Hotels in Albanië

Lange tijd bleef Albanië, vanwege ongunstige politieke gebeurtenissen, een redelijk gesloten land. Tegenwoordig wint het echter populariteit onder toeristen. En het heeft heel wat te bieden: een milde mediterrane klimaat, prachtige landschappen, azuurblauwe water van de Adriatische Zee, prachtige stranden, de ontwikkeling van eco-toerisme, een rijk cultureel erfgoed en de legendarische gastvrijheid van de lokale bevolking.

De laatste jaren groeide de stroom toeristen uit het feit dat in Albanië een hotelbedrijf begon te ontwikkelen. Hotels worden traditioneel geclassificeerd als "ster", maar in kleine steden bereiken ze niet altijd het Europese niveau. Daarom, als u geïnteresseerd bent in de verblijfsvoorwaarden en het serviceniveau, moet u de keuze van het hotel met de grootste zorg benaderen.

Bij het kiezen van een hotel om te verblijven in Albanië, is het noodzakelijk, natuurlijk, gaan uit van een vakantie u liever de zee of het verkennen van de bezienswaardigheden en actief te communiceren met de lokale bevolking.

Hotels in Albanië aan zee

Onder de beste hotels in Albanië, gelegen aan het strand, noemen toeristen het volgende:

 • in Vlora: Hotel Liro 4 *, Hotel Partner 4 *;
 • in Shengjin: Ermiri Palace Complex 4 *;
 • in Radhim: Hotel Paradise Beach 4 *;
 • in Saranda: Hotel Brilant 4 *, Hotel Bahamas 4 *;
 • in Himar: Rondos Hotel 3 *, mini-hotel Beleri House;
 • in Durres: Aragosta Hotel 4 *, Hotel Arvi 4 *;
 • in Dermi: Splendor Hotel Spa 5 *, Drymades Inn Complex 3 *, Altea Beach Lodges 3 *;
 • in de Pogradets: Hotel Millenium 4 *, Hotel Enkelana 3 *.
 • Bijna alle viersterrenhotels in Albanië hebben een all-inclusive systeem.
 • Hotel Brilant Facade Hotel Brilant
  Hotel Partner Splendor Hotel & Spa gevel

Beste hotels in Tirana

Als je naar Albanië reist om het land actief te verkennen, wil je waarschijnlijk de hoofdstad Tirana bezoeken. In het centrum van de stad een groot aantal hotels - zowel duur als budget. De volgende hotels van de hoofdstad vallen op door goede normen en kwaliteit van de dienstverlening:

 • Vier: luchthaven van Tirana (aan de overkant van de luchthaven), Dinasty Hotel (in het midden), MonarC Hotel (500 meter van het Skanderbeg Square), Hotel Boutique Kotoni (in het hart van de prestigieuze wijk van Tirana - Belok), Sar'Otel Hotel Spa (gevestigd in een prachtig historisch gebouw);
 • drie sterren: Jolly Hotel 3 * (550 meter van het kasteel van de stad, op 2 km van Tirana Park met een kunstmatig meer), Hotel Baron 3 * (particuliere hotel ligt op 3 km van het centrum van de stad), Hotel Millennium 3 * (300 meter van het Skanderbeg Square).
 • Jolly hotel Sar'Otel Hotel & Spa Hotel Millenium
  Hotel Liro Hotel Liro Restaurant Dinasty Hotel

Zeer populair in Albanië en kleine hotels die comfortabele accommodatie bieden tegen lage prijzen. Een andere geweldige optie om in dit land te wonen, zijn de huizen waar omwonenden je met veel vreugde en hartelijkheid zullen verwelkomen. Albanezen vinden het een grote eer om zich in het huis van de gast te vestigen. Als u voor de laatste optie kiest, kunt u perfect de lokale smaak en originaliteit voelen en traditionele gerechten uit de Albanese keuken proeven.

Opgemerkt moet worden dat u in Albanië niet slechter kunt rusten dan in welk ander Balkanland ook, maar tegen een veel lagere prijs. Misschien moet dit worden gebruikt, totdat de situatie is veranderd.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =