Nusa Lembongan

Het eiland Nusa-Lembongan (Nusa Lembongan) is van Indonesië. Het is gelegen in de Indische Oceaan in het zuidoosten van het populaire eiland Bali, behoort tot de groep Small Sunda Islands en heeft een totale oppervlakte van slechts 8 vierkante meter. km.

Algemene informatie

Lembongan is het middelste eiland van de drie aangrenzende. De grootste - Nusa Penida - is het populairst bij toeristen, en de kleinste van hen - Nusa Cheningan - is verbonden met Lembongan door een voetgangersbrug, en ze worden altijd door toeristen samen bezocht. De bevolking van het eiland is klein, 5000 mensen, die voornamelijk werkzaam zijn in het toerisme of in de teelt van algen.

Brug naar het eiland Cheningang

Het klimaat

Nusa-Lembongan ligt 8 ° ten zuiden van de evenaar, het behoort tot de zone van een vochtig en warm subequatoriaal klimaat, waar de zomer altijd regeert. Het regenseizoen begint in november en het hoogseizoen - in april. Het klimaat van het eiland Lembongan ligt het dichtst bij de oostkust van Bali, het is veel droger dan in het westen.

Underwater World of Lembongan Island

Wat te zien op het eiland Lembongan?

Er zijn niet veel bezienswaardigheden, maar elk is een bezoek waard:

 1. Stranden van het eiland Lembongan. Het noord-westen van het eiland is bedekt met prachtige zandstranden met smaragd, niets zoals water. Het is het beste om in hotels te verblijven op een van de twee meest populaire stranden van het eiland:
  • Jungut Batu - geschikt voor jonge mensen en surfers, hier wacht je op chique golven, prachtige zonsondergangen en goedkope cafés;
  • Mushroom Bay Beach - is gelegen in een kleine baai, het wordt beschouwd als meer kalm en respectabel, geschikt om te rusten met een kind of getrouwde stellen. Het is het beste om in lokale hotels te verblijven en 's middags naar het strand te komen, waarna het bijna verlaten is. Alle toeristen die een paar uur komen, verlaten het, en het zal alleen tot uw beschikking staan. Heerlijke cafés, wit zand, lage golven en helder water maken het de meest gewenste rustplaats.
 2. Westkust van het eiland Lembongan

 3. Scheur van de duivel. Het westelijke deel van het eiland Lembongan is bedekt met rotsen, van waaruit u de ongelooflijke zonsondergangen kunt aanschouwen. Op één plek in de rotsen vormde zich een grot met een naar buiten gericht venster. Vloedgolven met zoveel kracht slaan tegen de rotsen die door het raam naar buiten komen met een crash en mooie spatten. Vooral bij het naderen van de golven is niet eens een mooi beeld. Hun kracht is genoeg om niet alleen van top tot teen te rollen met koel zeewater, maar ook om op de rotsen neer te trekken.
 4. Aanplantingen van algen. Zijn gelegen langs de kust van de eilanden Lembongan en Cheningang. Ze worden gedolven, gedroogd, schoongemaakt en opgeslagen op boerderijen, waarna ze vertrekken voor verpakking en verkoop. Deze algen kunnen worden gegeten, maar meestal worden ze gebruikt om agar-agar te produceren - natuurlijke gelatine voor koken en cosmetica.
 5. Een ondergronds huis in het dorp van Lembongan. Dit ongewone gebouw met een totale oppervlakte van ongeveer 500 m ligt in het dorp Lembongan. Hij werd opgegraven door een plaatselijke bewoner Mude Bias, een acteur en een priester. Hij liet zich inspireren door een legende uit de Mahabharata, die vertelt over twee broers die meer dan 12 jaar in het bos leefden. Ze konden alleen overleven omdat ze hun eigen grot groeven. Madame Biasa besloot hun voorbeeld te volgen en groef zijn eigen ondergrondse huis van 1961 tot 1976. Als resultaat van zijn inspanningen, werd een volwaardige woning met zijn eigen ventilatie verkregen, met 7 uitgangen, een put met drinkwater, twee keukens, twee woonkamers, slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes. Je kunt alleen naar binnen gaan met lokale gidsen, die alle kamers zullen tonen (hoewel de meeste van hen niet goed Engels spreken).

Waar te wonen op het eiland Nusa Lembongan?

Alle hotels en pensions van het eiland Lembongan bevinden zich op de twee stranden van Mushrum Bay en Jungut Batu, de laatste wordt als goedkoper beschouwd. De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamer is $ 20-25 per dag. Als u op zoek bent naar een plek om te wonen met een kind in Lembongan, dan zult u comfortabeler zijn met een respectabele Mushru-baai met witte stranden en een goede infrastructuur. Daar zijn in de hotels familiekamers en wordt u een bungalow met drie bedden aan het water aangeboden.

De belangrijkste hotels van het eiland:

 • Dream Beach Huts Lembongan 3 *;
 • Nicho's Bungalow Restaurant 2 *, een goed hotel met een "lekker" café;
 • Alam Nusa Huts Spa 3 * zal zijn gasten tevreden stellen met een goede spa;
 • Mushroom Bay Bungalows 2 * biedt verschillende soorten bungalows voor elk soort vakantie;
 • Lembongan Cliff Villas 3 * - prachtige villa aan de oceaan.

Hotels en bungalows

Hoe om rond Lembongan Island te reizen?

Op een klein eiland is er geen openbaar vervoer, dus je moet een fiets huren (ongeveer $ 3 per dag) of een motor ($ 7-10 per dag). Wandelen langs het water kan worden gedaan op kleine vissersboten voor $ 3-5.

Als je al een fiets hebt gehuurd op Bali, dan kun je met hem naar het eiland Lembongan verhuizen, bijna alle boten bieden zo'n mogelijkheid. Maar de auto zal moeten worden verlaten, als grote autoveerboten naar het eiland niet gaan.

Hoe kom je van Bali naar Nusa Lembongan?

U kunt vanuit Bali, vanuit de stad Sanur, naar het eiland Lembongan komen. Twee soorten boten vertrekken vanaf daar. Prive-hogesnelheidsboten die je voor een half uur en $ 25 naar Nusa Lembongan brengen. Voor $ 35 kun je een retourticket kopen. Deze methode is handig omdat je de nacht niet op het eiland kunt doorbrengen en kunt zwemmen en binnen een paar uur terug kunt keren.

Stedelijke goedkope boten, die altijd vol met mensen zijn, vertrekken om 8 uur vanaf de kade van Sanur. Ze gaan ongeveer 1,5-2 uur en gaan pas de volgende dag terug om 8 uur. In dit geval moet je een overnachting op het eiland zoeken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 77