ksamil gesel Albanië

Xamyl of Xamyl is de zuidelijkste Albanese badplaats die deel uitmaakt van het nationale reservaat Butrint. Bevindt zich in de Ksamil-wijk Saranda, op slechts 10 kilometer van de stad met dezelfde naam.

Het resort is relatief recent gesticht, in het midden van de vorige eeuw, maar ondanks dat is het niet inferieur in populariteit aan andere toeristische plaatsen in Albanië, maar is het integendeel een van de meest bezochte steden in het land. Toeristen, bewoners en reizigers naar dit resort worden aangetrokken, waaronder het mooiste strand van Albanië - Ksamil Beach.

Een van de belangrijkste tekortkomingen van deze toeristische stad is de afstand van de hoofdstad van Albanië - Tirana, waar de internationale luchthaven zich bevindt. In dit opzicht laat de transportbeschikbaarheid van Xylam veel te wensen over. Om na de landing in de hoofdstad naar het resort te komen, is het noodzakelijk om ongeveer 250 kilometer te overbruggen, wat ongeveer 5 uur onderweg is.

Waar verblijven in Xamyl?

Grote hotels en Albanese hotels kunnen het best geboekt worden in Saranda, een grotere badplaats, op slechts een paar minuten rijden van Xamyl. De infrastructuur van Saranda is meer ontwikkeld en je kunt met een comfortabele shuttlebus naar de schoonste stranden van Ksamil.

Als je in een klein hotel aan zee in Albanië wilt verblijven, dan zijn er in Ksamil zelf verschillende opties voor kleine, knusse mini-hotels of gastappartementen die niet ver van de kust liggen. Onder hen kunt u dergelijke mini-hotels noteren als Two Mermaids Hotel, Villa Ideal, Tirana Hotel Ksamil, Holet Artur.

Entertainment in Ksamil

De belangrijkste attractie van deze kleine Albanese stad is natuurlijk de stranden met buitengewone schoonheid. Ze zijn hier gegoten uit een kleine witte steen die lijkt op zand. Transparant water tegen het witte strand lijkt ongebruikelijk blauw.

Een van de belangrijkste attracties voor vakantiegangers zijn kleine onbewoonde eilandjes, gelegen in de zee bij Xamyl. Ze hebben een verscheidenheid aan restaurants waar toeristen lokale specialiteiten kunnen proeven - salades, soepen - en, uiteraard, verse zeevruchten, omdat de keuken hier een klassieke mediterraan is. Je kunt naar de eilanden zwemmen door te zwemmen of op een gehuurd watertransport. Op het hoogtepunt van het seizoen worden er introducties georganiseerd, die toeristen gratis naar de eilanden overbrengen.

In je vrije tijd om te zwemmen kun je een excursie maken naar de oude stad Butrint en langs de ruïnes wandelen. Het ligt heel dicht bij Saranda. Ruïnes van de stad Butrint maken deel uit van het nationaal park met dezelfde naam en zijn opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier kunt u de eeuwenoude geschiedenis aanraken en de ontwikkeling en val van de oude stad volgen.

Butrint werd gesticht als een kolonie van oude Grieken en behoorde toen tot het oude Rome en het Byzantijnse rijk. Na enige tijd viel hij onder de bezetting van de Venetianen, en vervolgens, in de late Middeleeuwen, werd uiteindelijk verlaten. Archeologische opgravingen werden gestart in het begin van de twintigste eeuw. In het proces werden theaters, thermen en muren van andere structuren gevonden, onaangeroerd bewaard tot onze tijd. Nu Butrint hersteld en hersteld naar de oorspronkelijke grootte.

Terugkerend van Saranda naar Xamyl, kunt u een andere belangrijke attractie bezoeken - het klooster van St. George. Het ligt op de berg en er is geen directe toegang tot het met de auto. Daarom moet je om te voet naar het klooster te gaan. Restauratie van het klooster werd onlangs gehouden, dus het klooster is nu in uitstekende staat.

ksamil scourge albania_1 ksamil scourge albania_2 ksamil scourge albania_3
ksamil scourge albania_4 ksamil scourge albania_5 ksamil scourge albania_6
ksamil geseling albania_7 ksamil scourge albania_8 ksamil scourge albania_9
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 12