Colombia - tradities en gebruiken

De nationale tradities en gewoonten van Colombia hebben de afstammelingen gevormd van de Spaanse en Afrikaanse stammen die in het land wonen en zichzelf al beschouwen als de inheemse bewoners. Dankzij de fusie van een groot aantal gewassen heeft Colombia interessante gebruiken die het leven van de bevolking kleurrijker maken. Toeristen, wanneer ze het land bezoeken, zijn blij om in deze atmosfeer te duiken.

De nationale tradities en gewoonten van Colombia hebben de afstammelingen gevormd van de Spaanse en Afrikaanse stammen die in het land wonen en zichzelf al beschouwen als de inheemse bewoners. Dankzij de fusie van een groot aantal gewassen heeft Colombia interessante gebruiken die het leven van de bevolking kleurrijker maken. Toeristen, wanneer ze het land bezoeken, zijn blij om in deze atmosfeer te duiken.

Alledaagse tradities

In termen van het behoud van tradities en gewoonten is Colombia een verbazingwekkend land. De mensen koesteren verraderlijk wat hun voorouders hun hebben gegeven, en hebben deze fundamenten overgebracht naar alle sferen van hun leven. Toeristen die in Colombia zijn, het lijkt erop dat ze een groot gezin bezoeken. Hier is een lijst met gebruiken die in elke regio van Colombia te vinden zijn:

  1. Hospitality. Voor de Colombianen is dit niet alleen een karaktertrek, maar een traditie. In cafés en restaurants worden de gasten begroet door de eigenaar van het etablissement en in de hotels probeert het personeel de gast zo comfortabel mogelijk te plaatsen.
  2. Zegening voor afscheid. Colombianen zijn diep religieuze mensen, zelfs tieners en kinderen bezoeken de kerk. Daarom nemen ze afscheid van elkaar. Zelfs als je je tot de Colombiaan wendt voor hulp, wees niet verrast dat hij aan het einde van het gesprek "Bendiciones!" Zal zeggen, wat "Zegeningen!" Betekent. Het is wenselijk om hetzelfde te reageren.
  3. Koffie en cacao. Voor velen is Colombia alleen geassocieerd met koffie, maar dit is een stereotype. Al tientallen jaren is het land een van de belangrijkste exporteurs van cacao. Colombianen vertegenwoordigen hun dag niet zonder een geurig drankje en beginnen er elke ochtend mee, en zelfs in een café om gastvrijheid te tonen, krijgen gasten vaak een gratis kopje cacao aangeboden.
  4. Cacao in Colombia

  5. Een beroep op de "jij". Colombianen vertonen zelden delicaat tegenover elkaar, hun manier van communiceren kan vreemdelingen verrassen. Er is echter iets dat hen aanzienlijk van andere mensen onderscheidt: Colombianen verwijzen altijd naar elkaar als "jij", zelfs leeftijdsgenoten en naaste familieleden. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het omgaan met de lokale bevolking.
  6. Familiebanden. Colombianen beschouwen zichzelf als een grote familie, en dit is meteen duidelijk uit hun toespraak. Beroep op elkaar begint met de woorden 'mijn dochter', 'mama', 'vader', enz. Dit geldt zelfs voor vreemden. Als je om hulp vraagt ​​van een lokale bewoner, wees dan niet verbaasd als hij je "Mamita!" Voor Colombianen is het belangrijkste in het leven familie, en het zijn niet alleen woorden. Al hun vrije tijd die ze thuis met hun familieleden doorbrengen. En het gebruikelijke weekend voor hen is om naar familieleden te gaan voor het avondeten of ze voor zichzelf uit te nodigen. Gemiddeld hebben gezinnen 3-5 kinderen en zijn ze altijd erg vriendelijk.

De Colombiaanse familie

Ongebruikelijke tradities

Colombianen zijn een zeer kleurrijke natie die zich al heel lang vormt. Onder hen zijn er Indianen, Spanjaarden en Afrikanen. Verweven culturen en gaf geboorte aan dergelijke interessante gewoonten en tradities van Colombia. Velen van hen zijn aangenaam verrast door toeristen, bijvoorbeeld:

  1. Bogota wordt "Nevera" genoemd. Constante zon en hitte verwende de Colombianen. Ze denken dat +15 ° C al koud is. Het is deze temperatuur die veel voorkomt in de hoofdstad van Colombia, die in de bergen ligt. Daarom kreeg ze de bijnaam "Nevera", wat zich vertaalt als "koelkast". Vandaag wordt deze naam op gelijke voet gebruikt als de officiële.
  2. Gele T-shirts. Als je merkt dat je in Colombia bent op de dag dat hun voetbalteam speelt, zul je verrast zijn dat iedereen - van kinderen tot ouderen - gele t-shirts draagt. Zelfs veel werkgevers eisen van hun werknemers dat ze het team ondersteunen.
  3. Gele T-shirts op de dag van het spel

  4. Jonge moeders. In de straten van Colombia kun je vaak jonge meisjes met kinderen zien. Dit zijn hun moeders, geen zussen, zoals velen denken. In Colombia bestaat een traditie van het baren van kinderen jonger dan 18 jaar, in ieder geval eerstgeborenen.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5