zwarte komijn olie contra-indicaties

Oliën van verschillende planten kunnen worden gebruikt voor medicinale doeleinden, zelfs als het wordt gebruikt bij het koken. Dit geldt ook voor zwarte komijn, die gebruikelijk is in vele landen en regio's van de wereld: Saoedi-Arabië, Ethiopië, India, de Verenigde Staten, de Middellandse Zee en de Noord-Kaukasus. Als gevolg van zo'n groot geografie van de olie van deze plant heeft een aantal heel verschillende namen - "Nigella", "Indian komijn", "Roman koriander", "Chabrier" en anderen.

Vervolgens zult u ontdekken welke contra-indicaties er bestaan ​​voor het gebruik van zwarte komijnolie om uw lichaam geen schade te berokkenen.

Samenstelling olie van zwarte komijn

De samenstelling van de olie verkregen door koud persen omvat zeer belangrijke componenten voor het menselijk lichaam, die, voor al hun bruikbaarheid, niet van invloed zijn op elk organisme:

 • vetzuren (onverzadigd en verzadigd);
 • 15 aminozuren;
 • carotenoïden en vitamines C, D, E en groep B;
 • tot 1,3% etherische oliën;
 • de nodige macro- en micro-elementen, zoals: kalium, selenium, natrium, zink, calcium, ijzer, enz.;
 • monosacchariden (glucose) en polysacchariden;
 • fytosterolen, flavonoïden, tanninen, fosfolipiden, alkaloïden, enzymen, saponinen.

Dankzij deze stoffen bezit de olie uit het zaad van zwarte komijn een ontstekingsremmende, wondhelende, verzachtende werking. Het helpt ook om zich te ontdoen van overgewicht, onvruchtbaarheid, huidziekten, cholesterol, kan de bloeddruk reguleren, stimuleert de versterking van het immuunsysteem. Het wordt ook vaak gebruikt bij het maken van cosmetica voor de huid en het haar.

Maar nadat u hebt besloten om te worden behandeld met olie van zwarte komijn, moet u eerst vaststellen of u er contra-indicaties voor hebt.

Contra-indicaties voor gebruik

Contra-indicaties voor het gebruik van zwarte komijnolie:

  zwart zaadzaad

 • medicijnen nemen om de bloedsuikerspiegel te verlagen;
 • zwangerschap, omdat het veroorzaakt uteriene contracties en bloeden dat een miskraam kan veroorzaken, maar het is mogelijk tijdens lactatie (melkproductie te verhogen);
 • individuele intolerantie, die kan worden geïdentificeerd door een allergische reactie na inname. Het kan zwelling van de keel, tong, gezicht, netelroos, moeite met ademhalen, malaise en maagklachten zijn;
 • orgaantransplantatie, omdat het mogelijk is afwijzing te provoceren, evenals na bloedtransfusies en cavitaire operaties.

Het bevat een groot aantal nuttige stoffen, maar bevat tegelijkertijd ook schadelijke stoffen, zodat het alleen in de aanbevolen dosering voor artsen kan worden gebruikt om uw probleem op te lossen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3