Grotten van Noorwegen

Noorwegen - een verbazingwekkend land met een rijke geschiedenis en een verbazingwekkend divers landschap. De grotten van Noorwegen zijn het "hoogtepunt". Sommigen van hen zijn gemakkelijk toegankelijk en iedereen kan ze bezoeken, anderen zijn moeilijk te passeren en alleen echte extremalen kunnen ze zien. Vooral rijk aan grotten is het noordelijke deel van Noorwegen, in het bijzonder - de gemeente Rana.

De meest interessante grotten van Noorwegen

 1. Setergrotta (Setergrortta). Dit is een karstgrot in de gemeente Rana in Noord-Noorwegen. De leeftijd is enkelehonderdduizend jaar. Grot van een reeks van grote ondergrondse galerijen met een totale lengte van 2400 meter. De toeristen verwachten oledenevshie kalksteen formatie, marmeren zalen en zelfs meerdere ondergrondse rivieren. Je kunt in de zomer naar Sétergrotta gaan met een excursiegroep. De grot is niet verlicht.
 2. Setergrotta
  Excursie in de grot van Setergrotta

 3. Grønligrotta. Een andere grot in de gemeente Rana heet Gronligrotta. Deze grot ligt in de buurt Setergrotty en wordt veel vaker bezocht, - ten eerste, het is kleiner, tweede - verlicht, en je kunt er op hun eigen. Verlicht door de belangrijkste "stam" van de grot en sommige (maar niet alle) van de zijtakken. In de grot stroomt een beek, die op één plek een kleine waterval vormt.
 4. Grot van Grönligrotta

 5. Yurdbugrotta. Deze onderwatergrot bevindt zich ook in het noorden van het land. Yurdbugrotta, ter ere van Yurdbrua boerderij zo genoemd, in de buurt waarvan er is, is de langste van de onderwater grotten van Noorwegen en een van de diepste. De lengte is 2600 m en de diepte van de -. 110 m Door deze kenmerken, het is populair bij duikers. De grot van Yurdbogrott werd in 1969 geopend. De tweede naam van de grot is Pluragrotta; dus het is vernoemd naar Plourac'h rivier, die in de kalkstenen rotsen van de kust gewassen zijn vele onderwater grotten.
 6. Yurdbugrotta

 7. Andere grotten van de gemeente Rana. Commune Rana is meer dan enige andere plaats in Europa rijk aan grotten. Er zijn ongeveer 900 grotten. De meest bekende van hen, in aanvulling op het bovenstaande, kunt u bellen Toarvekrag herkende de langste grot in Scandinavië (de lengte - 22 km), Rageavreraig - de diepste op de Scandinavische schiereiland, en de grot Svarthamahola, die bekend staat om de grootste depressie. Een bezoek aan deze grotten is alleen toegankelijk voor professionals.
 8. Ingang van de grot T'oarvekrag
  De grot van Svarthamahola staat bekend om de grootste depressie

 9. Trollkirka. In het westen, niet ver van Evenes gemeente Torstada is een vrij grote grot, dat is de poëtische naam van de Tempel van trollen (Trollkirka). In feite is het een complex dat bestaat uit drie grotten, waar u ondergrondse stromen en zelfs een kleine waterval kan vinden. Zijn lengte -. 14 m De wandeling door de grot duurt ongeveer anderhalf uur. Zorg ervoor dat je rubberen laarzen draagt ​​en neem een ​​zaklamp mee.
 10. Waterval in de grot Trolkirka

 11. Harstad. Veel grotten en grotten liggen ten zuiden van de stad Harstad, het administratieve centrum van de gelijknamige gemeente. De grotten van Salangen en Skonlann kunnen bezocht worden met een excursie en voor het houden ervan is het voldoende om een ​​groep van 3 mensen te verzamelen.
 12. Studie van Harstad-grotten

 13. De Gudwangen-grotten. In de kloof van Nerejfjord is er een klein stadje Gudvangen. Niet ver van zijn dijk bevindt zich de weg, waarachter zich de berg Anorthus bevindt, beroemd om zijn magische witte grotten. Deze plaats is erg populair bij toeristen. Om hen te bezoeken is het alleen mogelijk in een structuur van toeristische groepen of onder de regeling. De temperatuur in de grot is ongeveer het hele jaar hetzelfde; gemiddeld is het + 8 ° С. De grot is een labyrint en heeft verschillende hallen. Excursies worden comfortabel gehouden, want over de hele route op de vloer liggen paden met vloerbedekking voor meer handige bewegingen. In de grotten van Gudvangen is er een stenen bar en een eetkamer, waar banken zijn gemaakt van steen en bedekt met hertenhuiden.

The Magic Caves of Goodwangen

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 41