Dinan België bezienswaardigheden

Op de hellingen van de ongebruikelijk mooie Ardense bergen in België ligt een rustig stadje Dinan, dat reizigers fascineert met eeuwenoude architectuur en prachtige landschappen en een bekende toeristische bestemming is voor de lokale bevolking. Voor een relatief kleine stad in België heeft Dinan een enorm aantal attracties die toeristen aantrekken en echt plezier brengen.

Top 10 beste plaatsen in Dinan

 1. De bekendste bezienswaardigheid van Dinan is de Citadel, die op honderd meter hoogte boven de stad uittorent. Nu het militaire museum hier werkt, kun je het bereiken door 420 stappen te overwinnen. Vanuit het fort opent een adembenemend uitzicht over de stad en de Maas.
 2. De Citadel

 3. Niet minder populaire attractie is de kerk van Onze-Lieve-Vrouw (heeft de tweede naam van de Notre Dame). De kerk in gotische stijl met een bolvormige koepel en niet minder interessante interieur trekt de aandacht van toeristen voor vele jaren.
 4. Kerk van Notre Dame

 5. Een van de mijlpalen van Diana is de Bayard-rots. Het hoogste deel van de rots in de hoogte reikt tot 33 meter, zodat het niet over het hoofd kan worden gezien vanaf de oevers van de Maas. Op de top van Bayard is een kleine torenspits.
 6. Bayard Rock aan de oevers van de Maas

 7. Zorg ervoor dat u Dinan Abbey Leff bezoekt, beroemd om zijn bier, dat wordt gebrouwen uit de verre 13e eeuw. Hier kunt u het museum bezoeken.
 8. Abdij van Leff

 9. Weinig mensen weten dat in Dinan de uitvinder van de saxofoon geboren was: Antoine Joseph Sachs. In het huis waar Saks werd geboren, is een gedenkplaat geïnstalleerd en binnen is er een museum met muziekinstrumenten. Alvorens het museum binnen te gaan, worden toeristen begroet door een "bronzen uitvinder" met een saxofoon in zijn handen.
 10. Museum van muziekinstrumenten. Huis van Adolf Sachs

 11. Beroemd om zijn charmante tuinen, het kasteel van Annevois is een van de mooiste kastelen in België. Op zijn grondgebied zijn er ongeveer 50 fonteinen en 20 siervijvers.
 12. Annecoy Gardens

 13. Een van de oude gebouwen van Dinan is het stadhuis (het stadhuis), een interessant gebouw waarin de twee vleugels van het gebouw een rechte hoek hebben. Decor van stenen, een groot aantal sculpturen en schilderijen maakt het nog aantrekkelijker.
 14. Stadhuis (stadhuis)

 15. In de omgeving van Dinan zijn er unieke grotten met stalactieten, die duizenden jaren lang door de rivier de Les werden gecreëerd. Een van de beroemdste grotten is Mont Shaf, bekend sinds de oudheid van de Romeinen.
 16. Cave Mont Shaf in Dinan

 17. In een van de kleine pleinen van de stad is er een ongewone sculptuur - "The Triumph of Light", gemaakt door de Belgische kunstenaar Antoine Wirtz als een prototype van het Vrijheidsbeeld. Ondanks het feit dat het beeldhouwwerk lang geleden is opgericht, heeft het zijn aantrekkelijkheid niet verloren. Elk jaar komen steeds meer toeristen naar de creatie van de beroemde kunstenaar.
 18. Sculptuur van de triomf van het licht

 19. Opmerkelijk is de Charles de Gaulle-brug, de enige brug in Dinan die de oevers van de Maas verbindt. Deze brug is versierd met veel grote, heldere en kleurrijke saxen. Het is toegankelijk voor zowel voetgangers als automobilisten.

Charles Bridge

Tot slot wil ik nog toevoegen dat de lokale bevolking erg trots is op hun stad en graag alle bezienswaardigheden toont. Goede reis!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 38 =