Lausanne Airport | actualidadypolitica.com

Lausanne Airport

Lausanne Airport

De civiele luchthaven in de Zwitserse stad Lausanne heet Blesheret (Aéroport de Lausanne-Blécherette), het ligt in hetzelfde deel van de stad, op ongeveer 1 km van het centrum. Blesheret Airport ligt in de buurt van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland, zodat de inwoners evenveel begunstigden zijn van beide landen.

Algemene informatie

Als luchthaven begon Blesheret in 1911 en sinds 1930 is het verbonden met Europese steden als Parijs, Wenen, Brussel, enz. Sinds 1993 wordt de luchthaven beheerd door de organisatie A roport rion lausannoise-La Bl Cherette, die in 2000 de startbaan verbeterde en de veiligheid verhoogde.

Op het grondgebied van de luchthaven is er een oude hangar, gebouwd in 1914, en in 2005 werd hier een nieuw vier verdiepingen tellend kantoorgebouw in de vorm van een vleugel geopend. Het bekijken van het opstijgen en landen van vliegtuigen of het drinken van geurige koffie kan afkomstig zijn van de panoramische ramen van het restaurant op de luchthaven.

Hoe kom je daar?

De luchthaven van Zwitserland in Lausanne ligt nabij de snelweg A9, met de taxi, die ongeveer 10 minuten van het stadscentrum duurt, kan ook worden bereikt met bussen met routes 1 of 21 of met een trolleybus.

Handige informatie:

  • adres: 1018 Lausanne, Zwitserland;
  • Hoogte boven zeeniveau: 2.041 voet;
  • code: QLS;
  • Telefoonnummer: +41 21 646 15 51.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: