Rivieren van Noorwegen | actualidadypolitica.com

Rivieren van Noorwegen

Rivieren van Noorwegen

Gelegen in het noorden van Europa, laat het mysterieuze Noorwegen niemand onverschillig. De verbazingwekkende aard van deze ongewone Scandinavische staat is het visitekaartje: reusachtige bergen, drijvende gletsjers, ondoordringbare bossen en transparante meren van dit land zijn overal ter wereld herkenbaar. Speciale aandacht tussen de vele natuurlijke attracties van Noorwegen verdient de kronkelende rivieren. Ons volgende artikel is aan hen gewijd.

De grootste rivieren van Noorwegen

De unieke geografische ligging van Noorwegen heeft ongetwijfeld invloed op de omvang en volheid van lokale rivieren. Men gelooft dat de grootste van hen zich in het oosten van het land bevinden, en steeds korter - in het westelijke deel. Wij brengen een lijst met de grootste rivieren in Noorwegen onder uw aandacht:

 1. Glomma (Glomma) - de langste rivier, niet alleen in het Koninkrijk, maar in heel Scandinavië. De totale lengte is 621 km. Glomma vindt zijn oorsprong in het Eursund-meer en mondt uit in de grote Oslo-fjord in het zuidoosten van Noorwegen. Het is op deze waterweg dat de grootste waterkrachtcentrales van de staat zijn gevestigd. De belangrijkste zijrivieren van de rivier zijn Atna, Ren en Worm.
 2. Glomma River

 3. Logen (Lågen) - andere vrij grote Noorse rivier in het zuidoostelijk deel van het land, de lengte van ongeveer 360 km. Logen is een geweldige plek voor het vangen van zalm, forel, paling en snoek.
 4. Logen

 5. politiestation (Tanaelva) - een van de grootste en tegelijkertijd de prachtige rivieren in Noorwegen en Finland, want het is op de grens van de twee staten het stroomt. De lengte is 348 km en het stroomgebied - 16.374 vierkante meter. km. De meest populaire toeristische attractie is, natuurlijk, vissen, en vele Noren, en zelfs buitenlandse bezoekers op zoek naar het record te breken in 1929 - zalm met een gewicht van meer dan 36 kg te vangen!
 6. Vissersboten aan de oevers van de rivier de Tana

 7. Otra (Otra) is een grote rivier die stroomt in de provincie Sørland, Zuid-Noorwegen. De lengte is 245 km. Otra begint in de bergen bij het meer Breidvatnet en mondt uit in de Skagerrak Straat in het centrum van Kristiansand aan de zuidelijke kust van het Koninkrijk. Deze rivier wordt beschouwd als een populaire vakantiebestemming en er zijn vele zomerhuizen en gezellige mini-hotels.

De bergrivier Otra

Recreatie op de rivieren in Noorwegen

Noorwegen is een ideaal land voor buitenliefhebbers. Deze bezetting is hier erg populair, zowel bij de plaatselijke bewoners als bij toeristen die op bezoek zijn. Plaatsen waar je alleen met jezelf kunt blijven en genieten van de frisse lucht, in overvloed: bossen, bergen en nationale parken hier in overvloed. Bovendien staat Noorwegen bekend om zijn verbazingwekkende schoonheid, dus rust op het water is niet alleen aangenaam, maar ook veilig.

Onder de belangrijkste soorten buitenactiviteiten in Noorwegen op de rivieren zijn de volgende:

 • visserij;
 • legeringen op vlotten, buizen en catamarans;
 • duiken;
 • yachting;
 • volgen langs de kust.

Vissen in het Noors

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: