Welke lenzen zijn beter - één dag of maandelijks? | actualidadypolitica.com

Welke lenzen zijn beter – één dag of maandelijks?

welke lenzen zijn beter dan één dag of maandelijks

Tegenwoordig is het gebruik van contactlenzen een populaire methode voor oogcorrectie, die de concurrentie met het gebruik van een bril waardig is. De lenzen zijn ingedeeld volgens bepaalde kenmerken, met inbegrip van de tijd van hun geplande vervanging (wijze van het dragen.): One-dag, tweewekelijks, maandelijks, halfjaarlijks, enz. Ter gelegenheid van de lenzen waarmee duurzaamheid wenselijk is om de voorkeur te geven, droeg veel discussie, en elke soort lenzen hebben hun bewonderaars. Laten we proberen uit te vinden welke van de twee veelvoorkomende lenzen beter is: één dag of maandelijks.

Wat onderscheidt daglenzen van menstruatieperioden?

Lenzen van maandelijks dragen zijn zachte contactlenzen van herbruikbaar gebruik met een levensduur van 30 dagen. Na deze periode moeten de lenzen worden vervangen door nieuwe lenzen. In de regel worden dergelijke ooghulpmiddelen 's ochtends gedragen en voordat ze naar bed gaan, worden ze verwijderd door ze in een container met een speciale opslagoplossing te plaatsen. Ook zijn er lenzen van langdurig gebruik die 's nachts zonder onderbreking kunnen worden gedragen. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden dat niet alle lenzen en niet alle patiënten continu kan worden gedragen voor maanden - in sommige gevallen is het raadzaam om een ​​pauze voor een nacht aan het eind van zes dagen, of een andere periode.

Ze zijn gemaakt van materialen die zorgen voor een glad oppervlak, voldoende vochtgehalte, zuurstofuitwisseling en die ook voorkomen dat lenzen snel vervuild raken met eiwitafzettingen. Daarom zijn lenzen met een maandelijkse onderhoudsreserve comfortabel, comfortabel voor de ogen en vereisen geen grondige enzymatische reiniging. Maandelijkse contactlenzen zijn een populaire economische optie voor mensen met een visie die ze constant, dagelijks gebruiken.

Lenslenzen van één dag moeten om de 24 uur worden vervangen. Ze worden verkocht in grote verpakkingen van 30-90 stuks en zijn gemaakt van verschillende andere materialen die qua duurzaamheid niet van elkaar verschillen. Tegelijkertijd zijn dergelijke apparaten perfect bestand tegen hun functies. In tegenstelling tot maandelijkse, zijn lenzen voor een dag flexibeler, zacht en dun. Bovendien worden ze gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor ze zelfs in de meest gevoelige ogen kunnen worden gebruikt. Andere onderscheidende voordelen van lenzen met een gebruiksperiode van een dag zijn:

  1. steriliteit - wanneer u dergelijke lenzen gebruikt, trekt u elke dag een nieuw, absoluut steriel paar aan, waardoor het risico op infectieuze complicaties voor de ogen aanzienlijk wordt verminderd;
  2. Geen speciale zorg nodig - dag lenzen worden uitgeworpen na hun levensduur en hebben het gebruik van speciale reinigingsmiddelen, ontsmettingsmiddelen, storage-oplossingen die het gebruik ervan te vereenvoudigen niet nodig;
  3. Eliminatie van geforceerd gebruik van beschadigde lenzen - niet altijd kunnen lensdefecten die kunnen optreden zelfs na enkele dagen dragen duidelijk zijn, dus soms gebruiken patiënten beschadigde apparaten, eendaagse lenzen of maandelijksin staat tot onmerkbaar letsel aan het hoornvlies, en bij het dragen van eendaagse lenzen is dit uitgesloten.

Uiteraard worden al deze voordelen weerspiegeld in de kosten van draaglenzen voor één dag. Maar toch is het niet veel hoger dan de prijs van een maandelijkse lens, gezien het feit dat deze laatste de aanschaf van aanvullende zorgproducten vereisen.

Kan ik in een daglenzen slapen?

Veel deskundigen zijn het erover eens dat het wenselijk is om lenzen 's nachts te verwijderen, zelfs daglenzen. Anders, in de ochtend kunt u niet alleen zoals ongemak droge of steken de ogen, blauwogende te krijgen, maar ook conjunctivitis en andere ziekten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: