zwarte ontlading vóór de menstruatieMisschien raakt elk meisje, dat vlak voor de menstruatie een zwarte ontlading vindt, in paniek. In de regel zijn dergelijke afscheidingen een teken van schendingen van de gynaecologische aard. Om echter tijdig met de juiste behandeling te beginnen, is het nodig om de mogelijke oorzaken van zwarte secreties vóór menstruatie nauwkeurig te bepalen. Laten we de meest voorkomende hiervan in meer detail bekijken.

In welke gevallen kunnen zwarte markeringen vóór de menstruatie voorkomen?

De meest voorkomende oorzaak van dergelijke afscheidingen is polypose van de baarmoeder. Deze ziekte wordt gekenmerkt door het verschijnen van poliepen in de baarmoeder, als gevolg van veranderingen in de hormonale achtergrond, in de eerste plaats.

De tweede meest voorkomende oorzaak van zwarte afscheiding zijn ontstekingsprocessen in de voortplantingsorganen en het verschijnen van cysten. Doorgaans is met dergelijke schendingen het verschijnen van deze symptomen het eerste symptoom, waardoor ze in een vroeg stadium kunnen worden gediagnosticeerd en op tijd kunnen worden behandeld.

In aanvulling op al het bovenstaande kan bruinzwarte ontlading vóór de menstruatie duiden op de ontwikkeling van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Heel vaak in dergelijke gevallen, een vrouw vermoedt niet dat ze zwanger is. Het verschijnen van een dergelijke bloederige afscheiding duidt in de regel op de afstoting van het foetale ei en inwendige bloedingen, - bijvoorbeeld wanneer de eileider scheurt.

In welke gevallen is zwarte afscheiding vóór de menstruatie geen teken van pathologie?

Om correct te bepalen waarom het meisje een zwarte ontlading heeft voorafgaand aan de menstruatie, verzamelt de arts, naast het uitvoeren van het onderzoek, een anamnese, d.w.z. voert een ondervraging van de patiënt uit. Dientengevolge bleek dat ze lange tijd orale anticonceptiva gebruikte. Het verschijnen van dergelijke afscheidingen in dergelijke gevallen wordt beschouwd als een neveneffect van zwarte ontlading vóór de maandelijkse oorzakenontvangst van hormonale anticonceptiva. Dit is een soort reactie van het lichaam op hormonale reorganisatie.

In het geval van orale anticonceptiva kunnen zwarte ontladingen onmiddellijk voor de menstruatie gedurende 3 maanden worden waargenomen. Als ze langer meegaan, moet je naar een dokter gaan.

Er kan dus gezegd worden dat er vele redenen zijn voor het verschijnen van donkere en zelfs zwarte afscheidingen, kort voor de menstruatie, en het meisje kan niet zonder een specialist raadplegen. Immers, in de meeste gevallen, om de oorzaak van hun aanwezigheid te bepalen, zal het veel onderzoeken ondergaan.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 21