fonoforese met hydrocortison

Een van de meest populaire fysiotherapeutische procedures is ultrasone fonoforese. Het wordt veel gebruikt, zowel in de geneeskunde als in hardware cosmetica.

De procedure omvat het aanbrengen op de huid van een werkzame stof, die dankzij ultrasone golven van een speciaal voorwerp diep in de huid doordringt, waardoor het overeenkomstige effect wordt verkregen. De meest veelzijdige is phonophoresis met hydrocortison - een hormoon van de bijnierschors, dat wordt gebruikt bij de behandeling van huidziekten en verschillende ontstekingen.

Kenmerken van fonoforese van geneesmiddelen

Inrichting voor phonophoresis creëert huidlagen trillingen met een frequentie boven 16 kHz, waarbij de massage cellen waarvan de diepte bereikt stappen 4-6 cm wordt uitgevoerd. Op zichzelf ultrageluid versnelt de regeneratie en verbetert de absorptie-eigenschappen van de cellen. Omdat hydrocortison, net als andere geneesmiddelen die in deze procedure worden gebruikt, snel in de lagen van de epidermis en de dermis absorbeert, waardoor zogenaamde. "Skin depot" - daaruit komen actieve stoffen geleidelijk de bloedbaan binnen, waardoor een therapeutisch effect wordt verkregen.

Phonophoresis met hydrocortison voor osteochondrose

Met de ziekte van gewrichtskraakbeen en wervelkolom helpt echografie met hydrocortison de pijn verlichten en het ontstekingsproces te verminderen. Naast het hormoon gebruiken ze ook analgin.

De procedure is geïndiceerd voor artritis en andere ziekten van de gewrichten, exacerbatie van radiculitis, trigeminusneuralgie, scoliose. Phonophoresis met hydrocortison voor artrose van het kniegewricht verwijdert het pijnsyndroom, veroorzaakt door de vernietiging van kraakbeen, en verbetert de mobiliteit.

Phonophoresis met hydrocortison in de gynaecologie

Bij de behandeling van ontstekingsziekten van de eierstokken, aanhangsels en de baarmoeder, worden ook fysiotherapeutische methoden gebruikt. Met fonoforese kunt u een geneesmiddel in de directe omgeving van de inflammatoire focus verzamelen, waardoor de kans op een snel herstel toeneemt. Naast hydrocortison worden Ichthyol, kaliumjodide en therapeutische modder gebruikt. De procedure wordt voorgeschreven na operaties aan de buikholte en vrouwelijke genitaliën, in het bijzonder - na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Fonophorese voor KNO-ziekten

Echografie in combinatie met medicijnen is een effectieve manier om verstopte neus te behandelen met sinusitis. Phonophoresis met hydrocortison op het neusslijmvlies, elimineert ontstekingen in de sinussen en helpt ook om vasomotorische rhinitis te bestrijden.

Bij chronische tonsillitis (tonsillitis), wanneer amandelen rijkelijk met pus worden gevuld, worden ze schoongemaakt en worden ze weer gemasseerd met echografie. Voordat de phonophoresis met hydrocortison amandelen een speciale spray die de gevoeligheid verkleind - het elimineert de gag reflex en fungeert als een verdoving.

Phonophoresis met hydrocortison in cosmetologie

De schoonheidsindustrie maakt actief gebruik van het unieke effect van echografie om de huid te verjongen. Hydrocortison geeft een uitgesproken hydraterende werking, verstevigt de huid licht en elimineert fijne rimpels. Onder invloed van trillingen worden weefsels verzadigd met zuurstof, verbetert hun elasticiteit, worden de processen van lymfedrainage en -circulatie en ook de productie van collageen gestimuleerd. De procedure helpt om zwelling en ontsteking te elimineren.

Contra-indicaties voor fonoforese met hydrocortison

Het is absoluut onaanvaardbaar om ultrasone blootstelling te gebruiken in combinatie met geneesmiddelen met:

fonoforese met hydrocortison op de neus

  • diabetes mellitus;
  • hypertensie;
  • ontsteking van de nieren;
  • tuberculose;
  • kwaadaardige gezwellen;
  • ziekten van hematopoiese;
  • pustuleuze huidontsteking;
  • virale en bacteriële infecties.

Gecontra-indiceerde fonoforese van zwangere vrouwen en mensen met een overtreding van de schildklier.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =