Heb ik een visum nodig voor Israël?

Heb ik een visum nodig voor Israël?

Voordat een land wordt bezocht, heeft een van de belangrijkste organisatorische problemen te maken met de verwerking van visa. Is het nodig of niet? Zo ja, welke? Hoe een pakket documenten goed voorbereiden? Als in de beginfase de belangrijke procedurele nuances worden genegeerd, kan de langverwachte vakantie in een volledige teleurstelling en ineenstorting van alle plannen veranderen. Laten we eens kijken of we een visum aan Israël moeten geven en wat is hiervoor nodig?

Soorten visa voor Israël

De classificatie van visa om een ​​legaal verblijf in Israël mogelijk te maken, is gebaseerd op het belangrijkste criterium: de reden voor het aanvragen van toestemming om in het land te blijven.

Om te begrijpen wat voor soort visum u in Israël nodig heeft, moet u duidelijk doelen identificeren. Als u van plan bent een bepaalde tijd in deze staat te leven, heeft u een visumcategorie "A" nodig. Deze omvatten:

  • A1 - Tijdelijke visum van een potentiële repatriër;
  • A2 - studentenvisum;
  • A3 - een visum voor vertegenwoordigers van de geestelijkheid en verschillende religieuze en kerkelijke missies;
  • A4 - een gerelateerd visum (het kan worden verkregen door uw (een) wettelijke echtgenoot (echtgenote) of een kind, op voorwaarde dat u een visum heeft zoals "A2" of "A3");
  • A5 - ingezeten visum voor andere gevallen.
  • Categorie "B" omvat vergunningen voor tijdelijk verblijf in Israël:
  • B1 - werkvisum;
  • B2 - toeristenvisum naar Israël;
  • B3 - een visum dat voor maximaal 1 maand wordt afgegeven voor sap als het nodig is de status van een burger te controleren of een controversiële situatie te verhelderen;
  • B4 - een vrijwilligersvisum.

Er bestaat nog steeds zoiets als een wit en blauw visum in Israël. Ze worden gebruikt in verschillende stadia van het verkrijgen van de vluchtelingenstatus. De witte vorm is een tussenstap in het verwerken van documenten en geeft geen recht op werk in Israël. Nadat u na enige tijd een officieel document heeft ontvangen waarin uw vluchtelingenstatus op een blauwe blanco wordt bevestigd, heeft u recht op legaal verblijf en werk.

Heeft u een visum nodig voor Israël voor burgers van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland?

Ondanks het feit dat Joden vaak niet de beste kwaliteit krijgen in komische vorm, staat Israël bekend om zijn hartelijkheid en gastvrijheid. Bijna elk jaar worden nieuwe overeenkomsten met verschillende landen over een visumvrij regime ondertekend.

In 2008 werd een visum voor de Russen aan Israël afgeschaft. Maar dit is alleen van toepassing op gast- en toeristenvisa. In andere gevallen moet u een aanvraag indienen bij het consulaat. In Moskou ligt het aan de straat. Big Ordynka 56. Houd er rekening mee dat je het gebouw alleen mag betreden met een map in je hand en persoonlijke spullen in je zakken (geld, telefoon, sleutels, paspoort). Carry inside bags, backpacks, aktetassen zijn verboden.

Visumvrij reizen voor Rusland

Een toeristenvisum voor Israël voor Oekraïners werd een beetje later overbodig - in februari 2011. De voorwaarden voor het verkrijgen van visumvrije bezoeken aan Israël zijn vergelijkbaar met die welke aan Russische zijde worden voorgelegd. Elke burger van Oekraïne kan maximaal 90 dagen in Israël verblijven als zijn doel het toerisme is, zakelijke aangelegenheden bezoekt, behandelt of oplost (zakelijke bijeenkomsten, onderhandelingen). De registratie van een visum voor Israël voor een ander doel gebeurt op het consulaat op het adres: Kiev, ul. Lesi Ukrainki 34. Oekraïne heeft ook strenge eisen aan bezoekers van deze instelling. Bij jou kun je geen handbagage meenemen, alleen een map met documenten.

Visumvrij reizen voor Oekraïne

Visa voor Israël voor Wit-Rusland werden in 2015 geannuleerd. Het adres van het Israëlische consulaat in Minsk is Partizanskiy vooruitzicht 6A.

Visumvrij reizen voor Wit-Rusland

Hoewel er visumvrije overeenkomsten zijn voor alle drie de landen, moeten de volgende punten in aanmerking worden genomen:

  • de uiteindelijke beslissing over ongehinderde grensovergang wordt genomen door Israëlische grenswachters (ze kunnen je verbieden je land binnen te komen zonder de reden te verklaren);
  • Als u ooit de toegang tot Israël bent geweigerd, moet u eerst de ambassade om toestemming vragen;
  • Na deportatie vanuit Israël kun je de re-tour gedurende 10 jaar vergeten;
  • als je in Israël op een B1-visum hebt gewerkt, kun je hier niet eerder dan een jaar later terugkomen.

Het is ook de moeite waard om te weten dat visumvrij reizen naar Israël een "wrede grap" met je kan zijn als je plannen hebt om naar landen als Saoedi-Arabië, Libanon, Syrië, Jemen, Iran en Soedan te reizen. Een aantekening in uw paspoort over het bezoeken van Israël is waarschijnlijk de reden om de toegang tot het grondgebied van deze staten te weigeren, omdat ze allemaal deelnemen aan een anti-Israëlische boycot.

Wat heb je nodig om de grens over te reizen zonder visumplicht?

Als het gaat om internationale relaties, is het beter om rekening te houden met het bekende gezegde: "Vertrouwen, maar verifiëren." Het is niet nodig om, voor het geval dat, een visumaanvraagformulier voor Israël in te vullen en naar de ambassade te gaan. Maar aan de grens kan alles gebeuren, dus we raden u aan een pakket documenten mee te nemen dat u in een onvoorziene situatie verzekert.

Toeristen wordt geadviseerd om met hen te hebben:

  • huidig ​​beleid van de verzekeringsmaatschappij;
  • round-trip vliegtickets;
  • bevestiging van hotelboeking (dit kan een officiële voucher van een reisorganisatie zijn of eenvoudig een e-mail van de hotelbeheerder als u de kamer zelf hebt geboekt);
  • garanties van solvabiliteit (bankkredietkaarten, resultatenrekening, rekeningafschrift, contanten).

Ga naar een visumvrij bezoek aan Israël en neem dezelfde documenten mee, maar in plaats van het bevestigen van de hotelreservering - een uitnodiging van een Israëlische staatsburger die je een tijdelijke verblijfsvergunning moet geven, evenals een kopie van het document waaruit zijn identiteit blijkt.

Als het doel van uw reis behandeling in een kliniek is die langer is dan 3 maanden, moet u een certificaat hebben van de arts die u leidt en een brief aan de medische instelling die klaar staat om u als patiënt te accepteren.

Zakenvakanties naar Israël voor zakelijke bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar het zal leuk zijn als u aan de grens een bevestiging van de reservering in het hotel kunt overleggen en een uitnodiging voor een vergadering van de Israëlische partners kunt aanvragen.

Visa voor Israël

Documenten voor het verkrijgen van een visum voor Israël

Als u niet op een visum reist B2, je moet een bepaald pakket documenten indienen en een consulaire vergoeding betalen. De kosten van een visum voor Israël zijn afhankelijk van het doel van de reis.

Verschillende items worden toegevoegd aan de standaardlijst met documenten binnen het proces van het verkrijgen van elk type visum.

Als u bijvoorbeeld een studentenvisum voor Israël wilt verkrijgen, moet u een acceptatiebrief sturen voor studie aan een bepaalde onderwijsinstelling en een bewijs van de beschikbaarheid van geld voor wonen en studeren.

Wanneer u een werkvisum aanvraagt, moet u een certificaat van afwezigheid van een strafblad en een vingerafdruk hebben, evenals de resultaten van een medisch onderzoek, inclusief een uitgebreide bloedtest, tests voor aids, tuberculose en hepatitis.

Er zijn gevallen waarin de vraag rijst hoe het visum in Israël moet worden verlengd. Dit wordt vaak gedaan door jonge stellen die naar Israëlische klinieken gaan om een ​​kind te baren of patiënten van andere medische instellingen. Met een tijdige behandeling bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die een aanvaardbare reden en de beschikbaarheid van de nodige documenten aangeeft, is dit probleem eenvoudig op te lossen. Meestal wordt het visum verlengd tot 180 dagen.

Een apart punt verdient ook de vraag hoe je een visum voor een kind kunt krijgen. Als slechts een van de ouders de grens oversteekt, heeft de tweede een volmacht nodig die door het zegel van de Apostille is gelegaliseerd. U wordt alleen zonder deze toegelaten als u documenten hebt zoals een overlijdensakte van de tweede ouder of een rechterlijke beslissing over zijn ontneming van ouderlijke rechten.

Welkom in Israël

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Heb ik een visum nodig voor Israël?

Heb ik een visum nodig voor Israël?

Voordat een land wordt bezocht, heeft een van de belangrijkste organisatorische problemen te maken met de verwerking van visa. Is het nodig of niet? Zo ja, welke? Hoe een pakket documenten goed voorbereiden? Als in de beginfase de belangrijke procedurele nuances worden genegeerd, kan de langverwachte vakantie in een volledige teleurstelling en ineenstorting van alle plannen veranderen. Laten we eens kijken of we een visum aan Israël moeten geven en wat is hiervoor nodig?

Soorten visa voor Israël

De classificatie van visa om een ​​legaal verblijf in Israël mogelijk te maken, is gebaseerd op het belangrijkste criterium: de reden voor het aanvragen van toestemming om in het land te blijven.

Om te begrijpen wat voor soort visum u in Israël nodig heeft, moet u duidelijk doelen identificeren. Als u van plan bent een bepaalde tijd in deze staat te leven, heeft u een visumcategorie "A" nodig. Deze omvatten:

  • A1 - Tijdelijke visum van een potentiële repatriër;
  • A2 - studentenvisum;
  • A3 - een visum voor vertegenwoordigers van de geestelijkheid en verschillende religieuze en kerkelijke missies;
  • A4 - een gerelateerd visum (het kan worden verkregen door uw (een) wettelijke echtgenoot (echtgenote) of een kind, op voorwaarde dat u een visum heeft zoals "A2" of "A3");
  • A5 - ingezeten visum voor andere gevallen.
  • Categorie "B" omvat vergunningen voor tijdelijk verblijf in Israël:
  • B1 - werkvisum;
  • B2 - toeristenvisum naar Israël;
  • B3 - een visum dat voor maximaal 1 maand wordt afgegeven voor sap als het nodig is de status van een burger te controleren of een controversiële situatie te verhelderen;
  • B4 - een vrijwilligersvisum.

Er bestaat nog steeds zoiets als een wit en blauw visum in Israël. Ze worden gebruikt in verschillende stadia van het verkrijgen van de vluchtelingenstatus. De witte vorm is een tussenstap in het verwerken van documenten en geeft geen recht op werk in Israël. Nadat u na enige tijd een officieel document heeft ontvangen waarin uw vluchtelingenstatus op een blauwe blanco wordt bevestigd, heeft u recht op legaal verblijf en werk.

Heeft u een visum nodig voor Israël voor burgers van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland?

Ondanks het feit dat Joden vaak niet de beste kwaliteit krijgen in komische vorm, staat Israël bekend om zijn hartelijkheid en gastvrijheid. Bijna elk jaar worden nieuwe overeenkomsten met verschillende landen over een visumvrij regime ondertekend.

In 2008 werd een visum voor de Russen aan Israël afgeschaft. Maar dit is alleen van toepassing op gast- en toeristenvisa. In andere gevallen moet u een aanvraag indienen bij het consulaat. In Moskou ligt het aan de straat. Big Ordynka 56. Houd er rekening mee dat je het gebouw alleen mag betreden met een map in je hand en persoonlijke spullen in je zakken (geld, telefoon, sleutels, paspoort). Carry inside bags, backpacks, aktetassen zijn verboden.

Visumvrij reizen voor Rusland

Een toeristenvisum voor Israël voor Oekraïners werd een beetje later overbodig - in februari 2011. De voorwaarden voor het verkrijgen van visumvrije bezoeken aan Israël zijn vergelijkbaar met die welke aan Russische zijde worden voorgelegd. Elke burger van Oekraïne kan maximaal 90 dagen in Israël verblijven als zijn doel het toerisme is, zakelijke aangelegenheden bezoekt, behandelt of oplost (zakelijke bijeenkomsten, onderhandelingen). De registratie van een visum voor Israël voor een ander doel gebeurt op het consulaat op het adres: Kiev, ul. Lesi Ukrainki 34. Oekraïne heeft ook strenge eisen aan bezoekers van deze instelling. Bij jou kun je geen handbagage meenemen, alleen een map met documenten.

Visumvrij reizen voor Oekraïne

Visa voor Israël voor Wit-Rusland werden in 2015 geannuleerd. Het adres van het Israëlische consulaat in Minsk is Partizanskiy vooruitzicht 6A.

Visumvrij reizen voor Wit-Rusland

Hoewel er visumvrije overeenkomsten zijn voor alle drie de landen, moeten de volgende punten in aanmerking worden genomen:

  • de uiteindelijke beslissing over ongehinderde grensovergang wordt genomen door Israëlische grenswachters (ze kunnen je verbieden je land binnen te komen zonder de reden te verklaren);
  • Als u ooit de toegang tot Israël bent geweigerd, moet u eerst de ambassade om toestemming vragen;
  • Na deportatie vanuit Israël kun je de re-tour gedurende 10 jaar vergeten;
  • als je in Israël op een B1-visum hebt gewerkt, kun je hier niet eerder dan een jaar later terugkomen.

Het is ook de moeite waard om te weten dat visumvrij reizen naar Israël een "wrede grap" met je kan zijn als je plannen hebt om naar landen als Saoedi-Arabië, Libanon, Syrië, Jemen, Iran en Soedan te reizen. Een aantekening in uw paspoort over het bezoeken van Israël is waarschijnlijk de reden om de toegang tot het grondgebied van deze staten te weigeren, omdat ze allemaal deelnemen aan een anti-Israëlische boycot.

Wat heb je nodig om de grens over te reizen zonder visumplicht?

Als het gaat om internationale relaties, is het beter om rekening te houden met het bekende gezegde: "Vertrouwen, maar verifiëren." Het is niet nodig om, voor het geval dat, een visumaanvraagformulier voor Israël in te vullen en naar de ambassade te gaan. Maar aan de grens kan alles gebeuren, dus we raden u aan een pakket documenten mee te nemen dat u in een onvoorziene situatie verzekert.

Toeristen wordt geadviseerd om met hen te hebben:

  • huidig ​​beleid van de verzekeringsmaatschappij;
  • round-trip vliegtickets;
  • bevestiging van hotelboeking (dit kan een officiële voucher van een reisorganisatie zijn of eenvoudig een e-mail van de hotelbeheerder als u de kamer zelf hebt geboekt);
  • garanties van solvabiliteit (bankkredietkaarten, resultatenrekening, rekeningafschrift, contanten).

Ga naar een visumvrij bezoek aan Israël en neem dezelfde documenten mee, maar in plaats van het bevestigen van de hotelreservering - een uitnodiging van een Israëlische staatsburger die je een tijdelijke verblijfsvergunning moet geven, evenals een kopie van het document waaruit zijn identiteit blijkt.

Als het doel van uw reis behandeling in een kliniek is die langer is dan 3 maanden, moet u een certificaat hebben van de arts die u leidt en een brief aan de medische instelling die klaar staat om u als patiënt te accepteren.

Zakenvakanties naar Israël voor zakelijke bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar het zal leuk zijn als u aan de grens een bevestiging van de reservering in het hotel kunt overleggen en een uitnodiging voor een vergadering van de Israëlische partners kunt aanvragen.

Visa voor Israël

Documenten voor het verkrijgen van een visum voor Israël

Als u niet op een visum reist B2, je moet een bepaald pakket documenten indienen en een consulaire vergoeding betalen. De kosten van een visum voor Israël zijn afhankelijk van het doel van de reis.

Verschillende items worden toegevoegd aan de standaardlijst met documenten binnen het proces van het verkrijgen van elk type visum.

Als u bijvoorbeeld een studentenvisum voor Israël wilt verkrijgen, moet u een acceptatiebrief sturen voor studie aan een bepaalde onderwijsinstelling en een bewijs van de beschikbaarheid van geld voor wonen en studeren.

Wanneer u een werkvisum aanvraagt, moet u een certificaat van afwezigheid van een strafblad en een vingerafdruk hebben, evenals de resultaten van een medisch onderzoek, inclusief een uitgebreide bloedtest, tests voor aids, tuberculose en hepatitis.

Er zijn gevallen waarin de vraag rijst hoe het visum in Israël moet worden verlengd. Dit wordt vaak gedaan door jonge stellen die naar Israëlische klinieken gaan om een ​​kind te baren of patiënten van andere medische instellingen. Met een tijdige behandeling bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die een aanvaardbare reden en de beschikbaarheid van de nodige documenten aangeeft, is dit probleem eenvoudig op te lossen. Meestal wordt het visum verlengd tot 180 dagen.

Een apart punt verdient ook de vraag hoe je een visum voor een kind kunt krijgen. Als slechts een van de ouders de grens oversteekt, heeft de tweede een volmacht nodig die door het zegel van de Apostille is gelegaliseerd. U wordt alleen zonder deze toegelaten als u documenten hebt zoals een overlijdensakte van de tweede ouder of een rechterlijke beslissing over zijn ontneming van ouderlijke rechten.

Welkom in Israël

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

91 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: