Propyleenglycol in cosmetica | actualidadypolitica.com

Propyleenglycol in cosmetica

Propyleenglycol in cosmetica

Deze substantie zou u bekend moeten zijn, als u op zijn minst één keer de vraag stelde, wat betekent deze "E-shki", die deel uitmaken van de meeste voedingsmiddelen. Additief E1520 - propyleenglycol - een bekend element. De stof heeft zijn toepassing gevonden op vele gebieden. Propyleenglycol is dus in vrijwel elke make-up te vinden. Zonder het, geen enkel koel crème- of haarverzorgingsproduct. In het artikel zullen we u vertellen wat deze stof eigenlijk is.

Invloed van propyleenglycol op het lichaam

De kwaliteit van dit additief is al meerdere jaren besproken. Sommige deskundigen beweren dat propyleenglycol een echt gif is dat het lichaam geleidelijk aan vergiftigt, terwijl anderen integendeel geloven dat deze stof onbeschrijflijke voordelen voor de gezondheid heeft. Experimenten met ratten bevestigen het laatste gezichtspunt: gedurende twee jaar voegden dieren pure propyleenglycol toe aan de voeding, maar dit had geen invloed op hun gezondheid. Problemen werden alleen gemanifesteerd als de stof werd misbruikt.

In feite is de reden waarom propyleenglycol in veel cosmetica wordt geïntroduceerd voldoende. Kijk maar eens naar de positieve eigenschappen van de stof:

  1. Propyleenglycol verzacht effectief de huid.
  2. Na het aanbrengen van het product verschijnt er een merkwaardige film op de huid. Hiermee kunt u vocht vasthouden, en daarmee nuttige actieve stoffen.
  3. Reagerende met andere stoffen, propyleenglycol heeft een verkoelend effect.

Ervaren, het zien van propyleenglycol in de samenstelling van een crème is het niet waard, omdat het een natuurlijk bestanddeel is dat zich niet in het lichaam zal ophopen. Zoals in het geval van experimentele ratten, kunnen problemen alleen optreden bij grote doses van de stof, die in cosmetica niet is en niet kan zijn.

Is propyleenglycol schadelijk?

Er zijn ook redenen om aan het propyleenglycol te twijfelen. Na gebruik (zoals echter na het gebruik van een andere stof uit de samenstelling van de cosmetologie), kunnen er bijwerkingen zijn. Het meest onplezierige en vrij algemene gevolg is een allergie voor propyleenglycol. In verschillende organismen kan het zich op verschillende manieren manifesteren, maar het brengt altijd veel ongemak met zich mee.

Allergie voor propyleenglycol

Het schadelijke gebruik van propyleenglycol in cosmetica wordt om een ​​aantal redenen overwogen:

  1. Na het aanbrengen van de middelen met propyleenglycol lijkt de huid bijzonder zacht. Dit effect is het resultaat van de verplaatsing van elementen die de gezondheid van de huid bevorderen.
  2. Propyleenglycol kan het werk van de nieren en het bakken negatief beïnvloeden.
  3. De stof verdringt het water van de huid.

Er is niets kritisch in propyleenglycol, maar je kunt het volledig missen. Daarom is het voor iedereen een strikt persoonlijke aangelegenheid om cosmetica al dan niet met deze stof toe te passen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

90 − = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Propyleenglycol in cosmetica

Propyleenglycol in cosmetica

Deze substantie zou u bekend moeten zijn, als u op zijn minst één keer de vraag stelde, wat betekent deze "E-shki", die deel uitmaken van de meeste voedingsmiddelen. Additief E1520 - propyleenglycol - een bekend element. De stof heeft zijn toepassing gevonden op vele gebieden. Propyleenglycol is dus in vrijwel elke make-up te vinden. Zonder het, geen enkel koel crème- of haarverzorgingsproduct. In het artikel zullen we u vertellen wat deze stof eigenlijk is.

Invloed van propyleenglycol op het lichaam

De kwaliteit van dit additief is al meerdere jaren besproken. Sommige deskundigen beweren dat propyleenglycol een echt gif is dat het lichaam geleidelijk aan vergiftigt, terwijl anderen integendeel geloven dat deze stof onbeschrijflijke voordelen voor de gezondheid heeft. Experimenten met ratten bevestigen het laatste gezichtspunt: gedurende twee jaar voegden dieren pure propyleenglycol toe aan de voeding, maar dit had geen invloed op hun gezondheid. Problemen werden alleen gemanifesteerd als de stof werd misbruikt.

In feite is de reden waarom propyleenglycol in veel cosmetica wordt geïntroduceerd voldoende. Kijk maar eens naar de positieve eigenschappen van de stof:

  1. Propyleenglycol verzacht effectief de huid.
  2. Na het aanbrengen van het product verschijnt er een merkwaardige film op de huid. Hiermee kunt u vocht vasthouden, en daarmee nuttige actieve stoffen.
  3. Reagerende met andere stoffen, propyleenglycol heeft een verkoelend effect.

Ervaren, het zien van propyleenglycol in de samenstelling van een crème is het niet waard, omdat het een natuurlijk bestanddeel is dat zich niet in het lichaam zal ophopen. Zoals in het geval van experimentele ratten, kunnen problemen alleen optreden bij grote doses van de stof, die in cosmetica niet is en niet kan zijn.

Is propyleenglycol schadelijk?

Er zijn ook redenen om aan het propyleenglycol te twijfelen. Na gebruik (zoals echter na het gebruik van een andere stof uit de samenstelling van de cosmetologie), kunnen er bijwerkingen zijn. Het meest onplezierige en vrij algemene gevolg is een allergie voor propyleenglycol. In verschillende organismen kan het zich op verschillende manieren manifesteren, maar het brengt altijd veel ongemak met zich mee.

Allergie voor propyleenglycol

Het schadelijke gebruik van propyleenglycol in cosmetica wordt om een ​​aantal redenen overwogen:

  1. Na het aanbrengen van de middelen met propyleenglycol lijkt de huid bijzonder zacht. Dit effect is het resultaat van de verplaatsing van elementen die de gezondheid van de huid bevorderen.
  2. Propyleenglycol kan het werk van de nieren en het bakken negatief beïnvloeden.
  3. De stof verdringt het water van de huid.

Er is niets kritisch in propyleenglycol, maar je kunt het volledig missen. Daarom is het voor iedereen een strikt persoonlijke aangelegenheid om cosmetica al dan niet met deze stof toe te passen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 90 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: