, 49.

taxi

Taxi in Malta – een vrij dure vorm van vervoer. Bijna alle auto’s zijn Mercedes, ze zijn wit en zwart. Reizen in een zwarte auto kost 1,5-2 keer goedkoper, ze hebben vaste prijzen, maar auto’s komen alleen bij u onder de bestelling. En in het wit: de kosten worden bepaald door de bestuurder, maar je kunt ermee onderhandelen.

Geef de tarieven op en bestel een taxi op de websites van bedrijven Malta Taxi, Maltairport, Ecabs, Taxi Malta, MaltaTaxiOnline.

Auto te huur

In Malta wordt elk nationaal of internationaal rijbewijs als geldig beschouwd. De wetgeving van het land mag vanaf 18 jaar met de auto rijden, maar veel verhuurbedrijven weigeren auto’s te huren voor personen onder de 25 jaar en ouder dan 70 jaar of tegen hogere tarieven. Je kunt direct bij aankomst in Malta een auto huren vlakbij de luchthaven, waar je een goede keuze hebt uit autoverhuurbedrijven (Avis, Herts, Eurocar en anderen). U kunt ook vooraf een auto boeken via internet.

De prijzen voor autoverhuur zijn goedkoper dan op het vasteland van Europa, en beginnen vanaf € 20-30 per dag.

veerboten

Moderne veerboten die toeristen van Malta naar Gozo, Comino en Valletta en Slim verbinden, behoren tot het bedrijf “Gozo Channel”. Op de site van dit bedrijf kunt u van tevoren het schema van veerboten, voorwaarden en transportkosten bekijken.

Ongeveer de prijs van een comfortabele levering over zee naar het eiland Gozo is € 4,65, voor automobilisten met een auto – € 15,70. Er zijn voordelen voor lokale gepensioneerden en kinderen. De reis duurt 20-30 minuten. Het vertrek is van het dorp Cherkevva, terug van het eiland Gozo – van de haven van Mgarr.

U kunt het eiland Comino bereiken vanuit de stad Martha (niet ver van Cherkevy). Maltese veerbootVanaf hier vertrekken kleine boten met een capaciteit van 40-50 mensen naar het eiland. De kosten van de reis bedragen € 8-10, de duur is ook 20-30 minuten. Deze navigatie wordt ongeveer alleen van maart tot oktober uitgevoerd en dan laat het weer niet langer toe dat een kleine boot dergelijke bewegingen maakt.

Een veerdienst van Valletta naar Sliema duurt maximaal 5 minuten en kost € 1,5. Ter vergelijking: met de bus ga je ongeveer 20 minuten verder, in Valletta richting Sally Port (onder St. Paul’s Cathedral) en in Sliema is de ontvangstkant de Strand. Deze veerboten behoren tot het bedrijf Captain Morgan, en op hun site kunt u altijd het schema van hun bewegingen zien.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 72