Feestdagen in Indonesië

Indonesië is een van de helderste en meest kleurrijke landen waar vertegenwoordigers van verschillende religies en nationaliteiten vreedzaam leven op bijna 18 duizend eilanden. In Indonesië zijn er interessante tradities van feesten en festivals, typisch voor verschillende steden en eilanden, maar er zijn er ook die alle inwoners verenigen.

Alle vakanties van het land kunnen worden onderverdeeld in 4 groepen:

 • overheid;
 • nationale;
 • religieus;
 • festivals en anderen.

Feestdagen in Indonesië

Ze zijn officieel een vrije dag voor alle bewoners. Deze omvatten:

 1. 1 januari - Nieuwjaar. Het is geliefd bij de lokale bevolking en toeristen die hier komen en de langste vakantie in Indonesië (het wordt bijna 2 weken gevierd), zeer helder en kleurrijk. In grote hotels en luchthavens, kerstbomen instellen en versieren, guirlandes hangen. In de winkelcentra zijn massafaciliteiten, op open ruimtes - festiviteiten, disco's, concerten en vuurshows, in cafés en restaurants - entertainment. Op Bali, tijdens het nieuwe jaar, bouwen de lokale bevolking grote kolommen met twee meter geverfde rijst, die na de vakantie worden gegeten. In Indonesië zijn er niet veel vuurwerk tijdens de nieuwjaarsvieringen in vergelijking met Aziatische buurlanden, maar de straten zijn altijd druk en de lokale bevolking is grootschalig.
 2. Nieuwjaar

 3. 17 augustus - Onafhankelijkheidsdag van Indonesië. Een van de belangrijkste feestelijke en tegelijkertijd verlofdagen in het land. Bereid je voor op het begin van te voren, waar mogelijk de decoraties van rood en wit vast te maken, symboliseert de vlag van Indonesië. De straten zijn in perfecte staat, mooie guirlandes zijn opgehangen. De vakantie begint met het opheffen van de nationale vlag in aanwezigheid van het staatshoofd, waarna massale festiviteiten, parades en optochten op straat plaatsvinden. Bovendien worden op de dag van de onafhankelijkheid vuurwerk en amusement georganiseerd (geschenken en verrassingen hangen bijvoorbeeld aan de bovenkant van klei en olie van een kolom, die wordt gegeven aan degenen die helemaal naar de top kunnen klimmen).
 4. Parade op Independence Day

 5. 25 december - Katholieke Kerstmis. Het wordt een aantal dagen in Indonesië gevierd en vloeit vloeiend over in het nieuwe jaar. Op dit moment zijn er veel entertainmentprogramma's, grootschalige straatoptochten, festiviteiten. In de winkels kun je een groot aantal souvenirs kopen, naar de verkoop gaan, deelnemen aan wedstrijden en heerlijke delicatessen uit de Indonesische nationale keuken proberen.

Katholieke Kerstmis

Nationale feestdagen in Indonesië

Deze dagen in het land zijn werknemers, maar de reikwijdte van de festiviteiten is niet minderwaardig aan de staat. Nationale feestdagen zijn onder meer:

 1. 21 april - Cartini-dag. Het is vernoemd naar de nationale heldin van het land, Raden Agenz Cartini, oprichter van de feministische beweging in Indonesië, vecht voor gelijke vrouwen en mannen, voor het afschaffen van polygamie en voor het recht van vrouwen om onderwijs te ontvangen. Cartini's Day is zelfs een vrouwendag in Indonesië. Het wordt vooral gevierd in onderwijsinstellingen voor vrouwen, voor de oprichting waarvan Raden meer dan 100 jaar geleden vocht. Tijdens het feest dragen de dames de traditionele Javaanse outfit - Kebay. Op de Cartini-dag in Indonesië zijn er tentoonstellingen, seminars en thematische wedstrijden.
 2. Cartini-dag

 3. 1 oktober is de Dag van Bescherming van Panchasil (of de Dag van Heiligheid). Het is een viering ter herdenking van de herinnering aan de staatsgreep in Indonesië.
 4. Dag van bescherming

 5. 5 oktober - Dag van de strijdkrachten. Een vakantie ter ere van de vorming van het nationale leger in het land.
 6. 28 oktober - Dag van de eed van de jeugd en 10 november - Heroes Day. Ze verdienen ook aandacht, hoewel de schaal van de festiviteiten tegenwoordig veel minder is.

Religieuze feestdagen

Deze groep heeft een vrij groot aantal vakanties, omdat in Indonesië lokale mensen gelijktijdig 3 religies belijden: islam, hindoeïsme en boeddhisme. Data van religieuze feestdagen veranderen elk jaar, omdat ze worden bepaald door de maankalender van de Hijra (moslim) en Shaka (hindoe-boeddhistische feestdagen).
Het belangrijkste in het religieuze leven van de lokale bevolking wordt beschouwd als:

 1. Ramadan (Buluan Poissa) - Het wordt meestal gevierd in januari-februari. Dit is een heilige islamitische feestdag, in de dagen van viering waarvan het striktste vasten wordt waargenomen (het is zelfs verboden om te roken), en de werkdag wordt verminderd. Alle verboden zijn van toepassing op islamitische toeristen, en al de rest moet de lokale tradities respecteren, zich bescheiden kleden en zich stil gedragen. Vier Ramadan voor een hele maand, de datums veranderen elk jaar.
 2. Gebed op de eerste dag van de Ramadan

 3. Dag van de stilte (Niepi) en de dag van herdenking van de dood van de profeet Jes - worden gehouden in maart-april. De dag van stilte van Nyupi rechtvaardigt zijn naam volledig. Op dit moment op de Indonesische eilanden heerst stilte, mensen werken niet en hebben geen plezier. Luchthavens en wegen zijn gesloten (alleen ambulances, politie en brandweer), toeristen wordt gevraagd om het hotel niet te verlaten en niet in de oceaan te zwemmen. Lokale bewoners op de dag van Nyepi verlaten het huis niet, maken het vuur niet aan en brengen de dag in alle rust door, mediterend en zo de boze geesten van het eiland af te drijven.
 4. Processie aan de vooravond van Niepi

 5. Muslim New Year (Muharram) - valt meestal uit in april-mei. Dit is de tijd van de vastentijd, goede daden en intens gebed. Gelovigen vasten, diensten bijwonen en luisteren naar preken over de profeet Mohammed, rijke burgers helpen de armen door hen aalmoezen en voedsel te geven. Men gelooft dat Muharram ook geweldig is voor bruiloften, grote aankopen, verzoening en het beëindigen van ruzies en geschillen. In de straten van steden vinden feestelijke festiviteiten plaats, waaraan iedereen kan deelnemen.
 6. Muharram

 7. Hemelvaart van Isa en Feest van Idul Adha - beide dagen worden gevierd in april-mei. Tijdens de islamitische vakantie van Idul-Adha wordt offer en distributie van vlees aan arme inwoners uitgevoerd. Kadavers van dieren worden de dag tevoren gekocht, ze worden ingezegend in moskeeën en daarna bereiden ze er voedsel van.
 8. Idul Adha

 9. Verjaardag van Boeddha (Vesak) - wordt gevierd in mei. Dit is een speciale dag voor boeddhisten in Indonesië, waarin ze bidden, mediteren, heilige plaatsen bezoeken, voedsel en liefdadigheid verspreiden onder behoeftige mensen. De belangrijkste pelgrimsoord in Vesak is de stoepa en het tempelcomplex van Borobudur. Precies om middernacht is er een hoogtepunt van de vakantie met het aansteken van kaarsen en het lanceren van papieren lantaarns in de lucht.
 10. Vesak

 11. Verjaardag van de profeet Mohammed - gevierd in juli. Op deze dag lezen gelovigen de koran, verzen en gebeden, verrichten hymnes.
 12. Isra Miraj Nabi Mahammed (Ascension of the Prophet Muhammad) - wordt gevierd in december.

Festivals en andere feestdagen in Indonesië

Deze groep bevat dergelijke evenementen:

 1. Feest van de Volle Maan. Het vindt plaats op verschillende eilanden tijdens de volle maan dagen en alleen bij mooi weer (niet in het regenseizoen). Op deze dag komen mensen naar tempels in sneeuwwitte kleren en om hun polsen binden ze kleurrijke veters. Ze luiden bellen, zingen slepende liedjes, boeddhisten bidden, roken rookt. Alle worden bespoten met water als een teken van zegening, ze geven fruit en rieten manden met gekookte rijst.
 2. Feest van de Volle Maan

 3. Vakantie Pont in Indonesië. De naam vertaalt zich als "een nacht van verraad". Het feest Pont vindt 7 keer per jaar plaats op de heilige berg op het eiland Java. Volgens lokale tradities moeten degenen die dromen van geluk en geluk vinden 7 keer worden gecombineerd met dezelfde partner die geen familielid is, met wie ze eerder niet bekend waren. Deelnemen aan het evenement kan zowel echtparen als alleenstaanden zijn.
 4. Galungan en het feest van voorouders. De vakantie wordt geassocieerd met de aanbidding van geesten en ziet eruit als Halloween. Kinderen in maskers gaan naar hun huizen, spelen en zingen liedjes, waarvoor ze drankjes en geldelijke beloningen ontvangen. De gift symboliseert de herinnering aan voorouders. Galungan passeert elke 210 dagen en alleen op woensdag.
 5. Galungan en het feest van voorouders

 6. Het feest van de doden in Indonesië (anders wordt het het Manene Festival genoemd). Een tamelijk eigenaardig ritueel bestaat onder de mensen van Toraja, die op het eiland Sulawesi verblijven. Feit is dat de begrafenis hier is - het evenement is erg duur en het wordt enkele maanden en zelfs jaren gespaard. Daarom liggen de doden vaak op speciaal aangewezen plaatsen en wachten ze op de begrafenis. Tijdens het ritueel nemen de toraja de mummies van hun overleden familieleden en drogen ze, en trekken dan nieuwe kleren aan. Aan het begin van de begrafenis wordt een stier of een buffel geslacht en vervolgens wordt de ingang van het huis versierd met zijn hoorns. Aan het einde van het ritueel worden de lichamen in een grot in de rots geplaatst.
 7. Feest van de Doden

 8. Het Festival van Kisses. Hij wordt ook Omed-Omedan genoemd. Hij zit in een groot, prachtig versierd gebied van geliefden die kussen, geluk en geluk eisen in het komende jaar, terwijl anderen proberen ze te vinden en water te gieten.
 9. Festival in Indonesië

 10. Feest van de ballonnen. Het wordt vroeg in de ochtend gehouden in Penang. Om deel te nemen aan de ballonvlucht, is het de moeite waard om met de dageraad op vakantie te gaan. 'S Avonds op het festival kun je een vuur- en lasershow zien.
 11. Feest van de ballonnen

 12. Festival op het eiland Sentani. Een traditionele vakantie die toeristen kennis laat maken met de cultuur van de oostelijke provincies van Indonesië. Passes in het midden van juni. Tijdens het festival kunt u theatrale shows en processies, tentoonstellingen en wedstrijden bekijken, culinair duelleren en "isilo" dansen, die ze in boten uitvoeren. Ook hier een beurs van handwerk en teamraces op boten regelen.

Festival op het eiland Sentani

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =