Duiken in Zanzibar | actualidadypolitica.com

Duiken in Zanzibar

Duiken in Zanzibar

Zanzibar is een kleine archipel, gewassen door de wateren van de Indische Oceaan. Bijna van alle kanten is het eiland omringd door koraalriffen, dus het is niet verwonderlijk dat duiken een favoriete bezigheid is voor de lokale bevolking en toeristen. Het hele jaar door is de watertemperatuur ongeveer 27 ° C en het zicht onder water is bijna 30 m. Dit creëert ideale omstandigheden voor duiken onder water en snorkelen.

Kenmerken van lokaal duiken

Tegenwoordig wordt duiken in Zanzibar beschouwd als een van de beste ter wereld. De archipel wordt omringd door kleine eilanden - Pemba, Mafia en Mnemba, die de schoonheid van de onderwaterwereld en de natuurlijke overvloed verrukken. Hier worden alle omstandigheden voor duikers met een verschillende mate van voorbereiding gecreëerd. Als je naar de diepte afdaalt, ga je naar de eindeloze koraaltuinen. Hier zijn grote zeevissen, zoals reuzentonijn, manta en rifhaaien. De zeldzaamste vertegenwoordigers van de lokale fauna zijn de leeuwvis ​​en de schorpioenvis. In de buurt van de kust kunt u koppels heldere tropische vissen tegenkomen die aangenaam zijn in allerlei vormen, kleuren en maten.

Voor degenen die voor de eerste keer willen duiken, zijn lokale duikcentra in Zanzibar gevestigd. Ervaren instructeurs helpen je de basisbeginselen van duiken in het PADI-onderwijssysteem te leren. Na afronding van de training krijg je een certificaat dat je het recht geeft om niet alleen te duiken in Zanzibar, maar in alle steden van Tanzania. Het grootste centrum voor de training van duikers is actief in de hoofdstad van Zanzibar - Stone Town.

Populaire plekken om te duiken

Onder lokale duikers, de meest populaire is het eiland Mnemba. Bij een succesvol samenvallen van omstandigheden hier is het mogelijk om barracuda, vahu en dorado te ontmoeten. Natuurlijk komt het grootste plezier van zwemmen met dolfijnen, die het nooit erg vinden om met duikers te spelen en ze op te laden met onvergetelijke indrukken.

Andere even populaire plaatsen om te duiken in Zanzibar zijn onder andere:

  • Pange Reef, gelegen in het westelijke deel van Zanzibar;
  • rif Boribi, de diepte waarin 30 m;
  • Wattabomi, waar je ook snurken kunt doen;
  • gezonken Brits schip, dat een kunstmatig rif werd;
  • het eiland Prison.

Voor beginners is het het beste om te kiezen voor Pange Reef, met een maximale diepte van slechts 14 m. De wateren hier zijn rustig en kalm, aangenaam met een verscheidenheid aan koraalriffen en tropische vissen zoals papegaaivissen en clownvissen. Terwijl je 's avonds en' s nachts instapt, kun je de nachtbewoners van de Indische Oceaan tegenkomen - schaatsen, pijlinktvissen en krabben.

Niet minder mooie duiklocaties in Zanzibar zijn het Boribi-rif, waar u wordt verwelkomd door prachtige heuvels en koralen in de vorm van zuilen. De diepte van de duik is ongeveer 30 meter. Inwoners van lokale wateren zijn kreeften en witte haaien.

Als je in Wattabomi duikt, kun je op een diepte van ongeveer 20-40 meter de wateren van Zanzibar verkennen, waar je een verticale koraalmuur tegenkomt, in de buurt van koraalhaaien en roggen.

Van bijzonder belang voor toeristen die zich bezighouden met het duiken in Zanzibar, is een Brits schip, tot zinken gebracht in 1902. Het werd naar de bodem toe een soort kunstmatig rif. Ondanks het feit dat 114 jaar zijn verstreken sinds de instorting, bleven enkele details van het schip onaangetast. Natuurlijk is het meeste begroeid met koralen en dient het als een thuis voor lokale bewoners - murene en sommige vissoorten.

Als je de gigantische zeeschildpadden wilt bewonderen, ga dan veilig naar het eiland Prison. In dit deel van Zanzibar zijn er uitstekende omstandigheden om te duiken en snorkelen. De hier gebrachte schildpadden van de Seychellen zijn al zo gewend aan duikers dat ze er geen aandacht aan schenken.

Het eiland van de gevangenis Mnemba Island Snorkelen in Zanzibar
Onderwater inwoners van de archipel van Zanzibar Leeuwvis ​​voor de kust van Zanzibar Gezonken schip in Zanzibar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 18 = 21

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: