Piogenic granuloom | actualidadypolitica.com

Piogenic granuloom

pyogene granuloom

Piogenic granuloom (Botryomycom) is een goedaardige, zich snel ontwikkelende tumor die lijkt op een tumor en bestaat uit een granulatieweefsel met een groot aantal verwijde, zich uitbreidende capillairen. Meestal zijn pyogene granulomen gelokaliseerd op de vingers, handen, voeten, gezicht (wangen, lippen), soms op de geslachtsorganen, oogleden en slijmvliezen.

Symptomen van pyogene granuloom

In de regel heeft dit neoplasma een afgeronde vorm, een glad of grofkorrelig oppervlak, dat zich op de stengel bevindt. De maat is meestal niet groter dan 1,5-3 cm in diameter, de kleur is rood of bruin. In de meeste gevallen is het pyogene granuloom enkelvoudig, minder worden in meerdere formaties aangetroffen.

In eerste instantie groeit het pyogene granuloom, waarna het kleiner kan worden. Deze neoplasmata kunnen gemakkelijk bloeden, eroderen, necrotiseren. Bij afwezigheid van behandeling kan de botryomicom vele jaren bestaan ​​zonder de neiging tot spontane achteruitgang.

Oorzaken van pyogene granuloom

Er wordt aangenomen dat pyogene granulomen ontstaan ​​als reactie op mechanische letsels - snijwonden, injecties, brandwonden, enz. Een bepaalde rol in de vorming van deze elementen wordt gespeeld door stafylokokkeninfectie. Deze ziekte is ook geassocieerd met hormonale stoornissen, behandeling met retinoïden.

Diagnose van pyogene granuloom

Kortom, de diagnose in een pyogeen granuloom is niet moeilijk en is gebaseerd op een ziektebeeld. Sommige moeilijkheden doen zich voor bij atypische granulomen (meervoudig, reusachtig), granulomen van onkarakteristieke lokalisaties, in verwaarloosde gevallen waarin secundaire infectie is gehecht. Histologisch onderzoek wordt in dergelijke situaties uitgevoerd.

Behandeling van pyogene granuloom

Behandeling van pyogene granuloom wordt uitgevoerd door chirurgie op een van de volgende manieren:

  • chirurgische excisie;
  • behandeling met pyogene granuloom

  • laser vernietiging;
  • electrocoagulatie;
  • cryotherapie met vloeibare stikstof.

In de meeste gevallen is het resultaat van de operatie gunstig. Als er onvoldoende verwijdering van het pyogene granuloom is, kunnen recidieven optreden.

Opgemerkt moet worden dat conservatieve methoden voor de behandeling van pyogeen granuloom geen positieve resultaten geven, daarom wordt aanbevolen om onmiddellijk een chirurgische behandeling uit te voeren. Ook heeft de behandeling van pyogene granuloom met folkremedies niet het gewenste effect.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 13 = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: