Wat is Botox, hoe injecteren botulinetoxine in cosmetica en medicijnen?

Sommige vrouwen gebruiken al een aantal jaren botox-injecties om schoonheid te behouden, terwijl anderen op hun hoede zijn voor dergelijke procedures, na het luisteren naar niet-vleiende reviews. Misschien draait het allemaal om het gebrek aan informatie, omdat niet iedereen in detail weet wat Botox is, hoe het werkt en welke gevolgen botulinum-therapie kan hebben.

Botox - wat is het?

Gezien wat Botox is, wat voor soort medicijn het is, is het de moeite waard om kort kennis te maken met de geschiedenis van de ontdekking van deze remedie. Voor de eerste keer daarover hebben ze in de 19e eeuw geleerd, toen ze de veroorzaker van botulisme vonden - de bacterie Clostridium botulinum. Dit micro-organisme produceert verschillende typen neurotoxinen, waarvan één, dat serotype A is, een eiwitachtige verbinding is die een hoge biologische activiteit vertoont. De studie van deze stof toonde aan dat het niet alleen een gif kan zijn, maar ook een medicijn.

In 1946 werd een kristallijne vorm van neurotoxine A verkregen onder laboratoriumomstandigheden en een paar jaar later werd een mechanisme van zijn invloed op de weefsels van het menselijk lichaam tot stand gebracht. Toen gezuiverd en verdund botulinumtoxine A begon te worden gebruikt voor de behandeling van oogziekten, werd een interessant "neveneffect" gevonden: bij het injecteren in de patiënt verdwenen rimpels. Sindsdien is neurotoxine gebruikt in de esthetische geneeskunde en op de farmaceutische markt was het eerste gepatenteerde preparaat op basis daarvan de ontwikkeling van het Amerikaanse bedrijf Allergan-Botox.

botox wat is het

Hoe werkt Botox na toediening?

Tot nu toe is niet volledig vastgesteld hoe Botox werkt, maar de belangrijkste schakels in de keten van effecten zijn bekend. Nadat het medicijn in de spieren is geïnjecteerd, gebeurt het volgende:

 • binding van moleculen botulinumtoxine aan cellen van zenuwvezeleinden, waarbij de moleculen in zenuwcellen worden ondergedompeld;
 • blokkade van de afgifte van acetylcholine - een neurotransmitter die neuromusculaire transmissie van motorimpulsen uitvoert;
 • spierweefsels niet langer het bevel om te contracteren te ontvangen, dus blijven ze onbeweeglijk in een ontspannen toestand.

Dergelijke effecten worden waargenomen wanneer het medicijn in een spiergroep wordt geïntroduceerd. Het is vermeldenswaard dat het bereik van het middel wordt bepaald door de hoeveelheid, en in kleine doseringen heeft Botox geen invloed op de algemene werking van het lichaam. Bovendien is er geen atrofie van geïmmobiliseerde spiervezels, omdat hun bloedtoevoer als gevolg van de procedure niet wordt geschonden, het medicijn alleen de verbinding tussen de zenuw en de spier verbreekt.

Hoe lang werkt Botox?

Na Botox-injectie wordt het optreden van de werking na 2-3 dagen waargenomen, het maximum wordt na ongeveer twee weken waargenomen en na 1,5 maand verdwijnt het effect geleidelijk. Als Botox in het voorhoofd wordt geïnjecteerd, kan het resultaat binnen 24 uur merkbaar zijn. Al geruime tijd concentreert de voorbereiding zich op de plaats van introductie en dringt dan door in de bloedbaan en wordt tijdens het proces van natuurlijke metabolische processen geëlimineerd. De blokkering van de overdracht van zenuwimpulsen op spiervezels door botulinumtoxine-preparaten is een omkeerbaar proces.

Na 4-6 maanden is de spiercontractiliteit volledig hersteld, wat wordt bereikt door de volgende processen:

 • het verschijnen van nieuwe laterale processen in de geblokkeerde zenuwuiteinde;
 • het creëren van verbindingen tussen nieuwe neurale processen en spierweefsels;
 • synthese van stoffen die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van zenuwimpulsen.

De duur van de werking van neurotoxine A-geneesmiddelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • individuele gevoeligheid van het organisme voor de agent;
 • kwaliteit van het medicijn;
 • juistheid van de procedure;
 • zorgvuldigheid van de implementatie door de patiënt van aanbevelingen na injecties.

hoe Botox werkt

Botox - indicaties voor gebruik

Gezien wat Botox is, op welke gebieden het wordt gebruikt, kunnen de indicaties voor de toediening van dit medicijn worden onderverdeeld in medisch en cosmetisch. Laten we een lijst maken van de indicaties die Botox heeft op medisch gebied:

 • lokale hyperhidrose;
 • blefarospasme;
 • gezichts hemispasme;
 • paralytic strabismus;
 • spastische dysfonie;
 • bruxisme;
 • spasme van de sluitspier van het rectum;
 • spastische blaas;
 • tics;
 • spanningshoofdpijn;
 • vaginisme;
 • dystonie van de ledematen en anderen.

Op cosmetisch gebied is het effect van Botox van toepassing op het gladmaken van rimpels in het gezicht:

 • interbrow verticale rimpels;
 • horizontale vouwen op het voorhoofd;
 • nasolabiale plooien;
 • "Crow's voeten";
 • rimpels op de achterkant van de neus, kin, enzovoort.

Daarnaast wordt het medicijn voor verjonging gebruikt om dergelijke defecten te corrigeren:

 • "Gingivale" lach;
 • overhangende bovenoogleden;
 • het verlagen van de hoeken van de lippen;
 • rimpels in de nek en in het decolleté.

Toepassing van botulinumtoxine

Voor het eerst werd het gebruik van botulinumtoxine in de geneeskunde gestart (Botox werd gebruikt tegen scheelzien), en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds onderzoeken gedaan naar de mogelijkheid om deze stof met verschillende ziekten te behandelen, vaak gepaard gaand met abnormale spiercontractie. Dankzij de introductie van het medicijn in de getroffen spieren wordt de pijn verminderd, de mobiliteit van de gewrichten verminderd, waardoor de kwaliteit van leven van patiënten wordt verbeterd.

botox getuigenis

Toepassing van botulinumtoxine in de cosmetologie

Veel vrouwen die meer rimpels op hun gezicht opmerken, beginnen zich af te vragen wat Botox is, en of ze dit medicijn voor verjonging moeten gebruiken. Botulinumtoxine in de cosmetologie wordt gebruikt ten koste van de mogelijkheid om de aangezichtsmusculatuur te ontspannen, zodat de huidreliëf snel begint af te vlakken. Het is de moeite waard om te begrijpen dat alleen die huidplooien, die worden gevormd als gevolg van actieve gezichtsuitdrukking, vatbaar zijn voor een dergelijke correctie. Botox van rimpels geassocieerd met de verlaging van de leeftijd van de productie van collageen in de dermis, is het niet in staat om te ontdoen.

Het gebruik van botulinumtoxine in de neurologie

Een groot aantal neurologische aandoeningen is geassocieerd met verhoogde spierspanning, onvrijwillige spiersamentrekkingen of spasmen. Daarom biedt botulinumtoxine in de neurologie ruime mogelijkheden voor de behandeling van patiënten die lijden aan dergelijke aandoeningen, wanneer andere therapeutische methoden niet effectief zijn of gecontra-indiceerd.

Botox is effectief tegen hyperhidrose - overmatig zweten in het gebied van axillaire bekkens, handpalmen en voeten. Zoals later bleek, is deze stof in staat om de verbinding niet alleen te onderbreken van de zenuw met de spier, maar ook tussen de zenuw en de zweetklier. Als gevolg hiervan is de zweetklier eigenlijk geblokkeerd. Het is duidelijk dat botulinum-therapie alleen kan worden behandeld met een verhoogde transpiratie van neurologische oorsprong, die vaak begint vanaf de kindertijd of de puberteit en erfelijk is.

Botox helpt bij bruxisme - een aandoening waarbij, door de hypertonie van de kauwspieren, periodes van nachtelijk tandenknarsen regelmatig voorkomen. Patiënten kunnen last hebben van pijn in het onderkaakgebied, schade aan het tandglazuur wordt waargenomen en er kunnen zich later degeneratieve veranderingen van het temporomandibulair gewricht ontwikkelen. Botulinumtoxine is effectief als bruxisme psychologische of neurologische oorzaken heeft, terwijl het wordt geïnjecteerd in de kauw- en soms temporale spieren.

botulinumtoxine in de neurologie

Hoe injecties van Botox?

U moet weten dat een stof als Botox het recht heeft om patiënten alleen een hooggekwalificeerde specialist aan te vragen - een schoonheidsspecialist, dermatoloog, neuroloog, plastisch chirurg. Een paar dagen voor de procedure moet je stoppen met alcohol, intense lichamelijke inspanning. Bovendien moet u mogelijk enkele medicijnen annuleren, die met uw arts moeten worden besproken. Afhankelijk van welke Botox op de zone wordt aangebracht, worden de doseringen van het medicijn afzonderlijk gekozen. De hele procedure duurt 20-30 minuten.

Hoe correct Botox te injecteren of te injecteren?

Laten we de hoofdfasen eens bekijken, zoals Botox-injecties doen:

 1. Vóór de injectie worden de zones van geneesmiddeltoediening bepaald, de antiseptische behandeling van de huid uitgevoerd en soms wordt het lokale anestheticum toegepast.
 2. Elektromyografie wordt uitgevoerd - een onderzoek dat het mogelijk maakt de bio-elektrische activiteit van spieren in te schatten, waardoor de punten waarop de injecties worden gemaakt nauwkeurig worden geselecteerd en beschreven.
 3. De injecties worden gemaakt met spuiten met zeer dunne naalden, die worden geïnjecteerd op een diepte van 7-10 mm onder een hoek van 45 of 90 graden.
 4. De huid wordt opnieuw behandeld met een antisepticum.
 5. Na de procedure moet de patiënt een uur onder medisch toezicht blijven. Het is noodzakelijk dat bij het naderen van ongewenste effecten meteen de hulp werd verleend.

Dan kunt u onmiddellijk de dagelijkse gang van zaken starten, maar altijd met enkele aanbevelingen en beperkingen:

 • plaats van injectie moet zo veel mogelijk worden geïmmobiliseerd gedurende 4-5 uur;
 • Na injecties moet het ten minste 5 uur duren om rechtop te blijven;
 • Wrijf niet over het behandelingsgebied met het medicijn;
 • in een paar dagen, vermijd een bezoek aan de sauna, het bad, het solarium, het strand en de bubbelbaden.

botox contra-indicaties

Hoe vaak kan ik Botox injecteren?

Na het gebruik van geneesmiddelen die Botox bevatten, weerspiegelen de foto's voor en na belangrijke veranderingen: de huid wordt gladder, wordt strakker, ziet er veel jonger uit. Wanneer het effect van de procedure begint te vervagen, is het natuurlijke verlangen van de vrouw om het te herhalen. Het is de moeite waard om te weten dat nieuwe injecties van Botox kunnen worden gedaan wanneer de spiervezels de activiteit met ten minste 50% herstellen. Deze periode is voor iedereen individueel, wat de arts kan bepalen. Vaak worden sessies 1-2 keer per jaar aanbevolen.

Botox - bijwerkingen

Als je bedenkt wat Botox is, zijn hoge activiteit, moet je erop voorbereid zijn dat injecties van botulinumtoxine tijdelijke nevenreacties kunnen veroorzaken, waaronder:

 • allergische manifestaties;
 • onderhuidse bloeding;
 • zwelling;
 • pijn;
 • gevoel van strakheid van de huid;
 • hoofdpijn;
 • schending van gevoeligheid van de huid en anderen.

Botox-injecties - contra-indicaties

Botox contra-indicaties heeft de volgende:

 • overgevoeligheid voor de componenten van het middel;
 • besmettelijke acute ziekten;
 • neuromusculaire ziekten;
 • endocriene pathologieën;
 • auto-immuunziekten;
 • bloedziekten, schending van de coagulatie;
 • ontstekingsprocessen op de injectieplaats;
 • neiging om keloïde littekens te vormen;
 • ernstige bijziendheid;
 • glaucoom;
 • zwangerschap, borstvoeding;
 • uitgesproken ptosis gelaatsweefsels, hernia van de onderste oogleden;
 • de noodzaak om bepaalde medicijnen te nemen (antibiotica, anticoagulantia, antipyretica en andere).

Effecten van Botox Stabs

Als gevolg van goedkeurende handelen van medisch personeel, het negeren aanbevelingen arts van de patiënt, individuele reacties van het lichaam, kunnen er dergelijke complicaties en gevolgen van Botox:

 • totale verandering en schending van gezichtsuitdrukkingen;
 • Atony van het spier-gezichtsapparaat;
 • spasmen en ovulatie van de oogleden;
 • dubbel zicht in de ogen;
 • asymmetrie van het gezicht;
 • schending van spraakfuncties.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 86

Wat is Botox, hoe injecteren botulinetoxine in cosmetica en medicijnen?

Sommige vrouwen gebruiken al een aantal jaren botox-injecties om schoonheid te behouden, terwijl anderen op hun hoede zijn voor dergelijke procedures, na het luisteren naar niet-vleiende reviews. Misschien draait het allemaal om het gebrek aan informatie, omdat niet iedereen in detail weet wat Botox is, hoe het werkt en welke gevolgen botulinum-therapie kan hebben.

Botox - wat is het?

Gezien wat Botox is, wat voor soort medicijn het is, is het de moeite waard om kort kennis te maken met de geschiedenis van de ontdekking van deze remedie. Voor de eerste keer daarover hebben ze in de 19e eeuw geleerd, toen ze de veroorzaker van botulisme vonden - de bacterie Clostridium botulinum. Dit micro-organisme produceert verschillende typen neurotoxinen, waarvan één, dat serotype A is, een eiwitachtige verbinding is die een hoge biologische activiteit vertoont. De studie van deze stof toonde aan dat het niet alleen een gif kan zijn, maar ook een medicijn.

In 1946 werd een kristallijne vorm van neurotoxine A verkregen onder laboratoriumomstandigheden en een paar jaar later werd een mechanisme van zijn invloed op de weefsels van het menselijk lichaam tot stand gebracht. Toen gezuiverd en verdund botulinumtoxine A begon te worden gebruikt voor de behandeling van oogziekten, werd een interessant "neveneffect" gevonden: bij het injecteren in de patiënt verdwenen rimpels. Sindsdien is neurotoxine gebruikt in de esthetische geneeskunde en op de farmaceutische markt was het eerste gepatenteerde preparaat op basis daarvan de ontwikkeling van het Amerikaanse bedrijf Allergan-Botox.

botox wat is het

Hoe werkt Botox na toediening?

Tot nu toe is niet volledig vastgesteld hoe Botox werkt, maar de belangrijkste schakels in de keten van effecten zijn bekend. Nadat het medicijn in de spieren is geïnjecteerd, gebeurt het volgende:

 • binding van moleculen botulinumtoxine aan cellen van zenuwvezeleinden, waarbij de moleculen in zenuwcellen worden ondergedompeld;
 • blokkade van de afgifte van acetylcholine - een neurotransmitter die neuromusculaire transmissie van motorimpulsen uitvoert;
 • spierweefsels niet langer het bevel om te contracteren te ontvangen, dus blijven ze onbeweeglijk in een ontspannen toestand.

Dergelijke effecten worden waargenomen wanneer het medicijn in een spiergroep wordt geïntroduceerd. Het is vermeldenswaard dat het bereik van het middel wordt bepaald door de hoeveelheid, en in kleine doseringen heeft Botox geen invloed op de algemene werking van het lichaam. Bovendien is er geen atrofie van geïmmobiliseerde spiervezels, omdat hun bloedtoevoer als gevolg van de procedure niet wordt geschonden, het medicijn alleen de verbinding tussen de zenuw en de spier verbreekt.

Hoe lang werkt Botox?

Na Botox-injectie wordt het optreden van de werking na 2-3 dagen waargenomen, het maximum wordt na ongeveer twee weken waargenomen en na 1,5 maand verdwijnt het effect geleidelijk. Als Botox in het voorhoofd wordt geïnjecteerd, kan het resultaat binnen 24 uur merkbaar zijn. Al geruime tijd concentreert de voorbereiding zich op de plaats van introductie en dringt dan door in de bloedbaan en wordt tijdens het proces van natuurlijke metabolische processen geëlimineerd. De blokkering van de overdracht van zenuwimpulsen op spiervezels door botulinumtoxine-preparaten is een omkeerbaar proces.

Na 4-6 maanden is de spiercontractiliteit volledig hersteld, wat wordt bereikt door de volgende processen:

 • het verschijnen van nieuwe laterale processen in de geblokkeerde zenuwuiteinde;
 • het creëren van verbindingen tussen nieuwe neurale processen en spierweefsels;
 • synthese van stoffen die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van zenuwimpulsen.

De duur van de werking van neurotoxine A-geneesmiddelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • individuele gevoeligheid van het organisme voor de agent;
 • kwaliteit van het medicijn;
 • juistheid van de procedure;
 • zorgvuldigheid van de implementatie door de patiënt van aanbevelingen na injecties.

hoe Botox werkt

Botox - indicaties voor gebruik

Gezien wat Botox is, op welke gebieden het wordt gebruikt, kunnen de indicaties voor de toediening van dit medicijn worden onderverdeeld in medisch en cosmetisch. Laten we een lijst maken van de indicaties die Botox heeft op medisch gebied:

 • lokale hyperhidrose;
 • blefarospasme;
 • gezichts hemispasme;
 • paralytic strabismus;
 • spastische dysfonie;
 • bruxisme;
 • spasme van de sluitspier van het rectum;
 • spastische blaas;
 • tics;
 • spanningshoofdpijn;
 • vaginisme;
 • dystonie van de ledematen en anderen.

Op cosmetisch gebied is het effect van Botox van toepassing op het gladmaken van rimpels in het gezicht:

 • interbrow verticale rimpels;
 • horizontale vouwen op het voorhoofd;
 • nasolabiale plooien;
 • "Crow's voeten";
 • rimpels op de achterkant van de neus, kin, enzovoort.

Daarnaast wordt het medicijn voor verjonging gebruikt om dergelijke defecten te corrigeren:

 • "Gingivale" lach;
 • overhangende bovenoogleden;
 • het verlagen van de hoeken van de lippen;
 • rimpels in de nek en in het decolleté.

Toepassing van botulinumtoxine

Voor het eerst werd het gebruik van botulinumtoxine in de geneeskunde gestart (Botox werd gebruikt tegen scheelzien), en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds onderzoeken gedaan naar de mogelijkheid om deze stof met verschillende ziekten te behandelen, vaak gepaard gaand met abnormale spiercontractie. Dankzij de introductie van het medicijn in de getroffen spieren wordt de pijn verminderd, de mobiliteit van de gewrichten verminderd, waardoor de kwaliteit van leven van patiënten wordt verbeterd.

botox getuigenis

Toepassing van botulinumtoxine in de cosmetologie

Veel vrouwen die meer rimpels op hun gezicht opmerken, beginnen zich af te vragen wat Botox is, en of ze dit medicijn voor verjonging moeten gebruiken. Botulinumtoxine in de cosmetologie wordt gebruikt ten koste van de mogelijkheid om de aangezichtsmusculatuur te ontspannen, zodat de huidreliëf snel begint af te vlakken. Het is de moeite waard om te begrijpen dat alleen die huidplooien, die worden gevormd als gevolg van actieve gezichtsuitdrukking, vatbaar zijn voor een dergelijke correctie. Botox van rimpels geassocieerd met de verlaging van de leeftijd van de productie van collageen in de dermis, is het niet in staat om te ontdoen.

Het gebruik van botulinumtoxine in de neurologie

Een groot aantal neurologische aandoeningen is geassocieerd met verhoogde spierspanning, onvrijwillige spiersamentrekkingen of spasmen. Daarom biedt botulinumtoxine in de neurologie ruime mogelijkheden voor de behandeling van patiënten die lijden aan dergelijke aandoeningen, wanneer andere therapeutische methoden niet effectief zijn of gecontra-indiceerd.

Botox is effectief tegen hyperhidrose - overmatig zweten in het gebied van axillaire bekkens, handpalmen en voeten. Zoals later bleek, is deze stof in staat om de verbinding niet alleen te onderbreken van de zenuw met de spier, maar ook tussen de zenuw en de zweetklier. Als gevolg hiervan is de zweetklier eigenlijk geblokkeerd. Het is duidelijk dat botulinum-therapie alleen kan worden behandeld met een verhoogde transpiratie van neurologische oorsprong, die vaak begint vanaf de kindertijd of de puberteit en erfelijk is.

Botox helpt bij bruxisme - een aandoening waarbij, door de hypertonie van de kauwspieren, periodes van nachtelijk tandenknarsen regelmatig voorkomen. Patiënten kunnen last hebben van pijn in het onderkaakgebied, schade aan het tandglazuur wordt waargenomen en er kunnen zich later degeneratieve veranderingen van het temporomandibulair gewricht ontwikkelen. Botulinumtoxine is effectief als bruxisme psychologische of neurologische oorzaken heeft, terwijl het wordt geïnjecteerd in de kauw- en soms temporale spieren.

botulinumtoxine in de neurologie

Hoe injecties van Botox?

U moet weten dat een stof als Botox het recht heeft om patiënten alleen een hooggekwalificeerde specialist aan te vragen - een schoonheidsspecialist, dermatoloog, neuroloog, plastisch chirurg. Een paar dagen voor de procedure moet je stoppen met alcohol, intense lichamelijke inspanning. Bovendien moet u mogelijk enkele medicijnen annuleren, die met uw arts moeten worden besproken. Afhankelijk van welke Botox op de zone wordt aangebracht, worden de doseringen van het medicijn afzonderlijk gekozen. De hele procedure duurt 20-30 minuten.

Hoe correct Botox te injecteren of te injecteren?

Laten we de hoofdfasen eens bekijken, zoals Botox-injecties doen:

 1. Vóór de injectie worden de zones van geneesmiddeltoediening bepaald, de antiseptische behandeling van de huid uitgevoerd en soms wordt het lokale anestheticum toegepast.
 2. Elektromyografie wordt uitgevoerd - een onderzoek dat het mogelijk maakt de bio-elektrische activiteit van spieren in te schatten, waardoor de punten waarop de injecties worden gemaakt nauwkeurig worden geselecteerd en beschreven.
 3. De injecties worden gemaakt met spuiten met zeer dunne naalden, die worden geïnjecteerd op een diepte van 7-10 mm onder een hoek van 45 of 90 graden.
 4. De huid wordt opnieuw behandeld met een antisepticum.
 5. Na de procedure moet de patiënt een uur onder medisch toezicht blijven. Het is noodzakelijk dat bij het naderen van ongewenste effecten meteen de hulp werd verleend.

Dan kunt u onmiddellijk de dagelijkse gang van zaken starten, maar altijd met enkele aanbevelingen en beperkingen:

 • plaats van injectie moet zo veel mogelijk worden geïmmobiliseerd gedurende 4-5 uur;
 • Na injecties moet het ten minste 5 uur duren om rechtop te blijven;
 • Wrijf niet over het behandelingsgebied met het medicijn;
 • in een paar dagen, vermijd een bezoek aan de sauna, het bad, het solarium, het strand en de bubbelbaden.

botox contra-indicaties

Hoe vaak kan ik Botox injecteren?

Na het gebruik van geneesmiddelen die Botox bevatten, weerspiegelen de foto's voor en na belangrijke veranderingen: de huid wordt gladder, wordt strakker, ziet er veel jonger uit. Wanneer het effect van de procedure begint te vervagen, is het natuurlijke verlangen van de vrouw om het te herhalen. Het is de moeite waard om te weten dat nieuwe injecties van Botox kunnen worden gedaan wanneer de spiervezels de activiteit met ten minste 50% herstellen. Deze periode is voor iedereen individueel, wat de arts kan bepalen. Vaak worden sessies 1-2 keer per jaar aanbevolen.

Botox - bijwerkingen

Als je bedenkt wat Botox is, zijn hoge activiteit, moet je erop voorbereid zijn dat injecties van botulinumtoxine tijdelijke nevenreacties kunnen veroorzaken, waaronder:

 • allergische manifestaties;
 • onderhuidse bloeding;
 • zwelling;
 • pijn;
 • gevoel van strakheid van de huid;
 • hoofdpijn;
 • schending van gevoeligheid van de huid en anderen.

Botox-injecties - contra-indicaties

Botox contra-indicaties heeft de volgende:

 • overgevoeligheid voor de componenten van het middel;
 • besmettelijke acute ziekten;
 • neuromusculaire ziekten;
 • endocriene pathologieën;
 • auto-immuunziekten;
 • bloedziekten, schending van de coagulatie;
 • ontstekingsprocessen op de injectieplaats;
 • neiging om keloïde littekens te vormen;
 • ernstige bijziendheid;
 • glaucoom;
 • zwangerschap, borstvoeding;
 • uitgesproken ptosis gelaatsweefsels, hernia van de onderste oogleden;
 • de noodzaak om bepaalde medicijnen te nemen (antibiotica, anticoagulantia, antipyretica en andere).

Effecten van Botox Stabs

Als gevolg van goedkeurende handelen van medisch personeel, het negeren aanbevelingen arts van de patiënt, individuele reacties van het lichaam, kunnen er dergelijke complicaties en gevolgen van Botox:

 • totale verandering en schending van gezichtsuitdrukkingen;
 • Atony van het spier-gezichtsapparaat;
 • spasmen en ovulatie van de oogleden;
 • dubbel zicht in de ogen;
 • asymmetrie van het gezicht;
 • schending van spraakfuncties.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 26