salicylzuur van ingegroeide haartjes

Zowel ontharen als ontharen kunnen ingegroeide haartjes in de huid lokken. Dit probleem komt vooral veel voor op de benen en in de bikinilijn. Scrubs, mechanische peelings en harde wolbehandelingen van beschadigde gebieden helpen niet altijd, en salicylzuur uit ingegroeide haartjes is echt een effectief middel. Bovendien is het medicijn absoluut veilig en wordt bovendien ontstekingsprocessen bestreden, voorkomt infectie met bacteriën.

Toepassing van salicylzuuroplossing van ingegroeide haartjes

De meest toegankelijke manier om met het beschreven defect om te gaan, is een alcoholoplossing van salicylzuur. Het wordt verkocht in apotheken, het is in de concentratie van 1% en 2%, heeft lage kosten.

Het gebruik van salicylzuur tegen ingegroeide haartjes is heel eenvoudig - je hoeft alleen maar de huid schoon te vegen met een katoenen schijf gedrenkt in alcoholoplossing 1-2 keer per dag. Als de ingroei sterk en uitgebreid is, kunt u de probleemgebieden in de douche vooraf stomen en een klein washandje of een zachte scrub aanbrengen. In de regel neemt na 2-3 dagen de ontsteking af en komen de ingegroeide haartjes naar buiten.

Tijdens de behandeling is het wenselijk om de huid na elke wasbeurt te hydrateren, omdat een alcoholische oplossing uitdroging van de epidermis kan veroorzaken.

Hoe gebruik je pure salicylzuur van ingegroeide haartjes?

Ook wordt de beschreven bereiding soms verkocht in de vorm van een wit poeder dat bestaat uit de kleinste kristallen. Ze lossen goed op, niet alleen in alcohol, maar ook in water, wat veel beter is voor de gevoelige en droge huid.

Het is eenvoudig om zelf een remedie voor ingegroeide haartjes te maken, het is noodzakelijk om zuiver salicylzuur te mengen met gedestilleerd water of medische alcohol. Het is belangrijk dat de concentratie van de resulterende oplossing niet meer dan 2% bedraagt. De methode van aanbrengen is vergelijkbaar met de hierboven beschreven methode - om zones met ingegroeide haren 1-2 keer per dag te behandelen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9