Panama Attracties

Panama is een heel mooi en gastvrij land, gelegen tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee. Hier is er een enorm aantal verschillende attracties die toeristen aantrekken van over de hele wereld.

Welke interessante dingen zie je in Panama?

Een van de belangrijkste attracties van de staat is het Panamakanaal, dat beschouwd wordt als een van de nieuwe wereldwonderen. De constructie was niet alleen een complex, maar ook het grootste project van de mensheid. Het kanaal zelf is een S-vormige verbinding van kunstmatige meren en een groep sluizen.

Panamakanaal

Laten we dus kijken naar de belangrijkste attracties van de Republiek Panama met betrekking tot het kanaal:

 1. Gateway Gatun - een reis van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan begint meestal in de haven van Colon of Cristobal, vanwaar schepen het grootste slot met 3 kamers betreden. Het werd gebouwd op de plaats van een dam en om bij het meer te komen, passeren schepen de kamers en stijgen tot een hoogte van 25 m.
 2. Gateway Gatun

 3. Lake Gatun - het breedste en meest pittoreske deel van het Panamakanaal. Er is een groot aantal eilandjes, waarvan de grootste Barro Colorado wordt genoemd. Van de vogels hier leven pelikanen en reigers, evenals vliegers. Er zijn duikplekken en een oude pier.
 4. Chagres River - de belangrijkste in centraal Panama. In een van zijn delen werd de dam gevormd door 2 kunstmatige meren. De bovenloop van de rivier is een beschermd gebied met verschillende reservaten.
 5. Chagres River

 6. Brug van twee Amerika's Dit is een onaantastbare brug voor auto's, die de eerste werd in de geschiedenis tussen het noorden en het zuiden van Amerika. In 2004 werd het aanzienlijk uitgebreid en nu wordt het verplaatst naar 35.000 auto's per dag.
 7. Brug van twee Amerika's

 8. De brug van de eeuw werd in 2004 gebouwd om de Bridge of the Two Americas te lossen. Vandaag is het de hoofddoorgang door het Panamakanaal. Het heeft een origineel technisch ontwerp dat het populair maakt bij toeristen.
 9. Gateway Miraflores - de eerste tweekamergateway van de Stille Oceaan. Hij heft de schepen op tot het waterniveau van het meer met dezelfde naam en haalt ze uit de baai het kanaal van het Panamakanaal in.

Zapovednye zones van Panama

Een van de belangrijkste voordelen van het land is de aard ervan. Lokale mensen zijn trots op hun tropische bossen, dieren in het wild en biosons, dus ze worden zorgvuldig bewaakt:

 1. Darien National Park - Biosphere Reserve aan de Pacifische kust. Hier zijn vochtige bossen, de berg Cerro-Pirre, het Indiase dorp Boca del Coupe.
 2. Darien National Park

 3. Koiba Nationaal Park bevindt zich op het eiland met dezelfde naam. Hier zijn er ongeveer 760 soorten vissen en veel schildpadden. Het reservaat heeft uitstekende omstandigheden om te duiken.
 4. Koiba Nationaal Park

 5. Zoo in Panama werd in 1923 opgericht als een experimenteel centrum voor de introductie en het fokken van bedreigde diersoorten. In het reservaat zijn jaguars, alligators, adelaars, papegaaien en andere dierenvertegenwoordigers te vinden.
 6. Botanische Garden Summit

 7. Soborany National Park is een van de meest beroemde op aarde. Het bestaat uit een uniek beschermd gebied waar vrijwel geen menselijke activiteit is. Dit is de beste plaats om vogels te observeren en te bestuderen, er zijn plaatsen om te vissen en te kamperen.
 8. Bastimentos Marine National Park bevindt zich op het eiland met dezelfde naam. Meer dan 85% van het reservaat ligt in de wateren van de Caribische Zee. Hier leven ongeveer 60 soorten vogels, verschillende soorten schildpadden, luiaarden, apen, krokodillen, etc.
 9. Bastimentos Marine National Park

 10. El Vaie de Anton Preserve - een populaire plek onder toeristen, gelegen in de krater van een uitgedoofde vulkaan op een hoogte van 600 m. Toeristen krijgen een reis door het park naar de overkapping aangeboden - dit is een speciale kabelbrug tussen de bomen.
 11. El Vaie de Anton Preserve

 12. Nationaal park van Metropolitano - het beroemde eco-park van het land, waarvan het gebied 29 hectare is. Er is een ongerept regenwoud waardoor de route loopt, rustplekken op de boomtoppen, observatieplatforms en de populaire Monkey Titi-route.


Wat zijn de attracties in de steden van Panama?

In de steden van Panama is een enorm aantal populaire plaatsen, waarvan de hoofdstad de hoofdstad is. In Panama zijn er veel architectonische monumenten, musea, stranden, winkels en restaurants.

Panama City

Zorg ervoor dat u in de stad Panama attracties ziet zoals de Balboa Blvd, de ruïnes van oude kloosters, de kerk van San Jose, het fort van Las Bovadas, enz.

Ook populaire plaatsen zijn:

 1. Het eiland Taboga heeft chique stranden en is een van de meest populaire resorts van Panama. Hier is een prachtige tuin met tropische bloemen en een oude kerk gebouwd in de zestiende eeuw.
 2. Het eiland Taboga

 3. De kathedraal - de grootste tempel van het land. Het bouwen van de tempel wordt beschouwd als een meesterwerk - de gevel heeft een complexe decoratie, en binnen zijn er 67 kolommen versierd met de meest gecompliceerde glas-in-loodramen.
 4. Kathedraal van Catedral Metropolitana

 5. Oud Panama - hier zijn de eerste gebouwen uit het precolumbiaanse tijdperk (de vierkante toren van de tempel, het universiteitsgebouw en de krachtige muren van het fort), die opgenomen zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 6. Nationaal theater werd opgericht in 1908, de gevel van het gebouw is gemaakt in klassieke stijl, en het interieur - in de barokke stijl, met een groot aantal luxe en rijke elementen.
 7. Area Plaza Bolivar - hier zijn slechts een paar attracties te vinden: het paleis van Bolivar, de kerk van St. Franciscus, de tempel van Felipe Neri en in het midden van het plein staat een monument voor Simon Bolivar.
 8. Area Plaza Bolivar

 9. Vestingwerken van San Lorenzo en Portobelo - militaire gebouwen uit de XVII-XVIII eeuw. Ze bevinden zich op een afstand van 50 km van elkaar. In de hele geschiedenis werden ze meerdere keren vernietigd en herbouwd.
 10. Vestingwerken van Portobelo Fortificatie van San Lorenzo
 11. Kerk van San Jose - het heiligdom van Panama, waar een pompeus gouden altaar staat. Uiterlijk ziet het gebouw er vrij bescheiden uit, en van binnen - een luxueuze omgeving, gemaakt in de barokstijl.
 12. Kerk van San Jose

 13. Gebied van Las Bovedas - het historische centrum van het land, aan de rand waarvan gebouwd gewelfde gewelven die een rijke geschiedenis hebben. Vandaag op hun muren kunt u gedenkwaardige tabletten zien die vertellen over de belangrijkste gebeurtenissen in het land en mensen die het Panamakanaal en de hoofdstad bouwen.
 14. Gebied van Las Bovedas

 15. Stad Boquete ligt in de vallei van de Caldera, hier kunt u verschillende soorten recreatie combineren: vissen, raften op opblaasbare vlotten of kajaks, koffieplantages bezoeken, jungletochten maken of paardenrennen.
 16. Stad Boquete

 17. Bocas del Toro - de stad heeft een ontwikkelde infrastructuur en bevindt zich op de gelijknamige archipel. Het is populair bij fans van diepzeeduiken, surfen en duiken.

Bocas del Toro

Natuurlijke en historische bezienswaardigheden van Panama

Het land heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een prachtige natuur die toeristen aantrekt:

 1. The Cross Road - de kortste weg waarop de conquistadores veilig zilver en goud konden transporteren. De lengte is 10 km. Het ligt op het grondgebied van het natuurreservaat Camino de Cruces en wordt beschouwd als de belangrijkste toeristische route door de jungle.
 2. The Cross Road

 3. Baru vulkaan - de hoogste in het land (3500 m). Het is een actieve vulkaan die zichzelf herinnert aan aardbevingen, de laatste uitbarsting was in 1550. Toeristen worden aangeboden om naar de top te klimmen door het struikgewas van de jungle.
 4. Baru vulkaan

 5. De archipel van Las Perlas bestaat uit 97 kleine eilanden. Parels worden hier gewonnen. De archipel heeft alles voor recreatie - schoon zand, helder water, nachtclubs en casino's.

 6. Pearl Islands

 7. Kouma Yala Beach Yala is gelegen op de San Blas-archipel, die bestaat uit 350 rifeilanden bedekt met kokospalmen. Zand op het strand is sneeuwwit, azuurblauw water en de ongerepte natuur zorgt voor een gevoel van het paradijs.

 8. Kouma Yala Beach Yala

 9. Isla de Coiba - Het strand op dit eiland is een favoriete plek voor duikers. Het is een natuurgebied met wilde natuur en pittoreske uitgestrekte gebieden.
 10. Guna Yala - het leefgebied van de Kuna-indianen, die een cultuur hebben die onafhankelijk is van Panama en de economie. In de archipel kunt u duiken, vissen, ontspannen op het strand.
 11. De San Blas-archipel

 12. Pad van Sendero de los Quetzales - het mooiste wandelpad in Panama, op een hoogte van 2500 m boven zeeniveau. Hier in het bos is er een zeldzame maar zeer mooie quetzal vogel.
 13. Pad van Sendero de los Quetzales

 14. Santa Catalina - een populaire plek onder liefhebbers van duiken, surfen, vissen onder water. Er is een ontwikkelde infrastructuur, verhuur van apparatuur werkt.
 15. Santa Catalina

Wanneer u in Panama reist, probeer dan zoveel mogelijk verschillende attracties te bezoeken, want positieve emoties zullen niet alleen lang in uw geheugen blijven hangen, maar zullen ook dienen als een fascinerend verhaal voor uw vrienden en familieleden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2

Panama Attracties

Panama is een heel mooi en gastvrij land, gelegen tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee. Hier is er een enorm aantal verschillende attracties die toeristen aantrekken van over de hele wereld.

Welke interessante dingen zie je in Panama?

Een van de belangrijkste attracties van de staat is het Panamakanaal, dat beschouwd wordt als een van de nieuwe wereldwonderen. De constructie was niet alleen een complex, maar ook het grootste project van de mensheid. Het kanaal zelf is een S-vormige verbinding van kunstmatige meren en een groep sluizen.

Panamakanaal

Laten we dus kijken naar de belangrijkste attracties van de Republiek Panama met betrekking tot het kanaal:

 1. Gateway Gatun - een reis van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan begint meestal in de haven van Colon of Cristobal, vanwaar schepen het grootste slot met 3 kamers betreden. Het werd gebouwd op de plaats van een dam en om bij het meer te komen, passeren schepen de kamers en stijgen tot een hoogte van 25 m.
 2. Gateway Gatun

 3. Lake Gatun - het breedste en meest pittoreske deel van het Panamakanaal. Er is een groot aantal eilandjes, waarvan de grootste Barro Colorado wordt genoemd. Van de vogels hier leven pelikanen en reigers, evenals vliegers. Er zijn duikplekken en een oude pier.
 4. Chagres River - de belangrijkste in centraal Panama. In een van zijn delen werd de dam gevormd door 2 kunstmatige meren. De bovenloop van de rivier is een beschermd gebied met verschillende reservaten.
 5. Chagres River

 6. Brug van twee Amerika's Dit is een onaantastbare brug voor auto's, die de eerste werd in de geschiedenis tussen het noorden en het zuiden van Amerika. In 2004 werd het aanzienlijk uitgebreid en nu wordt het verplaatst naar 35.000 auto's per dag.
 7. Brug van twee Amerika's

 8. De brug van de eeuw werd in 2004 gebouwd om de Bridge of the Two Americas te lossen. Vandaag is het de hoofddoorgang door het Panamakanaal. Het heeft een origineel technisch ontwerp dat het populair maakt bij toeristen.
 9. Gateway Miraflores - de eerste tweekamergateway van de Stille Oceaan. Hij heft de schepen op tot het waterniveau van het meer met dezelfde naam en haalt ze uit de baai het kanaal van het Panamakanaal in.

Zapovednye zones van Panama

Een van de belangrijkste voordelen van het land is de aard ervan. Lokale mensen zijn trots op hun tropische bossen, dieren in het wild en biosons, dus ze worden zorgvuldig bewaakt:

 1. Darien National Park - Biosphere Reserve aan de Pacifische kust. Hier zijn vochtige bossen, de berg Cerro-Pirre, het Indiase dorp Boca del Coupe.
 2. Darien National Park

 3. Koiba Nationaal Park bevindt zich op het eiland met dezelfde naam. Hier zijn er ongeveer 760 soorten vissen en veel schildpadden. Het reservaat heeft uitstekende omstandigheden om te duiken.
 4. Koiba Nationaal Park

 5. Zoo in Panama werd in 1923 opgericht als een experimenteel centrum voor de introductie en het fokken van bedreigde diersoorten. In het reservaat zijn jaguars, alligators, adelaars, papegaaien en andere dierenvertegenwoordigers te vinden.
 6. Botanische Garden Summit

 7. Soborany National Park is een van de meest beroemde op aarde. Het bestaat uit een uniek beschermd gebied waar vrijwel geen menselijke activiteit is. Dit is de beste plaats om vogels te observeren en te bestuderen, er zijn plaatsen om te vissen en te kamperen.
 8. Bastimentos Marine National Park bevindt zich op het eiland met dezelfde naam. Meer dan 85% van het reservaat ligt in de wateren van de Caribische Zee. Hier leven ongeveer 60 soorten vogels, verschillende soorten schildpadden, luiaarden, apen, krokodillen, etc.
 9. Bastimentos Marine National Park

 10. El Vaie de Anton Preserve - een populaire plek onder toeristen, gelegen in de krater van een uitgedoofde vulkaan op een hoogte van 600 m. Toeristen krijgen een reis door het park naar de overkapping aangeboden - dit is een speciale kabelbrug tussen de bomen.
 11. El Vaie de Anton Preserve

 12. Nationaal park van Metropolitano - het beroemde eco-park van het land, waarvan het gebied 29 hectare is. Er is een ongerept regenwoud waardoor de route loopt, rustplekken op de boomtoppen, observatieplatforms en de populaire Monkey Titi-route.


Wat zijn de attracties in de steden van Panama?

In de steden van Panama is een enorm aantal populaire plaatsen, waarvan de hoofdstad de hoofdstad is. In Panama zijn er veel architectonische monumenten, musea, stranden, winkels en restaurants.

Panama City

Zorg ervoor dat u in de stad Panama attracties ziet zoals de Balboa Blvd, de ruïnes van oude kloosters, de kerk van San Jose, het fort van Las Bovadas, enz.

Ook populaire plaatsen zijn:

 1. Het eiland Taboga heeft chique stranden en is een van de meest populaire resorts van Panama. Hier is een prachtige tuin met tropische bloemen en een oude kerk gebouwd in de zestiende eeuw.
 2. Het eiland Taboga

 3. De kathedraal - de grootste tempel van het land. Het bouwen van de tempel wordt beschouwd als een meesterwerk - de gevel heeft een complexe decoratie, en binnen zijn er 67 kolommen versierd met de meest gecompliceerde glas-in-loodramen.
 4. Kathedraal van Catedral Metropolitana

 5. Oud Panama - hier zijn de eerste gebouwen uit het precolumbiaanse tijdperk (de vierkante toren van de tempel, het universiteitsgebouw en de krachtige muren van het fort), die opgenomen zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 6. Nationaal theater werd opgericht in 1908, de gevel van het gebouw is gemaakt in klassieke stijl, en het interieur - in de barokke stijl, met een groot aantal luxe en rijke elementen.
 7. Area Plaza Bolivar - hier zijn slechts een paar attracties te vinden: het paleis van Bolivar, de kerk van St. Franciscus, de tempel van Felipe Neri en in het midden van het plein staat een monument voor Simon Bolivar.
 8. Area Plaza Bolivar

 9. Vestingwerken van San Lorenzo en Portobelo - militaire gebouwen uit de XVII-XVIII eeuw. Ze bevinden zich op een afstand van 50 km van elkaar. In de hele geschiedenis werden ze meerdere keren vernietigd en herbouwd.
 10. Vestingwerken van Portobelo Fortificatie van San Lorenzo
 11. Kerk van San Jose - het heiligdom van Panama, waar een pompeus gouden altaar staat. Uiterlijk ziet het gebouw er vrij bescheiden uit, en van binnen - een luxueuze omgeving, gemaakt in de barokstijl.
 12. Kerk van San Jose

 13. Gebied van Las Bovedas - het historische centrum van het land, aan de rand waarvan gebouwd gewelfde gewelven die een rijke geschiedenis hebben. Vandaag op hun muren kunt u gedenkwaardige tabletten zien die vertellen over de belangrijkste gebeurtenissen in het land en mensen die het Panamakanaal en de hoofdstad bouwen.
 14. Gebied van Las Bovedas

 15. Stad Boquete ligt in de vallei van de Caldera, hier kunt u verschillende soorten recreatie combineren: vissen, raften op opblaasbare vlotten of kajaks, koffieplantages bezoeken, jungletochten maken of paardenrennen.
 16. Stad Boquete

 17. Bocas del Toro - de stad heeft een ontwikkelde infrastructuur en bevindt zich op de gelijknamige archipel. Het is populair bij fans van diepzeeduiken, surfen en duiken.

Bocas del Toro

Natuurlijke en historische bezienswaardigheden van Panama

Het land heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een prachtige natuur die toeristen aantrekt:

 1. The Cross Road - de kortste weg waarop de conquistadores veilig zilver en goud konden transporteren. De lengte is 10 km. Het ligt op het grondgebied van het natuurreservaat Camino de Cruces en wordt beschouwd als de belangrijkste toeristische route door de jungle.
 2. The Cross Road

 3. Baru vulkaan - de hoogste in het land (3500 m). Het is een actieve vulkaan die zichzelf herinnert aan aardbevingen, de laatste uitbarsting was in 1550. Toeristen worden aangeboden om naar de top te klimmen door het struikgewas van de jungle.
 4. Baru vulkaan

 5. De archipel van Las Perlas bestaat uit 97 kleine eilanden. Parels worden hier gewonnen. De archipel heeft alles voor recreatie - schoon zand, helder water, nachtclubs en casino's.

 6. Pearl Islands

 7. Kouma Yala Beach Yala is gelegen op de San Blas-archipel, die bestaat uit 350 rifeilanden bedekt met kokospalmen. Zand op het strand is sneeuwwit, azuurblauw water en de ongerepte natuur zorgt voor een gevoel van het paradijs.

 8. Kouma Yala Beach Yala

 9. Isla de Coiba - Het strand op dit eiland is een favoriete plek voor duikers. Het is een natuurgebied met wilde natuur en pittoreske uitgestrekte gebieden.
 10. Guna Yala - het leefgebied van de Kuna-indianen, die een cultuur hebben die onafhankelijk is van Panama en de economie. In de archipel kunt u duiken, vissen, ontspannen op het strand.
 11. De San Blas-archipel

 12. Pad van Sendero de los Quetzales - het mooiste wandelpad in Panama, op een hoogte van 2500 m boven zeeniveau. Hier in het bos is er een zeldzame maar zeer mooie quetzal vogel.
 13. Pad van Sendero de los Quetzales

 14. Santa Catalina - een populaire plek onder liefhebbers van duiken, surfen, vissen onder water. Er is een ontwikkelde infrastructuur, verhuur van apparatuur werkt.
 15. Santa Catalina

Wanneer u in Panama reist, probeer dan zoveel mogelijk verschillende attracties te bezoeken, want positieve emoties zullen niet alleen lang in uw geheugen blijven hangen, maar zullen ook dienen als een fascinerend verhaal voor uw vrienden en familieleden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =