Panama

De stad Panama (de Spaanse naam Panamá), ook wel Panama City genoemd, is een zich dynamisch ontwikkelende, welvarende stad in het land, bestuurlijk, economisch, politiek en cultureel centrum ervan. De toeristenstroom neemt hier jaarlijks toe, omdat de rest in Panama erg divers is: je ziet de schoonheid van de natuur, historische architecturale monumenten en moderne wolkenkrabbers. En de prachtige stranden van Panama zullen de meest veeleisende toeristen tevreden stellen.

plaats

De hoofdstad van de Republiek Panama, de gelijknamige stad, ligt aan de Pacifische kust, waar de ingang van het Panamakanaal ligt. Megapolis strekt zich uit van de ruïnes van de oude stad - Panama Viejo - in het oosten tot de oevers van het kanaal in het westen.

Panorama van de hoofdstad

Houd er rekening mee dat hoewel de stad zich in Midden-Amerika bevindt, Panama in geografische zin verwijst naar het continent Noord-Amerika. De coördinaten van de stad Panama zijn 9.096125, -79.402104. En als u nog steeds niet wist wat Panama is - een land of een stad, dan zult u, na het artikel van het artikel te hebben gelezen, begrijpen wat wat is.

Geschiedenis van de schepping

De stad Panama werd opgericht midden augustus 1519. De oprichter is Pedro Arias de Avila. Het was de eerste Spaanse kolonie aan de oevers van de Stille Oceaan. Aanvankelijk diende de stad als een handelshaven, en toen begon het door edelmetaal naar Spanje te sturen. Tot nu toe hebben sommige oude gebouwen van de Spaanse kolonisatie het overleefd, maar de meeste werden vernietigd tijdens aardbevingen en belegeringen van de stad en werden vervolgens hersteld. Panama is tegenwoordig een stad waar bijna de helft van de bevolking woont, de overheid, hoofdkantoren, maar ook historische monumenten, wolkenkrabbers en parken.

Het klimaat in de stad

In Panama, een vochtig subequatoriaal klimaat. Het is warm het hele jaar door, de temperatuurdalingen zijn minimaal. Het droge seizoen duurt van half december tot mei, het is op dit moment aanbevolen om Panama te bezoeken. Sinds juni begint hier het regenseizoen, met korte buien, maar sterk. Het grootste deel van de neerslag valt in juni en in oktober. Tegelijkertijd blijft de luchttemperatuur nagenoeg onveranderd en fluctueert gemiddeld van +26 tot +28 ° С.

Attracties in Panama-Stad

In Panama zijn er voor toeristen veel verleidelijke plaatsen, aantrekkelijk vanwege de schoonheid, de oude tijd en architectonische vondsten.

Laten we de belangrijkste daarvan noemen, die de meeste aandacht trekken van toeristen:

 1. Panamakanaal. Ongetwijfeld de belangrijkste attractie van het hele land. In het bezoekerscentrum van Miraflores kunt u de passage van het schip door het slot zien en de schaal van de constructie beoordelen, die al meer dan 100 jaar oud is. In het Panamakanaal drie sluizen, het dichtst bij de stad genaamd Miraflores.
 2. Passage van schepen op het Panamakanaal

 3. Ruïnes van de oude stad van Panama Viejo. Tot nu toe zijn alleen de ruïnes van sommige gebouwen uit de XIV-XV eeuw bewaard gebleven. De meesten van hen werden gerestaureerd na een verwoestende piratenaanval in 1671. De oude stad, ook wel Casco Viejo genoemd, staat sinds 1997 op de monumentenlijst van de UNESCO. Dit is een prachtige plek, vanaf hier kunt u het uitzicht op de Nieuwe Stad en de uitgestrektheid van de Stille Oceaan zien.
 4. Gebied in Casco Viejo Casco Viejo
 5. Toeristisch complex. Is bij de ingang van de stad. Interessant is de combinatie van landelijke cultuur en de identiteit van Afrikanen en Indianen. Je kunt de huishoudelijke artikelen en woningen van de oude bewoners van de stad bekijken, vertellen over de tradities van die tijd.

 6. Carnaval in Panama

 7. Het presidentiële paleis, ook wel het Palacio de Las Garzas genoemd.
 8. statig De kathedraal, Catedral Metropolitana
 9. Belfort van de kerk van St. John Bosco

 10. The Bridge of Two Americas. Het verbindt twee continenten - Noord- en Zuid-Amerika.
 11. Brug van twee Amerika's

 12. Nationale parken van Metropolitano en Chagres. In de eerste kun je een verzameling unieke orchideeën zien die alleen in Panama groeien, in de tweede - een kolonie van exotische vogels.
 13. Antropologisch Museum. Het slaat de exposities van de stad op, die dateren uit de pre-Columbiaanse tijd.

Accommodatie en maaltijden in Panama

Gasten van de hoofdstad wachten op een grote selectie van hotels en restaurants voor elke smaak en portemonnee. Gratis kamers in lokale hotels zijn altijd beschikbaar. De meeste hotels in Panama bevinden zich in de Nieuwe Stad, nabij het stadscentrum.
Besteed aandacht aan de volgende hotels die het populairst zijn bij toeristen: Grace Panama, American Trade Hotel, Ramada Plaza Panama Punta Pacifica, The Westin Panama, The Bristol Panama Hotel SPA, Le Meridien Panama.

Hotel Le Meridien Manrey Hotel

De nationale keuken van Panama combineert de kenmerken van de Spaanse en Indiase keuken. Hier kunt u gerechten uit vis, vlees, bonen, groenten en zeevruchten proeven. Als bijgerecht worden vaak gefrituurde bananen geserveerd en de meest gebruikelijke drank is thee met melk.

Bezoek de restaurants van de stad, zoals La Vespa, Donde Jose, Segundo Muelle, Madrigal, de vismarkt of La Posta, waar u zeker zult genieten van een enorme keuze aan gerechten en service van de hoogste kwaliteit.

Lokale cafés Restaurant bij Doubletree By Hilton Hotel

Winkelen in de stad

Winkeltour in Panama - een uitstekende keuze voor diegenen die niet alleen willen ontspannen en kennis willen maken met de hoofdstad, maar ook iets interessants willen kopen voor zeer democratische prijzen. In de winkelcentra van Centro-Commerce-Los Pueblo en Albrook-Mol kun je niet alleen een verscheidenheid aan souvenirs kopen, maar ook merkkleding, schoenen en andere goederen. En welwillende verkopers zullen je vertellen wat je nog meer kunt meenemen uit Panama.

Souvenirs uit Panama

Hoe kom je in de stad Panama?

In de stad Panama is er een grote internationale luchthaven Tocumen, 24 km ten oosten van het stadscentrum. Het dient alleen internationale vluchten, terwijl lokale vliegtuigen naar de luchthaven van Marcos Helabert vliegen.
Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Panama vanuit Rusland, dus de vlucht naar Tocumen is alleen mogelijk met een overstap in Madrid, Amsterdam of Frankfurt. Er zijn ook vluchten vanuit de VS, Canada en de landen van Latijns-Amerika.

Door de stad passeert de Pan-Amerikaanse snelweg, dus voor automobilisten om overal in de stad en daarbuiten te komen zal het niet moeilijk zijn. Voor het huren van een auto heeft u een internationaal rijbewijs en een creditcard nodig. Houd rekening met de verplichte voorwaarde: de leeftijd van de bestuurder moet minstens 23 jaar zijn.

Er is nog een andere optie om Panama te bereiken via het water, maar er moet worden opgemerkt dat er slechts één haven in de stad is die internationale vluchten verzorgt.

Vanuit andere steden van het land gaan treinen en streekbussen naar Panama City. Je kunt door de stad reizen met de bus, minibus, taxi of een huurauto.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =