Podgorica Airport | actualidadypolitica.com

Podgorica Airport

Podgorica Airport

In Montenegro zijn er twee internationale luchthavens, de belangrijkste bevindt zich in de hoofdstad van het land. De officiële naam is Podgorica Airport (Aerodrom Podgorica).

Basisinformatie

De luchthaven ligt 11 km van de hoofdstad van Montenegro in de buurt van het dorp Golubovichi, van waaruit de tweede, niet-officiële naam van de luchthaven ging. Het werd opgericht in 1961 en heeft uiteindelijk niet meer te maken gehad met een grote stroom mensen.

In 2006 werd hier een nieuwe terminal gebouwd, die acht exits voor vertrek en twee ingangen voor binnenkomende passagiers heeft. Het gebied is 5500 vierkante meter. m, zodat het nu tot 1 miljoen mensen per jaar kan bedienen.

Bovenaanzicht

Beschrijving van de luchthaven

De nieuwe structuur is volledig gemaakt van glas en aluminium met behulp van moderne technologieën, bijvoorbeeld verlichting met gereflecteerd licht. Dit is een unieke architectonische ontwikkeling van de nieuwste generatie. In 2007 ontving Podgorica Airport in Montenegro, Airport Council International, de titel van de beste luchthaven.

De terminal is verdeeld in 2 zones:

 1. Vertrek. Paspoortcontrole is hier gevestigd, de kantoren van grote luchtvaartmaatschappijen (Malev Hungarian Airlines, Austrian Airlines, Adria Airways, etc.), belastingvrije winkels, een business lounge, 2 cafés, reisbureaus, lokale bankfilialen en een autoverhuurbalie.
 2. Aankomst. In dit deel van de terminal is er een EHBO-post, krantenkiosken en bagage.

De terminal

Welke luchtvaartmaatschappijen bedienen de luchthaven?

De Capital Airport in Montenegro serveert zowel internationale als binnenlandse vluchten. Vanwege het kleine deel van het land zijn deze laatste zeldzaam. Vluchten, waarvan het aantal in de zomer aanzienlijk stijgt, hebben meer charterkarakteristieken.

Dagelijkse vluchten naar vele steden in Europa. Deze luchthaven wordt door dergelijke luchtvaartmaatschappijen bediend:

 • Montenegro Airlines (St. Petersburg, Rome, Parijs, Napels, Moskou, Frankfurt, Kaliningrad, Zürich, Wenen, Brindisi, enz.);
 • Jat Airways (Belgrado);
 • Croatia Airlines (Zagreb);
 • DI Air (Skopje, Bari);
 • Adria Airways (Ljubljana);
 • Belavia (Minsk);
 • Turkish Airlines (Istanbul);
 • Ukraine International Airlines (Boryspil, Kiev)
 • Ryanair (Londen).

De vliegtuigvloot van de luchthaven wordt voornamelijk vertegenwoordigd door dergelijke vliegtuigen: Fokker 100, Embraer 195 en Embraer 190.

vliegtuig

Wat is er nog meer op het vliegveld in Podgorica?

Op het grondgebied van de luchthaven is er een parkeerplaats, die zich voor het terminalgebouw bevindt. De parking is verdeeld volgens de lengte van het transport: een lange (174 plaatsen) en korte termijn (213 auto's), evenals een VIP-zone voor 52 auto's.

Als u informatie over een vlucht wenst te ontvangen: vertrek, aankomst, vluchttijd, richting, dan is al deze informatie te vinden op het online scorebord. U kunt ook online tickets boeken en kopen. Om dit te doen, kiest u de benodigde datums en de luchtvaartmaatschappij.

receptie

Hoe kom je daar?

Vanaf het vliegveld Podgorica naar de stad Kotor is met de auto te bereiken op weg nummer 2, E65 / E80 of M2.3, de afstand is ongeveer 90 km. In de buurt van de terminal is er een bushalte, vanwaar reizigers de dichtstbijzijnde nederzettingen zullen bereiken.

Heel vaak zijn toeristen geïnteresseerd in hoe je van Podgorica Airport naar grote steden kunt komen: Bar of Budva. U kunt de resorts bereiken met het openbaar vervoer, taxi of met de auto. De eerste nederzetting valt onder autosnelweg E65 / E80, en op de tweede - weg M2.3, is de afstand respectievelijk 45 km en 70 km.

Luchthaven 's nachts

De luchthaven in de hoofdstad van Montenegro vervoert vluchten naar vele uithoeken van de planeet, waardoor een groot aantal toeristen een prachtig land kunnen bezoeken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 83

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: