Malediven – bezienswaardigheden

Malediven - bezienswaardigheden

Voor veel Malediven bestaat de concentratie van paradijselijke eilanden met eindeloze sneeuwwitte stranden, kristalhelder water en een ontwikkelde toeristische infrastructuur. Sommige reizigers realiseren zich niet eens dat dit land andere interessante plaatsen, historische en architecturale monumenten heeft. Daarom moet je, voordat je naar de Malediven vliegt, van tevoren weten wat hun bezienswaardigheden zijn, om je reis nog spannender te maken.

Culturele attracties van de Malediven

De meeste van de historische en architectonische monumenten van het land zijn geconcentreerd op het grondgebied van de hoofdstad, die het startpunt is van alle excursieprogramma's. Reis naar de Malediven en begin met Male, om de volgende attracties niet uit het oog te verliezen:

 • Vrijdag moskee (Male Khukukra Miskiu), opgericht in 1658 tijdens het bewind van de sultan van de Malediven, Iskanadar I;
 • Vrijdag moskee (mannelijke Huqukra Miskiu), man

 • Nationaal Museum, waar archeologische vondsten en oude artefacten worden verzameld;
 • Islamitisch centrum, dat is de belangrijkste decoratie van de Maldivische hoofdstad;
 • Het presidentiële paleis, wat te herkennen is aan de prachtige blauwe en witte kleur, gesmede poorten en hoge kolommen;
 • Het presidentiële paleis (Theemuge), man

 • de crypte van Sultan Ibrahim (Tomb Sultan Ibrahim), gebouwd rond 1648-1687;
 • Sultan's Park, gemaakt op de site van het paleis van de voormalige Sultan.

Elk van deze architecturale monumenten vertelt over de geschiedenis van de eilandstaat, zijn vroegere en huidige heersers.

Natuurlijke attracties van de Malediven

Ondanks het grote aantal architecturale monumenten, is de belangrijkste versiering van dit land de geweldige natuur. De hele staat is letterlijk gebaseerd op koraalatollen, beschouwd als de mooiste op aarde. Reizigers komen naar de Malediven om hun belangrijkste attracties te bezoeken - witte zandstranden, omringd door azuurblauw zeewater en begroeid met kokospalmen en mangroven. Vooral voor toeristen zijn hier luxe hotels die een onvergetelijke vakantie met een hoog niveau van comfort organiseren.

Male Atoll, Malediven

Toeristen die niet weten dat u de Malediven kunt zien, moeten de volgende eilandengroepen bezoeken:

 1. Addu-atol (Ciné). Eerder werd de archipel gebruikt als een locatie voor de inzet van de Britse luchtmachtbasis. Nu is het een paradijs voor liefhebbers van duiken en snorkelen, want het biedt u de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van koraalriffen en schildpadden en exotische vissen te zien.
 2. Baa-atol. Eeuwen geleden was deze archipel een toevluchtsoord voor zeevarenden die schipbreuk leden. Tegenwoordig komen toeristen naar het atol voor windsurfen, zeevissen, duiken en andere watersporten.
 3. Een van de eilanden van het Baa-atol, Malediven

 4. Hulule Island. Het is een hele eiland-luchthaven, die dient als het belangrijkste doorvoerpunt van de Malediven. Naast de ontwikkelde transportinfrastructuur, bevalt het toeristen met zijn witte zandstranden en kristalhelder water van de oceaan.
 5. Zuid Male Atol. De archipel staat bekend om het feit dat er beschermde mariene reservaten omheen zijn, waarvan de onderwaterwereld verbaast met zijn rijkdom en pracht. Lokale duikcentra organiseren duiken op plaatsen die worden beschouwd als de beste locaties ter wereld.
 6. Duiken op de Malediven

 7. Atol van Dhaalu. Deze plek is geweldig met zijn mangrove struikgewas, waarin zeeschildpadden nog steeds nestelen. Naast het kijken naar deze dieren, kunt u gaan surfen, duiken, nachtvissen of fietsen.
 8. Surfen op de Malediven

 9. Mimu-atol. Geschikt voor liefhebbers van etnografisch en gastronomisch toerisme. Hier kunt u het oude vissersdorp bezoeken, waar u een barbecue of vers gevangen vis kunt maken.
 10. Ari Atol. Het bestaat uit 18 bewoonde eilanden en 26 resorts. Velen van hen bevinden zich in de buurt van de barrière van het koraalrif, dus in hun wateren kunt u de enorme stralen, grijze rifhaaien, mureneien, gigantische napoleons, zeeschildpadden en zeldzame exotische vissen observeren.

Dit is slechts een deel van de beroemdste en opvallendste Malediven. Zeker, rust op hen wordt als een van de duurste beschouwd. Toeristen die met kinderen reizen en op een budget willen rusten, moeten naar Maafushi gaan. Op dit lokale eiland zijn er tientallen gastenverblijven van verschillende prijscategorieën. Net als andere eilanden van de Malediven zijn de belangrijkste attracties van Maafushi stranden en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn duiken en snorkelen onder water.

Maafushi Island, Malediven

Regels voor bezoekende attracties op de Malediven

Als je in dit eilandland bent, zoals in elk ander land in de wereld, moet je aan bepaalde vereisten voldoen. Bezoek de bezienswaardigheden van de hoofdstad van de Malediven, de stad Male, in gesloten kleding. Strandkleding, vooral buitenzwempakken, kan alleen op speciale bikinistranden worden gedragen. Het is verboden buiten de zone van het resort alcohol te drinken. Bovendien is het hier categorisch onmogelijk:

 • schade aan zee- en landdieren;
 • om dode of levende koralen te breken of mee te nemen;
 • om het oppervlak van het zeeleven te verhogen;
 • zich bezighouden met onderwater jagen en vissen voor de kust;
 • om te baden in de open zee;
 • baden of zonnebaden topless;
 • gooi de vuilnis.

Bikinistrand in de Maldiven

Door deze regels na te leven, kunt u genieten van een kalme en afgemeten rust. En hoewel er geen grandioze architecturale monumenten en eeuwenoude steden zijn, laten de bezienswaardigheden van de Malediven een onuitwisbare indruk achter en blijven ze lange tijd in de herinnering van toeristen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 27 = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: