Eilanden Noorwegen | actualidadypolitica.com

Eilanden Noorwegen

Eilanden Noorwegen

Noorwegen heeft ongeveer 50.000 eilanden en eilandjes, waarvan sommige, ondanks hun nabijheid tot de poolcirkel, door mensen worden bewoond en een groot aantal toeristen naar hun eigen uitgestrektheid trekken.

Sommige van de eilanden zijn in de Noordelijke IJszee, anderen - in de wateren van de Atlantische Oceaan. Sommigen liggen dicht bij of grenzend aan het Scandinavische schiereiland, terwijl andere aan de andere kant substantieel verwijderd zijn van het vasteland van Noorwegen.

10 meest interessante eilanden in Noorwegen

De lijst met de beroemdste eilanden in Noorwegen omvat:

 1. De Lofoten-eilanden. Deze keten van eilanden voorbij de poolcirkel, waar ongeveer 24 duizend inwoners wonen. De archipel omvat zulke grote eilanden als Moskenev, Vestvogey en Austvaigey. De belangrijkste stad van de archipel is Svolvar. Tussen mei en juli kunt u de polaire dag beleven in de Lofoten-archipel en in september en half april kunt u het noorderlicht observeren. De tradities en gebruiken die bewaard zijn gebleven sinds de Vikingtijd zijn bewaard gebleven op de Lofoten. Dit kan worden gezien door een bezoek aan het Museum Lofotr (Lofotr) bij Borg, die de langste Viking Residence (83 m.) Ook zeer interessant is de excursie naar de traditionele visserij hut "rurbu" in Troll Fjord. De foto's van de Lofoten-eilanden in Noorwegen bevestigen alleen hoe gevarieerd de rest hier is: u kunt gaan wandelen of vissen, skiën of varen, duiken, surfen of raften.
 2. Svalbard-archipel

 3. De Svalbard-archipel (Svalbard). De structuur van de archipel bestaat uit 3 grote eilanden - West Spitsbergen, Noord-Oost Land en Edge Island, en een aantal kleinere eilanden, met inbegrip van de Barents Island, Eiland van prins Charles, Kongsøya (Royal Island), Bear, enz. De eilanden van Svalbard in Noorwegen zijn gevestigd. in de Noordelijke IJszee. Het administratieve centrum van de archipel is de stad Longyearbyen.
 4. Svalbard-archipel

  Enkele interessante feiten over de eilanden van Spitsbergen:

  • West-Spitsbergen is het enige bewoonde eiland van de archipel (de bevolking is niet groter dan 3,5 duizend mensen, de helft is Russisch). De economische activiteit op dit eiland wordt hoofdzakelijk door Rusland uitgevoerd (het heeft zijn eigen nederzetting hier - Barentsburg) en Noorwegen;
  • Western Spitsbergen

  • Prins Charles Island - een deel van de nationale reserve voorland en interessante woning op ijsberen, Grampian gebergte, gewoon Forlanneletta en gletsjers, loopt tot aan de Straat Forlannsunnet;
  • Prins Charles Island

  • het Barentsz-eiland ligt in het oostelijke deel van de archipel, tussen de Edge-eilanden en West-Spitsbergen, en is voor het grootste deel een gletsjer met een uniek natuurlijk ecosysteem voor wetenschappelijk onderzoek en de Arctische toendra;
  • Barents eiland

  • Bereneiland in Noorwegen (in het Noors - Bjørnøya). Het ligt in de Noordelijke IJszee, in het westelijke deel van de Barentsz-zee, ten zuiden van West-Spitsbergen. Het maakt deel uit van de Spitsbergen-archipel en heeft eveneens een speciale status binnen de staat. De naam van dit eiland Noorwegen was te danken aan het feit dat op een dag de Nederlandse pioniers een ijsbeer zagen klimmen op een schip, wat ze nog nooit eerder hadden gezien. Het noordelijke deel van het bereneiland wordt gedomineerd door een vlakte en een groot aantal meren, in het zuiden - een gemiddeld plateau. Vegetatie is voornamelijk toendra, er zijn veel plaatsen om te vissen.

  Bear Island

 5. Het eiland Senia. Het is het op een na grootste eiland in Noorwegen. Gekenmerkt door geweldige natuurlijke schoonheid, in het bijzonder de nationale reserve Enderdalen omringd door bergtoppen, evenals grenzend aan de baai "Devil's Teeth", vreemde rotsformaties, zandstranden en besneeuwde weilanden. Vanwege de rijkdom en diversiteit van het landschap werd het eiland Senj in Noorwegen de "Noorse miniatuur" genoemd. Ongeveer 8000 mensen wonen hier. Toeristen bezoeken het hele jaar door de Seine en bewonderen de unieke naaldbossen, enorme rotsen, woeste zeeën en beroemde fjorden. Segni bezienswaardigheden van de meest populaire zijn de Polar Zoo, Senja Troll (Troll is de grootste in de wereld, het bereiken van 18 meter hoog en 125 ton gewicht) en de Nationale Malselvfossen waterval.
 6. Senja

 7. Het eiland Soroia. Het ligt in het Verre Noorden en bezet de 4e plaats tussen alle Noorse eilanden. De grootste nederzetting op het eiland Soroya in Noorwegen - het dorp Haskvik, dat erg populair is bij vissers. De Big Fish Adventure-vissersbasis wordt jaarlijks bezocht door fans van over de hele wereld om een ​​groot onderwaterleven te vangen, vooral heilbot. Van de nabijgelegen steden op het eiland is Hammerfest het belangrijkst.
 8. Sora

 9. Cunning. Een van de grootste eilanden in Noorwegen, gelegen ten zuiden van de Lofoten, naast de ingang van de Trondheimfjord. De bevolking van het eiland Hitra in Noorwegen is iets meer dan 4 duizend mensen. Landschappen zijn zeer divers, je kunt zowel rotsachtige kusten als dennenbossen zien. Het eiland trekt toeristen aan met zijn vismeren met veel forel, de grootste in heel Europa, een populatie van herten, een verscheidenheid aan zeevogels en zeearenden.
 10. Hitra

 11. Totta. Het eiland Tietta in Noorwegen ligt ten zuiden van Alstena, in de provincie Nordland. Het heeft een mild klimaat en een vrij lange zomer. Het eiland was vooral bekend om zijn militaire begraafplaats van soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Op het grondgebied van deze begraafplaats zijn meer dan 7,5 duizend graven, voornamelijk Russische verdedigers, die gevangen werden in de kampen van nazi-Duitsland. Een andere attractie is het monument voor het MS Rigel-schip, dat in november 1944 door de Britse luchtmacht werd gebombardeerd.
 12. Totta

 13. Bastia. Een uniek "eiland van vrijheid voor gevangenen" in zijn soort. Op het eiland Basta in Noorwegen is er een gevangenis voor bijzonder gevaarlijke criminelen, waar gevangenen meestal hun lange voorwaarden uitzoeken. Ze wonen in huisjes voor 8 personen, kunnen zich vrij bewegen rond het eiland en hebben een jaarlijkse vakantie. Basta ligt op slechts 76 km van Oslo en op 2 km van de dichtstbijzijnde stad Horten.
 14. Basta

 15. Jan Mayen. Het is een eiland van vulkanische oorsprong, gelegen op de grens van de Noorse en Groenlandse zeeën. Op zijn grondgebied is de actieve vulkaan Berenberg. Jan Mayen is niet bewoond en vertegenwoordigt in wezen de toendra, die af en toe plaats maakt voor weidegronden.
 16. Jan Mayen

 17. Vesterålen. Het ligt iets ten noorden van de Lofoten-eilanden en heeft verschillende eilanden en gemeenten. Het landschap is overwegend bergachtig, er zijn verschillende meren en het Moysalen National Park. Het klimaat is mild met warme winters. Vesterålen is beroemd om de zeehondenpopulatie.
 18. Vesterålen

 19. Bouvet. Een onbewoond eiland van vulkanische oorsprong, ver verwijderd van het land. Het ligt in het zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan en heeft de status van een afhankelijk territorium van Noorwegen.

Bouvet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: