Wratverwijdering - 8 effectieve manieren

Elke neoplasma op de huid kleurt geen persoon, en daarom is het verwijderen van wratten een vereiste procedure. Er zijn veel manieren om van papillomen en uitwassen af ​​te komen. Voordat u echter een beroep doet op een van de procedures, moet u de soort van het neoplasma correct identificeren. Dit is de enige manier om de geschikte therapiemethode te kiezen.

Wratten - oorzaken en behandeling

Een nieuw humaan papillomavirus (HPV) virus zal het verschijnen van zo'n tumor veroorzaken. Het wordt verzonden door contact-binnenlandse en seksuele manieren. In het eerste geval penetreert het virus door laesies op de huid, evenals wanneer handen worden geschud en er gemeenschappelijke gebruiksvoorwerpen zijn. Er zijn verschillende soorten wratten:

 1. Vulgair (ze worden ook gewoon genoemd) - in 70% van de gevallen worden deze neoplasmata gediagnosticeerd bij schoolgaande kinderen en jongere kinderen. Het gebied van hun lokalisatie is de achterkant van de palm, tussen de vingers, aan de lippen en op het gezicht. Hun kleur verschilt niet van de kleur van een gezonde huid.
 2. plantaris - Op basis van de naam kunt u de locatie van een dergelijk neoplasma beoordelen. Ze verschillen in afgeronde vorm met een ruw, poreus oppervlak. Omdat de wrat constant onder druk staat, begint deze binnenin te ontkiemen.
 3. flat - verschillen in roze of lichtbruine kleur. Er zijn zulke wratten in groepen. Vaker dekken deze formaties de rug, borst, nek, handen, gezicht en zelfs geslachtsorganen.
 4. puntig - ze worden als de meest onplezierige beschouwd. Dergelijke gezwellen beïnvloeden de huid en het slijmvlies. Ze verschijnen op de geslachtsorganen, in het perineum, in de mond enzovoort.

Voordat u wratten gaat behandelen, moet u altijd medische hulp zoeken. Onafhankelijk hiermee kan het niet aan. De dermatoloog is bezig met de eliminatie van een dergelijke tumor. Hij weet wat een wrat is, wat de oorzaken zijn van zijn uiterlijk en hoe deze ziekte wordt behandeld. In sommige gevallen is een biopsie noodzakelijk. Hiervoor wordt een deel van de tumor verwijderd en vervolgens naar het laboratorium gestuurd voor verder onderzoek.

Hier is hoe u zich te ontdoen van wratten - de meest effectieve methoden:

 1. Gebruik van chemicaliën met een cauteriserend effect. Gebruik hiervoor salicylzuur, tretinoïne of glycolzuur. Dergelijke remedies kunnen dagelijks en thuis worden gebruikt.
 2. Toepassing van bleomycine Antitumor geneesmiddel. Het wordt rechtstreeks in het neoplasma geïnjecteerd. Deze medicijnen hebben negatieve kanten. Hun introductie is bijvoorbeeld pijnlijk.
 3. Gebruik van Cantharidin - een geneesmiddel dat, als het op de huid terechtkomt, brandwonden en blaren veroorzaakt. Het wordt toegepast op het neoplasma en een week later wordt de "korst" verwijderd.

Verwijdering van wratten gaat vaak gepaard met immunotherapie. Het is gericht op het versterken van het afweersysteem van het lichaam. Een van de variëteiten van dergelijke immunotherapie is de toepassing van Diphencipron op de huid. Rond de formaties is er een allergische reactie (het helpt het afweersysteem van het lichaam te versterken). Een andere variant van immunotherapie is de introductie van Interferon-wratten in de binnenkant. Dit medicijn verhoogt de immuniteit en helpt om HPV te bestrijden.

Moet ik de wratten verwijderen?

Moet ik wratten verwijderen?

De dermatoloog kan een exact antwoord geven na een grondig onderzoek van het neoplasma. Hij zal een definitief oordeel vellen of het de moeite waard is om wratten te verwijderen. Sommige neoplasma's gaan vanzelf voorbij. Ze hebben een korte "levenscyclus". Er zijn echter ook die waarvoor chirurgische ingrepen nodig zijn. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om genitale wratten te verwijderen. Ze kunnen groot worden en serieuze problemen veroorzaken bij hun eigenaars.

Vaker wordt het verwijderen van wratten in dergelijke gevallen voorgeschreven:

 • als de palpatie van deze tumor de patiënt pijn doet ervaren;
 • de wrat neemt snel in volume toe;
 • De aangrenzende huidgebieden raken ontstoken.

Wratverwijdering - gevolgen

Deze radicale methode heeft negatieve kanten. Na verwijdering van de wrat zijn de volgende consequenties mogelijk:

 • pijn die 1-2 dagen kan worden waargenomen;
 • op de huid is er een spoor van een brandwond of litteken;
 • Als de tumor groot is, kan het nodig zijn om de kuur te herhalen.

Wrat verwijderingsmethoden

Er zijn veel manieren om deze kwaadaardigheid te bestrijden. Verwijder de wrat op de volgende manieren:

 • fysiek - impliceert chirurgische interventie, cryodestruction, elektrocoagulatie of laserblootstelling;
 • chemisch - omvat het gebruik van Condilin, Solkoderm, salpeterzuur of trichloorazijnzuur.

Laser Wrat verwijderen

verwijdering van wratten door laser

Deze methode om neoplasma te bestrijden is gebaseerd op de thermische werking van de straal. De laser verwijdert geleidelijk de afzonderlijke lagen van de huid, terwijl de verwonding van een aantal gelokaliseerde weefsels wordt voorkomen. Tegelijkertijd sluit deze balk de bloedvaten af, dus laserverwijdering van wratten gaat niet gepaard met bloeden. Om de kans op brand te minimaliseren, was het gebruikte apparaat uitgerust met een speciaal koelsysteem.

Verwijdering van wratten met vloeibare stikstof

In de officiële geneeskunde werd deze procedure "cryodestruction" genoemd. Onder invloed van vloeibare stikstof bevriest de tumor en sterft deze vervolgens weg. Als het behandelde gebied groot is, wordt vóór de ingreep Novocain of een ander analgeticum toegediend. Na een dergelijke injectie moet het minstens 10 minuten duren en dan pas gaat de arts verder met het verwijderen van de wrat. Als het papilloma klein is, moet de procedure worden uitgevoerd zonder het gebruik van een verdoving.

Verwijdering van wratten met stikstof wordt als volgt uitgevoerd:

 1. De arts dompelt een houten stok met de wond watten in vloeibare stikstof.
 2. Met een beetje druk raakt hij het oppervlak van de wrat. De contacttijd varieert tussen 5-20 seconden.
 3. Er wordt een pauze van 2 minuten gemaakt, waarbij de arts de effectiviteit van de procedure probeert te evalueren. Tegen die tijd wordt het blootstellingsgebied wit. Na 2-3 minuten begint de exfoliatie van de wrat.
 4. Indien nodig wordt de procedure "bevriezen" herhaald.

Electrocoagulatie van wratten

elektrocoagulatie van wratten

Deze methode omvat het verwarmen van de weefsels met behulp van hoogfrequente stroom. Elektrocoagulatie is een veilige en effectieve manier om wratten te verwijderen. Het wordt vaker gebruikt om oppervlakkige en vulgaire gezwellen te verwijderen, bovendien gaat het beter om met verse uitlopers. De procedure wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie. Het ziet er als volgt uit:

 1. Op een wrat op een dunne metalen lus leggen.
 2. Het wordt gevoed met stroom. Dientengevolge treedt thermische schade aan weefselcellen op en sterven ze.
 3. Een dichte korst vormt zich op het oppervlak van het behandelde gebied, dat in de toekomst verdwijnt.

Verwijderen van radiogolven wratten

Dit is een contactloze methode van vernietiging van de tumor. Het wordt gebruikt wanneer het verwijderen van kleine wratten op de voeten, handpalmen, het gezicht, de nek en zelfs in de intieme organen is vereist. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van het apparaat "Surgitron." De werking van het apparaat is gebaseerd op de directionele actie van radiogolven. Onder hun invloed kookt de vloeistof in de cellen, wat leidt tot de vernietiging van weefsels en stelt u in staat om van de wrat af te komen. Cauterisatie van aangrenzende sites vindt gelijktijdig plaats. Dit voorkomt bloeden.

Wrat verwijderingsremedie in een apotheek

De moderne farmaceutische industrie biedt een enorme selectie medicijnen, waarvan het doel is om de tumor op de huid te verwijderen. Een dergelijke remedie voor het verwijderen van wratten, hoewel deze thuis kan worden gebruikt, moet echter worden toegediend onder toezicht van een arts. Alleen een ervaren dermatoloog kan een medicijn kiezen dat zichtbare resultaten oplevert. Zelfgenezing op zijn best zal nutteloos zijn.

Verwijdering van wratten kan worden uitgevoerd met behulp van dergelijke groepen geneesmiddelen:

 • tabletten;
 • crèmes;
 • zalven;
 • zuren;
 • oplossingen;
 • daalt;
 • pleisters enzovoort.

Potlood om wratten te verwijderen

Dit is een actuele toepassing die zeer effectief is. Er zijn verschillende soorten potloden. Aan de basis van sommige zijn zuren of logen. Anderen hebben een ander mechanisme van effect op het neoplasma - dit zijn cryocarans. Vaker worden dergelijke middelen gebruikt:

 • Wartner-wrattenverwijderingspen;
 • pen-potlood;
 • viltstift Superschoon;
 • Criophandic cryopharma.

Gips voor verwijdering van wratten

Dit middel voor lokale toepassing is gemakkelijk te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het resultaat niet lang op zich laat wachten, moet het getroffen gebied worden voorbereid op het lijmen van de pleister. Om dit te doen, moet het worden gestoomd in warm water gedurende minstens 5 minuten. Droog vervolgens de huid af met een katoenen handdoek en pas daarna een pleister op. Om vaker wratten te verwijderen, worden dergelijke middelen gebruikt:

 • Salipod;
 • Suda Epitact;
 • MEDIPLAST;
 • House Hi Tech.

Voorbereidingen voor het verwijderen van wratten

In de apotheek kunt u verschillende medicijnen kopen die worden gebruikt om de groei te bestrijden. Onder hen zijn er necrotiserende medicijnen:

 • Ferezol;
 • Verrukatsid;
 • solkoderm;
 • Vartek.

Een grote populariteit en gebruik keratolytische medicijnen. Het mechanisme van hun werking is om de weefsels zacht te maken en de verhoornde laag pijnloos te verwijderen. Vaker worden ze dergelijke geneesmiddelen voorgeschreven:

 • Collomak;
 • Salipod;
 • Salicylzuurzalf.

Bovendien kunnen geneesmiddelen met het effect van cryotherapie ook worden gebruikt:

 • Wartner Cryo;
 • Kriofarma.

Assign en immunomodulerende medicijnen:

 • gel voor wratverwijdering Wiferon;
 • zalf Ridoxol;
 • gel Panavir;
 • romige voorbereiding Imiquimod.

Wrat verwijdering door folk methoden

verwijdering van wratten door folkmethoden

Er zijn veel alternatieve manieren om van de groei af te komen. De meest populaire is het verwijderen van wratten stinkende gouwe. Het gif in deze plant heeft een nadelig effect op de huidlaesie. Dit medicinale kruid adviseerde in de bloeiperiode. Het geelachtige sap moet worden gesmeerd met wratten. In die tijd van het jaar, wanneer de plant al is vervaagd, is het mogelijk om de medicinale zalven te gebruiken die op basis daarvan zijn bereid.

Ter bestrijding van de wrat kan ook tafelazijn worden gebruikt. Deze methode is zo veilig dat deze wordt gebruikt in de kindertijd. Behandeling met zo'n "medicijn" ziet er als volgt uit: een in azijn gedrenkte tampon wordt op de opbouw aangebracht, gefixeerd met hechtpleister en houdt de nacht. Een vergelijkbaar effect geeft knoflooklotions. Meng hiervoor de pap van 2 denticles met 1 theelepel amandelolie of glycerine. Het kompres wordt gedurende 3-5 uur aangebracht. De duur van de behandeling met azijn en knoflook hangt af van de mate van verwaarlozing van de pathologie.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Wratverwijdering - 8 effectieve manieren

Elke neoplasma op de huid kleurt geen persoon, en daarom is het verwijderen van wratten een vereiste procedure. Er zijn veel manieren om van papillomen en uitwassen af ​​te komen. Voordat u echter een beroep doet op een van de procedures, moet u de soort van het neoplasma correct identificeren. Dit is de enige manier om de geschikte therapiemethode te kiezen.

Wratten - oorzaken en behandeling

Een nieuw humaan papillomavirus (HPV) virus zal het verschijnen van zo'n tumor veroorzaken. Het wordt verzonden door contact-binnenlandse en seksuele manieren. In het eerste geval penetreert het virus door laesies op de huid, evenals wanneer handen worden geschud en er gemeenschappelijke gebruiksvoorwerpen zijn. Er zijn verschillende soorten wratten:

 1. Vulgair (ze worden ook gewoon genoemd) - in 70% van de gevallen worden deze neoplasmata gediagnosticeerd bij schoolgaande kinderen en jongere kinderen. Het gebied van hun lokalisatie is de achterkant van de palm, tussen de vingers, aan de lippen en op het gezicht. Hun kleur verschilt niet van de kleur van een gezonde huid.
 2. plantaris - Op basis van de naam kunt u de locatie van een dergelijk neoplasma beoordelen. Ze verschillen in afgeronde vorm met een ruw, poreus oppervlak. Omdat de wrat constant onder druk staat, begint deze binnenin te ontkiemen.
 3. flat - verschillen in roze of lichtbruine kleur. Er zijn zulke wratten in groepen. Vaker dekken deze formaties de rug, borst, nek, handen, gezicht en zelfs geslachtsorganen.
 4. puntig - ze worden als de meest onplezierige beschouwd. Dergelijke gezwellen beïnvloeden de huid en het slijmvlies. Ze verschijnen op de geslachtsorganen, in het perineum, in de mond enzovoort.

Voordat u wratten gaat behandelen, moet u altijd medische hulp zoeken. Onafhankelijk hiermee kan het niet aan. De dermatoloog is bezig met de eliminatie van een dergelijke tumor. Hij weet wat een wrat is, wat de oorzaken zijn van zijn uiterlijk en hoe deze ziekte wordt behandeld. In sommige gevallen is een biopsie noodzakelijk. Hiervoor wordt een deel van de tumor verwijderd en vervolgens naar het laboratorium gestuurd voor verder onderzoek.

Hier is hoe u zich te ontdoen van wratten - de meest effectieve methoden:

 1. Gebruik van chemicaliën met een cauteriserend effect. Gebruik hiervoor salicylzuur, tretinoïne of glycolzuur. Dergelijke remedies kunnen dagelijks en thuis worden gebruikt.
 2. Toepassing van bleomycine Antitumor geneesmiddel. Het wordt rechtstreeks in het neoplasma geïnjecteerd. Deze medicijnen hebben negatieve kanten. Hun introductie is bijvoorbeeld pijnlijk.
 3. Gebruik van Cantharidin - een geneesmiddel dat, als het op de huid terechtkomt, brandwonden en blaren veroorzaakt. Het wordt toegepast op het neoplasma en een week later wordt de "korst" verwijderd.

Verwijdering van wratten gaat vaak gepaard met immunotherapie. Het is gericht op het versterken van het afweersysteem van het lichaam. Een van de variëteiten van dergelijke immunotherapie is de toepassing van Diphencipron op de huid. Rond de formaties is er een allergische reactie (het helpt het afweersysteem van het lichaam te versterken). Een andere variant van immunotherapie is de introductie van Interferon-wratten in de binnenkant. Dit medicijn verhoogt de immuniteit en helpt om HPV te bestrijden.

Moet ik de wratten verwijderen?

Moet ik wratten verwijderen?

De dermatoloog kan een exact antwoord geven na een grondig onderzoek van het neoplasma. Hij zal een definitief oordeel vellen of het de moeite waard is om wratten te verwijderen. Sommige neoplasma's gaan vanzelf voorbij. Ze hebben een korte "levenscyclus". Er zijn echter ook die waarvoor chirurgische ingrepen nodig zijn. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om genitale wratten te verwijderen. Ze kunnen groot worden en serieuze problemen veroorzaken bij hun eigenaars.

Vaker wordt het verwijderen van wratten in dergelijke gevallen voorgeschreven:

 • als de palpatie van deze tumor de patiënt pijn doet ervaren;
 • de wrat neemt snel in volume toe;
 • De aangrenzende huidgebieden raken ontstoken.

Wratverwijdering - gevolgen

Deze radicale methode heeft negatieve kanten. Na verwijdering van de wrat zijn de volgende consequenties mogelijk:

 • pijn die 1-2 dagen kan worden waargenomen;
 • op de huid is er een spoor van een brandwond of litteken;
 • Als de tumor groot is, kan het nodig zijn om de kuur te herhalen.

Wrat verwijderingsmethoden

Er zijn veel manieren om deze kwaadaardigheid te bestrijden. Verwijder de wrat op de volgende manieren:

 • fysiek - impliceert chirurgische interventie, cryodestruction, elektrocoagulatie of laserblootstelling;
 • chemisch - omvat het gebruik van Condilin, Solkoderm, salpeterzuur of trichloorazijnzuur.

Laser Wrat verwijderen

verwijdering van wratten door laser

Deze methode om neoplasma te bestrijden is gebaseerd op de thermische werking van de straal. De laser verwijdert geleidelijk de afzonderlijke lagen van de huid, terwijl de verwonding van een aantal gelokaliseerde weefsels wordt voorkomen. Tegelijkertijd sluit deze balk de bloedvaten af, dus laserverwijdering van wratten gaat niet gepaard met bloeden. Om de kans op brand te minimaliseren, was het gebruikte apparaat uitgerust met een speciaal koelsysteem.

Verwijdering van wratten met vloeibare stikstof

In de officiële geneeskunde werd deze procedure "cryodestruction" genoemd. Onder invloed van vloeibare stikstof bevriest de tumor en sterft deze vervolgens weg. Als het behandelde gebied groot is, wordt vóór de ingreep Novocain of een ander analgeticum toegediend. Na een dergelijke injectie moet het minstens 10 minuten duren en dan pas gaat de arts verder met het verwijderen van de wrat. Als het papilloma klein is, moet de procedure worden uitgevoerd zonder het gebruik van een verdoving.

Verwijdering van wratten met stikstof wordt als volgt uitgevoerd:

 1. De arts dompelt een houten stok met de wond watten in vloeibare stikstof.
 2. Met een beetje druk raakt hij het oppervlak van de wrat. De contacttijd varieert tussen 5-20 seconden.
 3. Er wordt een pauze van 2 minuten gemaakt, waarbij de arts de effectiviteit van de procedure probeert te evalueren. Tegen die tijd wordt het blootstellingsgebied wit. Na 2-3 minuten begint de exfoliatie van de wrat.
 4. Indien nodig wordt de procedure "bevriezen" herhaald.

Electrocoagulatie van wratten

elektrocoagulatie van wratten

Deze methode omvat het verwarmen van de weefsels met behulp van hoogfrequente stroom. Elektrocoagulatie is een veilige en effectieve manier om wratten te verwijderen. Het wordt vaker gebruikt om oppervlakkige en vulgaire gezwellen te verwijderen, bovendien gaat het beter om met verse uitlopers. De procedure wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie. Het ziet er als volgt uit:

 1. Op een wrat op een dunne metalen lus leggen.
 2. Het wordt gevoed met stroom. Dientengevolge treedt thermische schade aan weefselcellen op en sterven ze.
 3. Een dichte korst vormt zich op het oppervlak van het behandelde gebied, dat in de toekomst verdwijnt.

Verwijderen van radiogolven wratten

Dit is een contactloze methode van vernietiging van de tumor. Het wordt gebruikt wanneer het verwijderen van kleine wratten op de voeten, handpalmen, het gezicht, de nek en zelfs in de intieme organen is vereist. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van het apparaat "Surgitron." De werking van het apparaat is gebaseerd op de directionele actie van radiogolven. Onder hun invloed kookt de vloeistof in de cellen, wat leidt tot de vernietiging van weefsels en stelt u in staat om van de wrat af te komen. Cauterisatie van aangrenzende sites vindt gelijktijdig plaats. Dit voorkomt bloeden.

Wrat verwijderingsremedie in een apotheek

De moderne farmaceutische industrie biedt een enorme selectie medicijnen, waarvan het doel is om de tumor op de huid te verwijderen. Een dergelijke remedie voor het verwijderen van wratten, hoewel deze thuis kan worden gebruikt, moet echter worden toegediend onder toezicht van een arts. Alleen een ervaren dermatoloog kan een medicijn kiezen dat zichtbare resultaten oplevert. Zelfgenezing op zijn best zal nutteloos zijn.

Verwijdering van wratten kan worden uitgevoerd met behulp van dergelijke groepen geneesmiddelen:

 • tabletten;
 • crèmes;
 • zalven;
 • zuren;
 • oplossingen;
 • daalt;
 • pleisters enzovoort.

Potlood om wratten te verwijderen

Dit is een actuele toepassing die zeer effectief is. Er zijn verschillende soorten potloden. Aan de basis van sommige zijn zuren of logen. Anderen hebben een ander mechanisme van effect op het neoplasma - dit zijn cryocarans. Vaker worden dergelijke middelen gebruikt:

 • Wartner-wrattenverwijderingspen;
 • pen-potlood;
 • viltstift Superschoon;
 • Criophandic cryopharma.

Gips voor verwijdering van wratten

Dit middel voor lokale toepassing is gemakkelijk te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het resultaat niet lang op zich laat wachten, moet het getroffen gebied worden voorbereid op het lijmen van de pleister. Om dit te doen, moet het worden gestoomd in warm water gedurende minstens 5 minuten. Droog vervolgens de huid af met een katoenen handdoek en pas daarna een pleister op. Om vaker wratten te verwijderen, worden dergelijke middelen gebruikt:

 • Salipod;
 • Suda Epitact;
 • MEDIPLAST;
 • House Hi Tech.

Voorbereidingen voor het verwijderen van wratten

In de apotheek kunt u verschillende medicijnen kopen die worden gebruikt om de groei te bestrijden. Onder hen zijn er necrotiserende medicijnen:

 • Ferezol;
 • Verrukatsid;
 • solkoderm;
 • Vartek.

Een grote populariteit en gebruik keratolytische medicijnen. Het mechanisme van hun werking is om de weefsels zacht te maken en de verhoornde laag pijnloos te verwijderen. Vaker worden ze dergelijke geneesmiddelen voorgeschreven:

 • Collomak;
 • Salipod;
 • Salicylzuurzalf.

Bovendien kunnen geneesmiddelen met het effect van cryotherapie ook worden gebruikt:

 • Wartner Cryo;
 • Kriofarma.

Assign en immunomodulerende medicijnen:

 • gel voor wratverwijdering Wiferon;
 • zalf Ridoxol;
 • gel Panavir;
 • romige voorbereiding Imiquimod.

Wrat verwijdering door folk methoden

verwijdering van wratten door folkmethoden

Er zijn veel alternatieve manieren om van de groei af te komen. De meest populaire is het verwijderen van wratten stinkende gouwe. Het gif in deze plant heeft een nadelig effect op de huidlaesie. Dit medicinale kruid adviseerde in de bloeiperiode. Het geelachtige sap moet worden gesmeerd met wratten. In die tijd van het jaar, wanneer de plant al is vervaagd, is het mogelijk om de medicinale zalven te gebruiken die op basis daarvan zijn bereid.

Ter bestrijding van de wrat kan ook tafelazijn worden gebruikt. Deze methode is zo veilig dat deze wordt gebruikt in de kindertijd. Behandeling met zo'n "medicijn" ziet er als volgt uit: een in azijn gedrenkte tampon wordt op de opbouw aangebracht, gefixeerd met hechtpleister en houdt de nacht. Een vergelijkbaar effect geeft knoflooklotions. Meng hiervoor de pap van 2 denticles met 1 theelepel amandelolie of glycerine. Het kompres wordt gedurende 3-5 uur aangebracht. De duur van de behandeling met azijn en knoflook hangt af van de mate van verwaarlozing van de pathologie.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 75