Zout baden voor voeten | actualidadypolitica.com

Zout baden voor voeten

zoute voetbaden

Natriumchloride of zout is een natuurlijke bron van vitale chemische elementen voor het menselijk lichaam. Daarom worden zoutvoetbaden vaak opgenomen in de gecombineerde therapeutische cursussen voor verschillende ziekten van bloedvaten, huid, botten en gewrichten. Deze procedures hebben niet alleen genezing, maar ook unieke cosmetische eigenschappen, die werken als een milde natuurlijke peeling.

Voordelen van zout voetenbaden

Zoals bekend is natriumchloride een krachtig antisepticum dat de groei en reproductie van pathogene micro-organismen voorkomt. Vanwege deze kwaliteit helpen zoutbaden effectief om te gaan met overmatig zweten van de voeten, het optreden van een onaangename geur. Ze dragen ook bij aan het wegwerken van schimmellaesies.

Zoute voetbaden thuis hebben veel andere positieve effecten:

  • intensivering van metabole processen in beschadigde weefsels;
  • intensivering van de bloedsomloop;
  • levering van de noodzakelijke elementen aan de verbindingen;
  • eliminatie van toxines en overtollig vocht;
  • verlichting van pijnsyndroom;
  • versnelling van huidgenezing.

Zoutbaden voor voeten met zwelling en jicht

Om overtollige vloeistof kwijt te raken, wordt aanbevolen om de voeten 10 minuten in een geconcentreerde zoutoplossing (50 g per 1 liter water) te houden. Door de osmotische druk "zuigt" natriumchloride overtollig vocht uit de weefsels.

Om onaangename symptomen met jicht te verlichten en tegelijkertijd een antiseptische behandeling van de huid uit te voeren, helpen minder verzadigde baden (1 eetlepel per 1 liter water). Procedures moeten worden uitgevoerd in cursussen van 10-14 dagen. Herhalingstherapie is toegestaan ​​elke 2 weken pauze.

Zout voetbaden voor artritis en na fracturen

zoute voetbaden

Als er problemen zijn met gewrichten of botten, bevordert het beschreven middel de levering van de noodzakelijke sporenelementen voor hun adhesie, herstel van mobiliteit, verwijdering van ontstekingsprocessen. Ook helpen de procedures bij het wegwerken van pijn en zwelling, kunt u snel beschadigde ledematen ontwikkelen en hun tonus herstellen.

In dit geval moet het bad uit een geconcentreerde oplossing zijn - 70 g per 1-1,2 l warm water. Houd de voeten minstens 15 minuten in een vloeistof.

De loop van de behandeling bestaat uit 10-12 dagelijkse procedures, het is beter om ze 's avonds uit te voeren, nadat u rustig naar bed bent gegaan. Na een pauze (2 weken) kunt u de therapie herhalen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: