IJsland - een land met prachtige landschappen die hun noordelijke strengheid ademen, maar ondertussen verbazen ze zich met expressiviteit en ongelooflijke schoonheid. Er zijn veel unieke plekken in het land, het is niet voor niets dat het een van de tien meest interessante landen ter wereld is. Dit omvat bijvoorbeeld de zwarte stranden van IJsland. Over hen en zal worden besproken.

zwart strand IJsland

Waar is het zwarte strand in IJsland?

Dit ongewone strand ligt niet ver van het meest zuidelijke dorp van het land, Vic, op slechts 180 km van de hoofdstad van Ierland, Reykjavik. Dit dorp is klein - er zijn slechts een paar honderd inwoners.

Het klimaat is trouwens zeer ongebruikelijk: het dorp aan de kust wordt beschouwd als de meest vochtige plaats in het land, het klimaat hangt voornamelijk af van de Golfstroom.

Dichtbij het Zwarte Strand is het meest zuidelijke punt van de staat - Cape Dirholaay, een prachtige rots die bogen vormt en zich sterk uitstrekt in de wateren van de Atlantische Oceaan.

zwart strand IJsland foto 1

Waarom wordt het zwarte strand in IJsland zo genoemd?

Black Beach, of Reinisfiyara, zoals het in het land wordt genoemd, is een vijf kilometer lange strook van fijn zwart zand uitgestrekt over de Atlantische Oceaan. Als we praten over waarom het strand zwart is, moet er op worden gewezen dat dit het resultaat is van het werk van vulkanen, dat lange tijd actief is. Het is bekend dat tijdens de uitbarsting van de vulkaan lava hete smelt van gesteente in vloeibare vorm uit zijn mond werd gegoten. De lava bereikte het water van de oceaan, koelde langzaam af en bleef aan de uiterste rand van de kust in de vorm van een homogene rots. De oceaan, geleidelijk en voor meer dan een eeuw (zo niet millennia lang), brak een solide bevroren lava in miljarden kleine deeltjes en creëerde zo een van de mooiste en meest fantastische stranden op onze planeet.

zwart strand IJsland foto 2

Rust op het zwarte strand in IJsland

Ondanks het feit dat het Reinisfiyara-strand in het zuiden van IJsland ligt, kunnen alleen de meest geharde mensen hier zwemmen, omdat het water in de oceaan erg koud is. Dit feit houdt de toeristen echter niet tegen, die ernaar streven om naar lokale schoonheden te kijken. Meestal zijn er regens, winderig, en in de zwarte strook van het strand vallen lawaaierige krachtige golven neer. Sommige plaatsen op het strand en in het water laten basaltkolommen van zwarte kleur opstijgen, die op hun eigen soort vingers lijken.

zwart strand IJsland foto 3

Deze basaltische rotsen Reynisdrangar, volgens de oude IJslandse legende - versteende en bevroren trollen, die van plan waren om een ​​IJslands schip met schapen te laten zinken. Echter, met het begin van de ochtend veranderden deze wezens in sombere rotsen.

zwart strand IJsland foto 4

Meestal maken toeristen een uitstapje naar het Zwarte Strand in een complexe excursie, inclusief een onderzoek van de Reynisdrangar, Cape Dirholaay, Scougafoss-waterval en de Myrdalsjökull-gletsjer.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 41