Cultuur van Indonesië

Cultuur van Indonesië

Diegenen die Indonesië gaan bezoeken zullen geïnteresseerd zijn in zijn tradities en gebruiken, culturele eigenaardigheden van de staat. Indonesië is een multi-etnisch land, dus we moeten meer praten over multiculturalisme.
De cultuur van Indonesië werd sterk beïnvloed door de beleden door de bevolking religie - afwisselend hindoeïsme, boeddhisme en islam. Ook bij de vorming van culturele tradities een belangrijke rol gespeeld invloed van buitenaf - China, India, de Europese landen, waardoor de "eigenaren" van deze gebieden tijdens de koloniale heidendom (voornamelijk Nederland en Portugal) waren.

Cultuur van gedrag en taal

De moderne cultuur van gedrag en tradities van Indonesië werd voornamelijk gevormd onder invloed van de islam, de dominante religie in het land. Daarnaast zijn de concepten voor Indonesiërs erg belangrijk:

 • gotong royong - bereidheid om iemand te helpen die het nodig heeft;
 • musyawarah - discussie, uitwisseling van meningen;
 • mufakat - toestemming, die wordt bereikt na een gedachtewisseling over belangrijke kwesties.

De archipel gebruikt ongeveer 250 talen, meestal behorend tot de Maleisch-Polynesische groep. De officiële taal op de archipel is Indonesisch; het werd gevormd op basis van het Maleis, maar het heeft ook een groot aantal buitenlandse woorden - Nederlands, Portugees, Indiaas, etc.

kunst

De kunst van Indonesië is ook beïnvloed door religie:

 1. Muziek en dansen. De tradities van dans en muziek - theatrale kunst zijn geworteld in de hindoeïstische mythologie. De meest originele en diverse vormen zijn de muziekcultuur van de mensen van Java, die, onder invloed van de Indiër, later de cultuur van andere delen van Indonesië hebben beïnvloed. Traditionele Indonesische muziek wordt gekenmerkt door 2 schalen: 5-stappen selendero en 7-stappen pelog. Het instrumentale gedeelte heeft de overhand op de stem. Erg populair is gamelan - hypnotiserende muziek, voornamelijk uitgevoerd op percussie-instrumenten.
 2. De invloed van de Indiase danscultuur op de Indonesiër is zeer merkbaar

 3. Sculptuur. Over de ontwikkeling van deze kunstvorm wordt ook sterk beïnvloed door het hindoeïsme (de eerste sculptuur hier verscheen in de VII eeuw voor Christus, en ze werden meestal afgebeeld scènes uit de hindoeïstische mythologie en Indiase heldendichten) en later - het boeddhisme.
 4. Architecture. Indonesische architectuur heeft een duidelijke invloed van religieuze bewegingen ervaren. By the way, voor Indonesië is een typisch voorbeeld met de naleving van de normen en tradities van de hindoeïstische en boeddhistische architectuur van de tempels van verschillende religies, individuen binnen een tempel complex, gemeenschappelijke kenmerken geven.
 5. De Indonesische architectuur was sterk beïnvloed door het boeddhisme

 6. Schilderen. Maar de Indonesische schilderkunst was sterk beïnvloed door Westerse landen, met name de Nederlandse school. De oprichter van de pittoreske Indonesische school is Raden Saleh, geboren op Java, opgeleid in Nederland.

Nationale ambachten

Een van de belangrijkste soorten volkskunst op de eilanden is de batik, wiens cultuur hier vandaan kwam uit India, maar later ontwikkelde en nationale kenmerken ontving. Van de traditionele producten van de bevolking van Indonesië moet ook worden genoemd:

 • ikat - met de hand geweven doek op een speciale technologie, wanneer de kettingdraden in verschillende kleuren zijn geverfd, en de eenden zwart-wit blijven;
 • ikat

 • songket - zijden stof, geweven zilver en / of gouden draden, wanneer de draden van edele metalen de basis overlappen;
 • songket

 • Chris - Nationale Indonesische wapens - een dolk met een asymmetrisch mes, het draagt ​​een krachtige heilige betekenis;
 • Chris is een traditionele Indonesische dolk

 • juwelen handgemaakt.

keuken

De gastronomische cultuur van Indonesië werd ook gevormd onder invloed van andere landen, voornamelijk China. Veel gerechten zijn hier geleend van de Chinese keuken; sommigen van hen bleven ongewijzigd, anderen kregen een nationale smaak. Maar in Indonesië, zoals in het Midden-Koninkrijk, is rijst het belangrijkste product.

De culinaire traditie werd beïnvloed door de Chinese keuken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: