Nierkoliek is een noodgeval (algoritme) | actualidadypolitica.com

Nierkoliek is een noodgeval (algoritme)

nierkoliek is een urgent hulp-algoritme

koliek - een aanval van scherpe pijnen, die vooral te wijten zijn aan problemen met de organen van de buikholte. Verschillende delen van het lichaam reageren anders op spasmen en u moet weten hoe u dit probleem kunt aanpakken. Dus, bijvoorbeeld, zal niet veel voorkomen om het algoritme van de eerste hulp bij een nierkoliek te kennen. Dit zal de toestand van de patiënt een tijdje verlichten vóór de komst van artsen.

Hoe ontwikkelt zich nierkoliek?

De aandoening ontwikkelt zich als gevolg van een plotselinge verschijning van een obstructie in het pad van de urinaire uitstroom. Dit leidt tot overloop van het bekken, ischemie en uitrekking van de niercapsule. In sommige gevallen is een obstructie een bloedstolsel dat wordt gevormd wanneer er een verstoring optreedt in het urogenitale systeem.

Oorzaken van nierkoliek

Er zijn verschillende belangrijke redenen voor het ontstaan ​​van koliek:

  • urolithiasis;
  • overtreding van de uitwisseling van mineralen;
  • pyelonefritis;
  • nephroptosis;
  • niertumoren, bekken en anderen.

In 40% van de gevallen is het niet mogelijk om de exacte oorzaak van koliek vast te stellen.

Spoedeisende zorg voor het optreden van symptomen van nierkoliek

In één keer moet worden gespecificeerd dat de patiënt met koliek, die gecompliceerd is door acute pyelonefritis, onmiddellijk moet worden verwezen naar een intramurale behandeling. Je moet zelfs niet proberen iets te doen om zijn toestand te verbeteren. En verwarm in ieder geval geen zere plek.

Om de gebruikelijke aanval van nierkoliek te stoppen, moet de volgende noodhulp worden geboden:

  1. Verplaats de patiënt tenminste.
  2. Zet de persoon in een heet bad. Als dit om een ​​of andere reden gecontra-indiceerd is, plaats dan een warmer ter hoogte van de taille of de buik. Dit kan alleen worden gedaan als er geen acute pathologieën van de buikorganen zijn.
  3. Introduceer krampstillend of pijnstillers (Baralgin, Atropine, Promedol of No-shpu).
  4. Als er binnen 10-15 minuten na het begin van de spoedeisende zorg met nierkoliek geen effect is, moet u geneesmiddelen invoeren: pantopone of morfine.
  5. Als er geen effect is, is dringende ziekenhuisopname nodig, waar acute zorg voor nierkolieker is katheterisatie van de ureter en chirurgische behandeling.

Het is noodzakelijk om te onthouden dat het belangrijkste voor een persoon met deze aandoening hitte is. Nadat acute pijnlijke gevoelens zijn voorbijgegaan, is het vaak nodig om de buikafdeling op te warmen met water of een verwarmingskussen. Zorg ervoor dat je een dieet volgt.

Om het algoritme van noodacties voor nierkoliek niet te onthouden, adviseren specialisten om van tijd tot tijd een echografische controle te ondergaan, die nauwkeurig de waarschijnlijkheid van het optreden van het probleem zal aantonen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 + = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: