Skigebieden in Marokko

In welk ander land kunt u het zich veroorloven om te skiën en tegelijkertijd de woestijn te bewonderen? Natuurlijk alleen in Marokko. Op het strand is vakantie in het land veel geschreven, dus sommige toeristen weten niet eens wat de aanwezigheid hier in de skigebieden is. En er zijn er twee in het land - Uchaymeden en Ifran.

Skigebied Nukaimeden

Langs de Atlantische kust van Marokko liggen het Atlasgebergte, waarvan eindeloze uitgestrektheden uitstekende omstandigheden creëren voor extreme sporten. De sneeuwmuts is gevormd uit een enorme hoeveelheid water die verdampt over de oceanische kust. Door het subtropische klimaat smelt de sneeuw niet lang en vanaf een hoogte van 1 km boven de zeespiegel stopt de temperatuur helemaal niet meer.

Het skigebied Oukaimeden ligt op 70 km van Marrakesh en op 238 km van Casablanca op een hoogte van ongeveer 2600 m boven de zeespiegel. Het grondgebied van het station is 300 hectare groot en kan dus gemakkelijk plaats bieden aan 4000 toeristen. Er zijn drie hotelcomplexen op het grondgebied van Ukaymeden: Club Louka, Le Courchevel en Cheh Ju Ju.

Het resort ligt in het nationale park Tubkal. Het grondgebied staat onder continu toezicht. Vooral voor toeristen zijn er cafés, restaurants met Marokkaanse gerechten en bars. Het resort heeft ook een zwembad, een solarium en een wellnesscentrum. De badplaats Ukaymeden in Marokko accepteert toeristen van november tot april, ongeveer 120 dagen per jaar. Hier kun je skaten als beginners skiërs en professionals. Specifiek zijn hiervoor zeven liften geopend. De lengte van de skipistes is 600-1000 meter en de helling is maximaal 40 graden.

Skigebied Nukaimeden De skipistes van Ukumieden
Skiliften in Укаukaimeden Snowboarden in Ouchymedene

Ilfran Ski Resort

Het Ifran-skistation bevindt zich in de buurt van Marrakech in de bergen, waarvan de hoogte meer dan 4000 m is. Deze plek is gemaakt voor diegenen die tegelijkertijd op het strand willen zonnebaden en skiën of snowboarden. In zijn schoonheid, het terrein is op geen enkele manier inferieur aan de alpine landschappen, zo velen noemen Afran "Marokkaans Zwitserland".

De ski-basis ligt op 20 km van de stad met dezelfde naam op 1665 m boven zeeniveau. Resort Ifran in Marokko behaagt met zijn luxe hellingen en uitzicht op kleine chalets met goed onderhouden gazons. Hier zijn er twee liften, en de skipistes hebben een kleine lengte en een lichte helling.

Winter Afran Gezellige straten van Ifran
Besneeuwde wegen in Ifran Skiën in Ifran

Hoe kom je in de skigebieden?

Toeristen die de skiresorts van Marokko willen bezoeken, zijn het meest bezorgd over hoeveel tijd en geld de weg zullen nemen. Het is het beste om naar Ujaymeden te gaan door een Grand Taxi te nemen, dat wil zeggen, per transport, dat je heen en terug brengt. Meestal volgen taxi's de route Marrakech-Ourika-Uchaymeden. De reis door zo'n grand-taxi met het hele gezin kost ongeveer 800 dirhams ($ 82,5).

Wat Iphran in Marokko betreft, kan het worden bereikt met een pendelbus van CTM.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 38 =