Attracties in Bern

Absoluut ongebruikelijk land dat zowel liefhebbers van middeleeuwse architectuur als fans van modern entertainment aantrekt, is Zwitserland. Verschillende monumenten van de architectuur, die rijk zijn in dit land, zijn objecten van UNESCO Werelderfgoed. Tweederde van het grondgebied van Zwitserland wordt bezet door bergen, waardoor lokale skigebieden populair zijn bij liefhebbers van buitenactiviteiten van over de hele wereld. Iedereen vindt entertainment voor zichzelf.

In het hart van Zwitserland ligt de rijkste stad aan de bezienswaardigheden van Bern. Hij is ook de hoofdstad van de staat. De stad trekt toeristen aan, en niet voor niets. Bern zit vol met verschillende bezienswaardigheden: fonteinen, musea, parken, tuinen, kastelen, torens ... Totaal en niet tellen. Maar er zijn plaatsen die slechts een visitekaartje van de stad zijn en verplicht zijn om te bezoeken.

Top 10 meest populaire attracties in Bern

  1. Oude stad. Het historische deel van Bern, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast het feit dat hier het grootste deel van de universeel erkende historische en culturele bezienswaardigheden ligt, is elk huis in dit gebied een typische vertegenwoordiger van middeleeuwse architectuur.
  2. De kathedraal. De bouw dateert van 1421-1893. Opgedragen aan de Grote Martelaar Vicentius van Saragossa en is een levendig voorbeeld van laatgotiek. De toren heeft een lengte van ongeveer 100 m en de centrale ingang is bekroond met bas-reliëfs die het Laatste Oordeel weergeven. Het totale aantal cijfers is ongeveer 217 en ze verschillen van elkaar door een verbazingwekkende uitwerking van details.
  3. Clock Tower. Het werd gebouwd in 1218-1220. In de jaren 1527-1530. De toren was versierd met uren werk van Caspar Brunner, die niet alleen de tijd liet zien, maar ook de dag van de week, de maand, de fase van de maan en het teken van de dierenriem. Bovendien is het aftellen een hele show geworden, met de deelname van beren en sprookjesachtige wezens.
  4. Bundeshaus. Het federale paleis van de regering van Zwitserland werd gebouwd in 1894-1902. Het interieur van het gebouw is rijkelijk versierd met fresco's en sculpturen, waaronder het symbool van de stad - beren. Wat is kenmerkend, je kunt hier een rondleiding krijgen zonder obstakels, gewoon door je paspoort te presenteren.
  5. Berne's Bridges. Historisch significant in de stad zes: Unterborg, Nidegg, Kornhaus, Altenbergsteg, Kirchenfeld, Lorraine. De oudste is meer dan 500 jaar oud. Vanaf de bruggen biedt Bern een prachtig uitzicht op de stad.
  6. Fontein "Verslinder van kinderen". Het enorme beeld van de boeman-eter, verslindend het kind, werd geïnstalleerd op het plein Kornhaus in de 16e eeuw. Waarom de fontein zo'n avatar heeft gekregen is voor zeker onbekend. Sommigen zien puntmuts ogre toespeling op de Joden, terwijl anderen hebben betrekking op de sculptuur van de mythe van Kronos en modern mamma's zijn het beeld als een voorbeeld voor kinderen voor educatieve doeleinden. Niet minder populair zijn de fonteinen "Moses", "Justice" en "Samson".
  7. "The Bear Fountain". Het is gelegen nabij de klokkentoren en is de oudste in de stad. Hij is een beeldhouwwerk van een beer in een helm, en twee zwaarden zijn bevestigd voor zijn riem, en in zijn handen houdt hij een schild en een vaandel vast. Gebouwd in 1535
  8. "Bear Park". Dit is een openluchtkooi waarin alles is uitgerust om de activiteit van beren te onderhouden. Het ligt aan de oever van de rivier, in het oostelijke deel van de oude stad. Vandaag leeft er een gezin van drie beren.
  9. Rose Garden. Dit is een park waar u kunt ontspannen van de drukte van de stad en kunt ontspannen op banken of groene gazons. Maar het park heeft zijn naam voor goed - u kunt meer dan 220 soorten rozen en 200 soorten iris op zijn bloembedden vinden.
  10. Het Einstein House Museum. Hij bevindt zich in een appartement waar ooit een wetenschapper woonde. De expositie duurt twee verdiepingen. Het museum behoudt het interieur van het huis, zoals het was tijdens het leven van de wetenschapper. Sommige connaisseurs verbinden zich ertoe te beweren dat hier de relativiteitstheorie van Einstein was geboren.

Wat is er nog meer te zien in Bern?

Maar beperk uw rondleiding niet alleen tot deze lijst. Naast de hierboven genoemde, heeft de stad nog veel andere plaatsen die uw aandacht waard zijn. Zeker een bezoek waard Nideggskaya kerk en de kerk van St. Peter en Paul. Even populair attracties Bern en de musea: het Natural History Museum, Museum Paul Klee, Kunsthalle, Museum voor Schone Kunsten, het Museum van de Zwitserse Alpen, Communicatie Museum, Art Museum, Zwitsers Rifle Museum, Historisch Museum. In Bern is er zelfs een persoonlijke berg. Dit is tenslotte de naam van het park Gurten, dat u ook zal plezieren met chique panoramische uitzichten.

Samenvattend zou ik willen zeggen dat Bern zelf een vaste aantrekkingskracht heeft. Wandelen door de stad is niet langzaam om de sfeer te vangen die nog steeds heerst in zijn straten. Elk huis in het historische deel van Bern is een soort monument van cultuur en architectuur. En van zijn bruggen zijn echt geweldige uitzichten. De schoonheid van deze stad waarnemend en beschouwend, lijkt de ziel gevuld te zijn met harmonie en pacificatie.

Historisch district van Bern De kathedraal Nidegg-brug
Bundeshaus Klokkentoren Tsitgloggeturma Het mechanisme van horloges Tsitgloggeturma
Bear Park De fontein van de Verslinder van kinderen Rose Garden
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 73