Bhutan - bezienswaardigheden | actualidadypolitica.com

Bhutan – bezienswaardigheden

Attracties in Bhutan

Het koninkrijk Bhutan staat over de hele wereld bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, boeddhistische kloosters en vele andere prachtige objecten. Dit land heeft echt iets om trots op te zijn en om elke toerist te interesseren. In dit artikel zullen we praten over de meest opvallende bezienswaardigheden van Bhutan en over waar elke gast van het land noodzakelijkerwijs naar moet kijken.

Kloosters en tempels

Bhutan heeft een groot aantal kloosters - dzongs en tempels. Deze plaatsen zijn gemaakt in verschillende tijdperken en hebben verschillende betekenissen. Maar in principe zijn op dit moment bijna alle kloosters die het Boeddhisme onderwijzen. De tempels zelf zijn een prachtige creatie van architectuur. Hun witte muren versierd met nationale symbolen en fresco's - een echte meesterwerk van de kunst. Ze bevinden zich op moeilijk bereikbare plaatsen, voornamelijk op heuvels of bergen. Landschap platteland geeft kloosters charme, poëzie, en daarmee zorgt ervoor dat de vreugde van veel reizigers. De top tien van de grootste en belangrijkste religieuze tempels in Bhutan zijn onder andere: Taktshang, Trongsa Dzong, Tashicho Dzong, Kyichu Lhakhang, Dechen Phodrang, Gangteng klooster en Chagry Gompa.

Kyichu Lhakhang Tashicho Dzong
Trongsa Dzong Taktshang

Architectonische complexen

Er zijn verschillende plaatsen in Bhutan waar je kennis kunt maken met de geweldige creaties die de traditionele stijl van architectuur overbrengen. Al dergelijke complexen en structuren zijn meer dan tweehonderd jaar oud en vertegenwoordigen daarom de historische waarde van het land. Excursies rondom hen inspireren en verrijken. Het is moeilijk om je een rondleiding door Bhutan voor te stellen, die niet minstens één van deze objecten zou bevatten:

  • Punakha Dzong;
  • vesting-klooster Rinpung-dzong;
  • Simtokha Dzong;
  • Monument van de Boeddha Dorden.
Punakha Dzong Het vesting-klooster Rimpung-dzong Monument van de Boeddha Dordenma

Musea en tentoonstellingen

Er zijn relatief weinig musea in Bhutan. Alles wat je op het grondgebied van het koninkrijk vindt, bewaart op zichzelf een verzameling voorwerpen en gereedschappen uit de afgelopen eeuwen. Musea houden interessante excursies die geheimen en feiten uit de geschiedenis van het land onthullen. Bezoek ze zal interessant voor volwassenen en kinderen zijn, zodat de lijst van "must-si" in Bhutan zeker Nationale Bibliotheek van Bhutan, Nationaal Museum van Bhutan en Bhutan Textielmuseum bevatten.

Bhutan National Library Nationaal Museum van Bhutan Bhutan Textile Museum

Natuurlijke schatten

Butane werd beroemd over de hele wereld vanwege zijn verbluffende, verbluffende aard. In het Koninkrijk zijn er vier reserves, onaangeroerd door de menselijke hand. Ze bevinden zich in de buurt van het Himalaya-gebergte of op hun hellingen. Prachtige landschappen, bekendheid met vertegenwoordigers van de dierenwereld - dit is precies wat u wilt in de parken en volwassenen en kinderen. Daarom bevat de lijst met de belangrijkste attracties van Bhutan:

  • het natuurreservaat Motitang Takin;
  • Thrumching National Park;
  • Manas National Park;
  • Jigme Dorji National Park.
Natuurreservaat Motitang Takin Thrumching National Park
Manas National Park Woonachtig in het Jigme Dorji National Park
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: