Zwemmen en droge huid zwemmen zonder gevolgen

Zwemmen is een van de weinige sporten die tegelijkertijd alle spieren van het menselijk lichaam gebruikt. Vooral nuttig is het bezoek aan het zwembad voor mensen met verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat, ruggengraat en gewrichten. Maar er is ook een ernstig gebrek aan dergelijke fysieke inspanningen: gechloreerd water heeft een schadelijk effect op de huid, vooral het droge type.

Waarom droogt de huid na het zwembad?

Vanwege het feit dat het zwembad is een openbare plaats, moet je goed voor desinfectie van zowel water en de omringende oppervlakken nemen. Hiertoe worden verschillende soorten reinigingsoplossingen gebruikt, waarvan de meeste hoge concentraties chloor bevatten. Zelfs als het zwembad water wordt ontsmet door UV of echografie, ionisatie, fluor, ozon, het nog toegevoegd chloorverbindingen, omdat ze het meest effectief zijn bij de bestrijding van bacteriën. Bij interactie met vloeibare moleculen vormen dergelijke componenten zuren die de huid nadelig beïnvloeden. Bovendien chloor in zuivere vorm lost een beschermende vetlaag, die door de poriën, waardoor drogen, irritatie en schilfering van de huid.

Hoe de huid tegen chloor beschermen?

De situatie wordt nog verergerd door het feit dat vóór het zwemmen in het zwembad persoonlijke hygiëne verplicht is. Zo krijgt de huid een "dubbele slag": chloorwater in de douche en een meer geconcentreerde oplossing tijdens het zwemmen.

Om je gezicht te beschermen tegen de negatieve effecten van contact met chlorideverbindingen, heb je nodig:

 1. Verwijder alle decoratieve cosmetica van de huid, omdat de interactie met water in het zwembad allergieën kan veroorzaken.
 2. Breng vóór het zwemmen geen crèmes aan op het gezicht.
 3. Zorg ervoor dat u een speciale bril gebruikt om irritatie van de slijmvliezen te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om een ​​neusklem te gebruiken.
 4. Na de laatste spoeling in de douche, breng hydraterende crème of melk aan.

Daarnaast moet je voor het lichaam zorgen:

 1. Breng, voordat u 1,5-2 uur naar het zwembad gaat, een lichte vochtinbrengende crème met voedingscomponenten op de huid aan.
 2. Gebruik direct voor het zwemmen tijdens het wassen een hygiënisch product met een neutrale waarde van ph.
 3. Na lessen en douchen is het essentieel om het lichaam te smeren met een intensief hydraterende crème of melk, evenals een voedingsolie, zoals shea (karite) of jojoba met vitamine A en E.
 4. Als er snijwonden, schaafwonden of open wonden zijn, moeten deze worden afgedicht met een waterdichte pleister.

Het is belangrijk om de huid van de lippen na het zwembad te verzorgen, omdat de mond op de een of andere manier in contact komt met water. Je moet altijd een verzorgende balsem, hygiënische lippenstift met vitamines A, B (panthenol) en E.

Hoe de hoofdhuid beschermen tegen chloorwater?

Een bezoek aan het zwembad mag het haar niet vergeten, vooral omdat de eigenaren van de droge huid van het lichaam dezelfde problemen hebben met de huid op het hoofd. De oplossing ligt in het naleven van verschillende regels:

 1. Het is noodzakelijk om een ​​dop (silicone of rubber) om te zwemmen aan te doen, en het is belangrijk dat dit zo mogelijk mogelijk is Zwemmen en droge huid zwemmen zonder gevolgen 2 dicht aan het hoofd grenzend.
 2. Na het zwemmen, was je haar met een milde shampoo zonder kleurstoffen en parabenen, met hydraterende ingrediënten en voedende oliën.
 3. Het is wenselijk om een ​​onuitwisbare lotion of balsem te gebruiken.
 4. Niet meteen na het zwembad en drogen met een haardroger doen strijkijzer of krultang.
 5. Twee of drie keer per week, wrijf in de hoofdhuid plantaardige cosmetische olie (klis, olijf) en breng maskers aan.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 40