Mushroom Chaga - samenstelling, nuttige eigenschappen en geheimen van toepassing | actualidadypolitica.com

Mushroom Chaga – samenstelling, nuttige eigenschappen en geheimen van toepassing

Mushroom Chaga - samenstelling, nuttige eigenschappen en geheimen van toepassing

De Chaga-paddenstoel wordt terecht het wonder van de natuur genoemd. Het heeft een enorm aantal positieve eigenschappen, dus het wordt actief gebruikt in zowel traditionele als traditionele geneeskunde. Sommige healers geloven over het algemeen dat dit een echt wondermiddel is voor verschillende ziekten.

Chaga paddestoel - beschrijving

Bij de gewone mensen wordt het een zwarte hoef genoemd. Botanische namen van de schimmel zijn taps toelopende bieten en inonotus. Vaker groeit het op een berk, esdoorn, lijsterbes, iep en els. Vóór de vorming van het vruchtlichaam moet de boom besmet raken met de parasiet Inonotus obliquus. Dit micro-organisme komt het hout binnen via een gebarsten schors. Er verschijnt wit afval op de kofferbak. De afstand tussen de jaarringen begint te stijgen. Bovendien verandert de structuur van het hout: het wordt los. Dit alles schept gunstige voorwaarden voor de ontwikkeling van birch chaga.

Deze schimmel heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. De boom, waarop de gegeven "huurder" zich vestigde, zal in de toekomst sterven. Dat de waardevolle eigenschappen van de chaga niet verloren gaan, is het noodzakelijk om het af te snijden van nog levende berken. De tijd van verzamelen is niet categorisch: je kunt het hele jaar door knuppels maken, maar sommige deskundigen raden aan de chaga in het voorjaar af te snijden. Hun advies wordt beargumenteerd door het feit dat gedurende deze periode het fruitlichaam een ​​grote hoeveelheid voedingsstoffen en teerachtige verbindingen ontvangt van de bomen die zijn ontwaakt uit de winterslaap. Om deze reden is het meest nuttig.

Hoe ziet de berkenpaddestoel chaga eruit?

Chaga berk

Bij het verzamelen van de vruchtlichamen is het belangrijk om het niet te verwarren met de hoeven van de koe. Dit is hoe de Chaga-paddenstoel er uitziet:

 1. De buitenste laag is zwart. Het heeft een gebarsten oppervlak.
 2. De middelste laag is bruin-bruin van kleur. De structuur op dit niveau is compact.
 3. De binnenste laag is bruinachtig roodachtig met witachtige aderen.
 4. De diameter kan variëren van 5 tot 40 cm.
 5. Het gewicht bereikt 3 kg.

Chaga - samenstelling

Alle waardevolle ingrediënten die aanwezig zijn in het vruchtlichaam, de schimmel krijgt van de boom waarop het zich heeft gevestigd. Het nuttigst is degene die op de berk groeit. Het wordt gebruikt bij de behandeling van ziekten. Chaga (berkenschimmel) heeft de volgende samenstelling:

 • mierenzuur, oxaalzuur, azijnzuur en andere organische zuren;
 • vezels;
 • flavonoïden;
 • polysacchariden;
 • as;
 • calcium, magnesium, koper, zink, natrium en andere minerale verbindingen;
 • lignine;
 • hars enzovoort.

Chaga - nuttige eigenschappen

Uit recent onderzoek is gebleken dat deze schimmel veel voordelen heeft. Chaga, waarvan de geneeskrachtige eigenschappen al zijn bewezen, beïnvloedt het lichaam als volgt:

 • biedt spasmolytisch effect;
 • verbetert het werk van het hart en de hersenen;
 • heeft een mild hypotensief effect;
 • versterkt het afweersysteem van het lichaam;
 • neemt deel aan hematopoiese;
 • versnelt het proces van littekens en het daaropvolgende herstel van beschadigde weefsels;
 • verwijdert dronkenschap;
 • normaliseert de glucose in het bloed;
 • voorkomt hyperpigmentatie;
 • versterkt het werk van antitumor medicijnen.

Chaga paddestoel - toepassing

Op zichzelf wordt de hellende tondel niet gebruikt voor voedsel. De schimmel Chaga wordt veel gebruikt voor medicinale doeleinden. Van het fruitlichaam worden theeën, afkooksels, infusies, oliën en extracten bereid. Voor de bereiding van thuisbereidingen wordt alleen de binnenkant van de schimmel gebruikt. De losse buitenlaag is afgesneden. Het kan worden gebruikt als een vers geplukte gehakte tondelmachine, evenals als grondstof die eerder werd geoogst en vervolgens werd gedroogd.

Hoe kook je Chaga?

hoe je chaga kookt

Van deze paddenstoel kun je verschillende "voorbereidingen" maken voor thuis:

 • bouillon;
 • op water gebaseerde infusie;
 • olie;
 • een op alcohol gebaseerde infusie enzovoort.

Hoe te koken met waterinfusie?

ingrediënten:

 • paddestoel - 1 deel;
 • water - 5 delen.

Voorbereiding en gebruik

 1. Als u een nieuwe afkanting gebruikt, moet u deze grondig wassen en in een pap doen snijden. De gedroogde chaga moet worden gedrenkt in koud, schoon water. Dan moet het verpletterd worden.
 2. Champignonsap wordt met warm gekookt water gegoten en een paar dagen op een koele plaats bewaard.
 3. Filter de infusie - het medicijn is klaar. Het kan naar binnen worden genomen, worden gebruikt als kompressen, spoelingen of klysma's.


Hoe chaga te brouwen - recept voor bouillon

ingrediënten:

 • berk chaga paddestoel - 250 g;
 • water - 1,5 liter;
 • gedroogde viburnumbessen - 1 glas.

Voorbereiding en gebruik

 1. Chaga schonk 0,5 liter water in en stak in brand. Zodra de samenstelling kookt, vermindert u de vlam tot een kleine en kookt u het mengsel ongeveer een uur.
 2. Haal de bouillon uit het vuur, filter en koel het. Daarna sturen ze de thee naar de koelkast.
 3. Fruit van de viburnum wordt gegoten met een liter water en er wordt 5 uur op gestaan. Plaats het mengsel vervolgens in een waterbad en kneed het gedurende 60 minuten. Nadat de drank is gefilterd.
 4. Meng de twee resulterende bouillons. Neem deze helende cocktail is aanbevolen van Art. lepel honing.


Hoe maak je boter van Chaga?

ingrediënten:

 • olijfolie - 40 ml;
 • champignon bouillon - 1 theelepeltje.

Voorbereiding, toepassing

 1. De olie wordt gemengd met de bouillon.
 2. Stuur de compositie een dag op een koele donkere plek.
 3. De afgewerkte olie wordt gebruikt voor uitwendig gebruik.


Hoe een infuus met alcohol bereiden?

ingrediënten:

 • gemalen droge paddestoel - half glas;
 • wodka - 1 liter.

Voorbereiding, toepassing

 1. De champignon is bedekt met een glazen pot en wordt in wodka gegoten.
 2. Plaats de fles op een donkere plaats.
 3. Infusie moet 2 weken duren. Van tijd tot tijd moet je de inhoud van de schotels schudden.
 4. Een dergelijke chaga-toepassing is wijdverbreid, maar vaker wordt het voorgeschreven in de oncologie. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet u de medicijncursussen nemen.

Hoe chaga drinken?

Het schema om het medicijn te nemen en de duur van de therapie zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • ziekte;
 • stadia van zijn ontwikkeling;
 • de algemene toestand van de patiënt enzovoort.

In elk geval is een ander behandelingsprogramma voorgeschreven. Tinctuur van Chaga wordt bijvoorbeeld door zo'n cursus voorgeschreven:

 1. Met artritis neem 1 eetl. lepel alcoholoplossing één uur voor de maaltijd drie keer per dag. Om het effect te versterken, wordt tweemaal per dag aangeraden om genezende compressen te maken.
 2. Wanneer atherosclerose een cocktail moet nemen, bestaande uit 1 el. eetlepels tinctuur en dezelfde hoeveelheid olijfolie. Geneesmiddel wordt driemaal daags een kwartier voor de maaltijd gedronken.
 3. Bij aritmie wordt het aanbevolen om 100 ml tinctuur te mengen met 300 g honing en 3 eetlepels. lepels citroen of limoensap. Dit mengsel moet worden genomen met 1 el. lepel voor een half uur voor de maaltijd twee keer per dag.

Chaga met oncologie

Traditionele genezers geloven dat deze schimmel bij de behandeling van kanker een onmisbaar hulpmiddel is. In zijn samenstelling is er een heel complex van organische zuren, wat een sterk therapeutisch effect heeft. Bovendien zijn er gepigmenteerde stoffen. Ze remmen de groei van neoplasmata en voorkomen de ontwikkeling van metastasen. De Chaga-schimmel is ook handig bij het ondergaan van chemotherapie. Het helpt toxische ontbindingsproducten uit het lichaam te verwijderen en versterkt het beschermingssysteem.

Over het algemeen is berkchaga een natuurlijke immunomodulator. Met tijdige behandeling slaagden patiënten met de eerste fase van kanker erin alle symptomen van de ziekte te overwinnen. De schimmel Chaga in de oncologie in latere stadia van de ziekte helpt de pijn te verminderen en verbetert de algehele gezondheid. De eerste positieve manifestaties worden waargenomen een maand na het begin van de ontvangst van de gemauwde schimmel. Volledig of gedeeltelijk herstel wordt pas na 1,5-2 jaar na het begin van de therapie waargenomen.

Bij de behandeling van oncologische ziekten wordt een olie-emulsie voorgeschreven.

 1. Deze cocktail wordt bereid uit 30 ml alcoholische chaga en 40 ml ongeraffineerde plantaardige olie. De componenten worden in een fles gegoten, de container is stevig verstopt en goed geschud, waarna de emulsie wordt gedronken met een volley.
 2. Neem het geneesmiddel dat u 20 minuten voor de maaltijd nodig heeft, driemaal per dag in (elke dag op hetzelfde tijdstip).
 3. Drink het medicijn 10 dagen, dan moet je een 10-daagse pauze doen, gevolgd door een nieuwe cursus. Cycli herhalen tot herstel.

Chaga tijdens pancreatitis

Deze schimmel is zeer effectief bij aandoeningen van de pancreas. Ken deze remedie pas toe na het passeren van de acute fase van de ziekte. Chag chag, nuttige eigenschappen die de darmmicroflora kunnen herstellen en het lichaam van toxines kunnen reinigen, het wordt aanbevolen om te worden toegepast in het stadium van herstel of in de chronische vorm van de ziekte. Dit effect is erg belangrijk bij de behandeling van ziekten van de spijsvertering.

 1. Wanneer pancreatitis wordt aanbevolen om driemaal daags waterinfusie van 100 ml te drinken met 1 theelepel honing.
 2. Neem het medicijn dat je nodig hebt 2 uur voor het ontbijt en de lunch, en 3 uur na het avondeten.
 3. Cursus - 3 maanden, maar maak elke 10 dagen een pauze van 5 dagen

.

Chaga met gastritis

Berkenschimmel heeft het volgende effect:

 • de organische zuren die aanwezig zijn in de samenstelling bestrijden effectief de pathogene microflora;
 • kalium normaliseert de zuur-base balans;
 • lignine verbetert de werking van het spijsverteringskanaal;
 • Harsen normaliseren je eetlust.

De Chaga-paddenstoel wordt beschouwd als een effectieve remedie, als aanvulling op de belangrijkste therapie voor gastritis. Het creëert op het binnenoppervlak van het lichaam een ​​beschermende film die contact van het verzwakte slijmvlies met voedsel voorkomt. Bovendien bevordert chaga de zwelling van zweren. Dit alles in een complex versnelt het genezingsproces en verbetert het welzijn van de patiënt.

 1. Bij gastritis moet u waterchagi-infusie drinken. Eenmalige dosis - 100 ml.
 2. Neem het medicijn drie keer per dag 30 minuten voor de maaltijd. De cursus duurt een maand. Daarna nemen ze een pauze van tien dagen en gaan daarna door met de behandeling.
 3. Zulke herhalingen kunnen van 3 tot 5 zijn: alles hangt af van de conditie van de patiënt.
 4. Het wordt aanbevolen om tijdens de behandelperiode zwaar voedsel op te geven. Voorkeurstype voor plantaardige melk.

Chaga met baarmoedermyoma

chaga met baarmoedermyoma

Al meer dan een decennium wordt dit middel gebruikt om ziekten van het vrouwelijke voortplantingssysteem te behandelen. Dit is wat de Chaga-schimmel nuttig is voor baarmoederhormoon:

 • vermindert het ontstekingsproces;
 • versnelt de uitwisselingsprocessen;
 • vermindert pijn;
 • voorkomt de penetratie van pathogene bacteriën naar de focus van ontsteking.

Bij de behandeling van myoma wordt chaga vaak voorgeschreven in de vorm van een afkooksel bereid uit gehakte tondel en bessen van Kalina. Je moet het 30-40 minuten drinken voordat je 2 eetlepels eet. lepels vanaf 1 eetl. lepel honing. Neem drie keer per dag een afkooksel. De duur van de cursus is een maand. Daarna, na een pauze van een week, gaat de behandeling nog een maand door. Dezelfde bouillon kan worden gebruikt voor het tamponiseren of irrigatie van de vagina. Dergelijke procedures worden aanbevolen om de andere dag gedaan te worden.

Chaga met mastopathie

chaga met mastopathie

De belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van deze ziekte zijn hormonale storingen, verwondingen aan de borst, overmatige stress. Bij de behandeling van mastopathie, samen met traditionele geneesmiddelen, kunnen 'preparaten' van de traditionele geneeskunde worden voorgeschreven. In dit geval wordt vaker een Chaga-paddenstoel voorgeschreven: het nut ervan is in dit geval groot. Het heeft het volgende effect:

 • geneest gewonde gebieden;
 • versterkt het immuunsysteem;
 • reinigt het lichaam van schadelijke verbindingen.

Bij de behandeling van deze aandoening wordt het aanbevolen om een ​​afkooksel te drinken dat is bereid uit Chaga en bessen van Kalina. Neem het medicijn volgt een half uur voor een maaltijd van 2 el. lepels vanaf 1 eetl. lepel honing. Drink driemaal daags de bouillon. In dit geval moet het interval tussen de afzonderlijke methoden niet minder dan een uur bedragen. De duur van de cursus is 3 weken, daarna nemen ze een pauze en herhalen ze, indien nodig, de therapie.

Chaga met diabetes

chaga met diabetes

Als resultaat van het onderzoek werd gevonden dat dit middel effectief de glucosespiegel in het bloed verlaagt. Al na 3 uur na het nemen van de "voorbereiding" begint de Chaga paddestoel therapeutische eigenschappen te vertonen. De suikerindex wordt vaak met 15% en in sommige gevallen zelfs met 30% verlaagd. Het resultaat hangt grotendeels af van de ernst van de ziekte en de aanwezigheid van bijkomende pathologische aandoeningen.

Bij het behandelen van deze aandoening wordt het aanbevolen om waterinfusie van Chaga te nemen.

 1. Het moet 40 minuten voor een maaltijd worden gedronken. Dosering - 1 eetl. lepel van het medicijn.
 2. Je moet het drie tot vier keer per dag innemen. De cursus duurt 4 weken.
 3. Na een onderbreking van een week kan de behandeling worden herhaald.
 4. Om het effect samen met de infusiemethode te versterken, wordt aanbevolen om een ​​bad te maken met de toevoeging van een paar druppels "paddestoel" -olie.

Chaga - contra-indicaties

Elk medicijn heeft positieve en negatieve eigenschappen. De Chaga-paddenstoel is in dit geval geen uitzondering. Het heeft veel nuttige eigenschappen, maar men moet contra-indicaties niet vergeten. Deze omvatten de volgende staten:

 • dysenterie en overvloedige processen;
 • zwangerschap;
 • lactatieperiode;
 • de leeftijd van kinderen tot 12 jaar;
 • individuele intolerantie.

Chaga heeft geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties - ook dit mag niet worden vergeten als u tegelijkertijd andere medicijnen gebruikt. Er is een groep geneesmiddelen die niet compatibel is met een afgeschuind tondel. Deze omvatten dergelijke medicijnen:

 • antibiotica (indien specifiek, dan hebben we het over penicilline-bevattende);
 • glucose;
 • cholagogue;
 • diuretica;
 • laxeermiddelen.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

48 − = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Mushroom Chaga – samenstelling, nuttige eigenschappen en geheimen van toepassing

Mushroom Chaga - samenstelling, nuttige eigenschappen en geheimen van toepassing

De Chaga-paddenstoel wordt terecht het wonder van de natuur genoemd. Het heeft een enorm aantal positieve eigenschappen, dus het wordt actief gebruikt in zowel traditionele als traditionele geneeskunde. Sommige healers geloven over het algemeen dat dit een echt wondermiddel is voor verschillende ziekten.

Chaga paddestoel - beschrijving

Bij de gewone mensen wordt het een zwarte hoef genoemd. Botanische namen van de schimmel zijn taps toelopende bieten en inonotus. Vaker groeit het op een berk, esdoorn, lijsterbes, iep en els. Vóór de vorming van het vruchtlichaam moet de boom besmet raken met de parasiet Inonotus obliquus. Dit micro-organisme komt het hout binnen via een gebarsten schors. Er verschijnt wit afval op de kofferbak. De afstand tussen de jaarringen begint te stijgen. Bovendien verandert de structuur van het hout: het wordt los. Dit alles schept gunstige voorwaarden voor de ontwikkeling van birch chaga.

Deze schimmel heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. De boom, waarop de gegeven "huurder" zich vestigde, zal in de toekomst sterven. Dat de waardevolle eigenschappen van de chaga niet verloren gaan, is het noodzakelijk om het af te snijden van nog levende berken. De tijd van verzamelen is niet categorisch: je kunt het hele jaar door knuppels maken, maar sommige deskundigen raden aan de chaga in het voorjaar af te snijden. Hun advies wordt beargumenteerd door het feit dat gedurende deze periode het fruitlichaam een ​​grote hoeveelheid voedingsstoffen en teerachtige verbindingen ontvangt van de bomen die zijn ontwaakt uit de winterslaap. Om deze reden is het meest nuttig.

Hoe ziet de berkenpaddestoel chaga eruit?

Chaga berk

Bij het verzamelen van de vruchtlichamen is het belangrijk om het niet te verwarren met de hoeven van de koe. Dit is hoe de Chaga-paddenstoel er uitziet:

 1. De buitenste laag is zwart. Het heeft een gebarsten oppervlak.
 2. De middelste laag is bruin-bruin van kleur. De structuur op dit niveau is compact.
 3. De binnenste laag is bruinachtig roodachtig met witachtige aderen.
 4. De diameter kan variëren van 5 tot 40 cm.
 5. Het gewicht bereikt 3 kg.

Chaga - samenstelling

Alle waardevolle ingrediënten die aanwezig zijn in het vruchtlichaam, de schimmel krijgt van de boom waarop het zich heeft gevestigd. Het nuttigst is degene die op de berk groeit. Het wordt gebruikt bij de behandeling van ziekten. Chaga (berkenschimmel) heeft de volgende samenstelling:

 • mierenzuur, oxaalzuur, azijnzuur en andere organische zuren;
 • vezels;
 • flavonoïden;
 • polysacchariden;
 • as;
 • calcium, magnesium, koper, zink, natrium en andere minerale verbindingen;
 • lignine;
 • hars enzovoort.

Chaga - nuttige eigenschappen

Uit recent onderzoek is gebleken dat deze schimmel veel voordelen heeft. Chaga, waarvan de geneeskrachtige eigenschappen al zijn bewezen, beïnvloedt het lichaam als volgt:

 • biedt spasmolytisch effect;
 • verbetert het werk van het hart en de hersenen;
 • heeft een mild hypotensief effect;
 • versterkt het afweersysteem van het lichaam;
 • neemt deel aan hematopoiese;
 • versnelt het proces van littekens en het daaropvolgende herstel van beschadigde weefsels;
 • verwijdert dronkenschap;
 • normaliseert de glucose in het bloed;
 • voorkomt hyperpigmentatie;
 • versterkt het werk van antitumor medicijnen.

Chaga paddestoel - toepassing

Op zichzelf wordt de hellende tondel niet gebruikt voor voedsel. De schimmel Chaga wordt veel gebruikt voor medicinale doeleinden. Van het fruitlichaam worden theeën, afkooksels, infusies, oliën en extracten bereid. Voor de bereiding van thuisbereidingen wordt alleen de binnenkant van de schimmel gebruikt. De losse buitenlaag is afgesneden. Het kan worden gebruikt als een vers geplukte gehakte tondelmachine, evenals als grondstof die eerder werd geoogst en vervolgens werd gedroogd.

Hoe kook je Chaga?

hoe je chaga kookt

Van deze paddenstoel kun je verschillende "voorbereidingen" maken voor thuis:

 • bouillon;
 • op water gebaseerde infusie;
 • olie;
 • een op alcohol gebaseerde infusie enzovoort.

Hoe te koken met waterinfusie?

ingrediënten:

 • paddestoel - 1 deel;
 • water - 5 delen.

Voorbereiding en gebruik

 1. Als u een nieuwe afkanting gebruikt, moet u deze grondig wassen en in een pap doen snijden. De gedroogde chaga moet worden gedrenkt in koud, schoon water. Dan moet het verpletterd worden.
 2. Champignonsap wordt met warm gekookt water gegoten en een paar dagen op een koele plaats bewaard.
 3. Filter de infusie - het medicijn is klaar. Het kan naar binnen worden genomen, worden gebruikt als kompressen, spoelingen of klysma's.


Hoe chaga te brouwen - recept voor bouillon

ingrediënten:

 • berk chaga paddestoel - 250 g;
 • water - 1,5 liter;
 • gedroogde viburnumbessen - 1 glas.

Voorbereiding en gebruik

 1. Chaga schonk 0,5 liter water in en stak in brand. Zodra de samenstelling kookt, vermindert u de vlam tot een kleine en kookt u het mengsel ongeveer een uur.
 2. Haal de bouillon uit het vuur, filter en koel het. Daarna sturen ze de thee naar de koelkast.
 3. Fruit van de viburnum wordt gegoten met een liter water en er wordt 5 uur op gestaan. Plaats het mengsel vervolgens in een waterbad en kneed het gedurende 60 minuten. Nadat de drank is gefilterd.
 4. Meng de twee resulterende bouillons. Neem deze helende cocktail is aanbevolen van Art. lepel honing.


Hoe maak je boter van Chaga?

ingrediënten:

 • olijfolie - 40 ml;
 • champignon bouillon - 1 theelepeltje.

Voorbereiding, toepassing

 1. De olie wordt gemengd met de bouillon.
 2. Stuur de compositie een dag op een koele donkere plek.
 3. De afgewerkte olie wordt gebruikt voor uitwendig gebruik.


Hoe een infuus met alcohol bereiden?

ingrediënten:

 • gemalen droge paddestoel - half glas;
 • wodka - 1 liter.

Voorbereiding, toepassing

 1. De champignon is bedekt met een glazen pot en wordt in wodka gegoten.
 2. Plaats de fles op een donkere plaats.
 3. Infusie moet 2 weken duren. Van tijd tot tijd moet je de inhoud van de schotels schudden.
 4. Een dergelijke chaga-toepassing is wijdverbreid, maar vaker wordt het voorgeschreven in de oncologie. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet u de medicijncursussen nemen.

Hoe chaga drinken?

Het schema om het medicijn te nemen en de duur van de therapie zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • ziekte;
 • stadia van zijn ontwikkeling;
 • de algemene toestand van de patiënt enzovoort.

In elk geval is een ander behandelingsprogramma voorgeschreven. Tinctuur van Chaga wordt bijvoorbeeld door zo'n cursus voorgeschreven:

 1. Met artritis neem 1 eetl. lepel alcoholoplossing één uur voor de maaltijd drie keer per dag. Om het effect te versterken, wordt tweemaal per dag aangeraden om genezende compressen te maken.
 2. Wanneer atherosclerose een cocktail moet nemen, bestaande uit 1 el. eetlepels tinctuur en dezelfde hoeveelheid olijfolie. Geneesmiddel wordt driemaal daags een kwartier voor de maaltijd gedronken.
 3. Bij aritmie wordt het aanbevolen om 100 ml tinctuur te mengen met 300 g honing en 3 eetlepels. lepels citroen of limoensap. Dit mengsel moet worden genomen met 1 el. lepel voor een half uur voor de maaltijd twee keer per dag.

Chaga met oncologie

Traditionele genezers geloven dat deze schimmel bij de behandeling van kanker een onmisbaar hulpmiddel is. In zijn samenstelling is er een heel complex van organische zuren, wat een sterk therapeutisch effect heeft. Bovendien zijn er gepigmenteerde stoffen. Ze remmen de groei van neoplasmata en voorkomen de ontwikkeling van metastasen. De Chaga-schimmel is ook handig bij het ondergaan van chemotherapie. Het helpt toxische ontbindingsproducten uit het lichaam te verwijderen en versterkt het beschermingssysteem.

Over het algemeen is berkchaga een natuurlijke immunomodulator. Met tijdige behandeling slaagden patiënten met de eerste fase van kanker erin alle symptomen van de ziekte te overwinnen. De schimmel Chaga in de oncologie in latere stadia van de ziekte helpt de pijn te verminderen en verbetert de algehele gezondheid. De eerste positieve manifestaties worden waargenomen een maand na het begin van de ontvangst van de gemauwde schimmel. Volledig of gedeeltelijk herstel wordt pas na 1,5-2 jaar na het begin van de therapie waargenomen.

Bij de behandeling van oncologische ziekten wordt een olie-emulsie voorgeschreven.

 1. Deze cocktail wordt bereid uit 30 ml alcoholische chaga en 40 ml ongeraffineerde plantaardige olie. De componenten worden in een fles gegoten, de container is stevig verstopt en goed geschud, waarna de emulsie wordt gedronken met een volley.
 2. Neem het geneesmiddel dat u 20 minuten voor de maaltijd nodig heeft, driemaal per dag in (elke dag op hetzelfde tijdstip).
 3. Drink het medicijn 10 dagen, dan moet je een 10-daagse pauze doen, gevolgd door een nieuwe cursus. Cycli herhalen tot herstel.

Chaga tijdens pancreatitis

Deze schimmel is zeer effectief bij aandoeningen van de pancreas. Ken deze remedie pas toe na het passeren van de acute fase van de ziekte. Chag chag, nuttige eigenschappen die de darmmicroflora kunnen herstellen en het lichaam van toxines kunnen reinigen, het wordt aanbevolen om te worden toegepast in het stadium van herstel of in de chronische vorm van de ziekte. Dit effect is erg belangrijk bij de behandeling van ziekten van de spijsvertering.

 1. Wanneer pancreatitis wordt aanbevolen om driemaal daags waterinfusie van 100 ml te drinken met 1 theelepel honing.
 2. Neem het medicijn dat je nodig hebt 2 uur voor het ontbijt en de lunch, en 3 uur na het avondeten.
 3. Cursus - 3 maanden, maar maak elke 10 dagen een pauze van 5 dagen

.

Chaga met gastritis

Berkenschimmel heeft het volgende effect:

 • de organische zuren die aanwezig zijn in de samenstelling bestrijden effectief de pathogene microflora;
 • kalium normaliseert de zuur-base balans;
 • lignine verbetert de werking van het spijsverteringskanaal;
 • Harsen normaliseren je eetlust.

De Chaga-paddenstoel wordt beschouwd als een effectieve remedie, als aanvulling op de belangrijkste therapie voor gastritis. Het creëert op het binnenoppervlak van het lichaam een ​​beschermende film die contact van het verzwakte slijmvlies met voedsel voorkomt. Bovendien bevordert chaga de zwelling van zweren. Dit alles in een complex versnelt het genezingsproces en verbetert het welzijn van de patiënt.

 1. Bij gastritis moet u waterchagi-infusie drinken. Eenmalige dosis - 100 ml.
 2. Neem het medicijn drie keer per dag 30 minuten voor de maaltijd. De cursus duurt een maand. Daarna nemen ze een pauze van tien dagen en gaan daarna door met de behandeling.
 3. Zulke herhalingen kunnen van 3 tot 5 zijn: alles hangt af van de conditie van de patiënt.
 4. Het wordt aanbevolen om tijdens de behandelperiode zwaar voedsel op te geven. Voorkeurstype voor plantaardige melk.

Chaga met baarmoedermyoma

chaga met baarmoedermyoma

Al meer dan een decennium wordt dit middel gebruikt om ziekten van het vrouwelijke voortplantingssysteem te behandelen. Dit is wat de Chaga-schimmel nuttig is voor baarmoederhormoon:

 • vermindert het ontstekingsproces;
 • versnelt de uitwisselingsprocessen;
 • vermindert pijn;
 • voorkomt de penetratie van pathogene bacteriën naar de focus van ontsteking.

Bij de behandeling van myoma wordt chaga vaak voorgeschreven in de vorm van een afkooksel bereid uit gehakte tondel en bessen van Kalina. Je moet het 30-40 minuten drinken voordat je 2 eetlepels eet. lepels vanaf 1 eetl. lepel honing. Neem drie keer per dag een afkooksel. De duur van de cursus is een maand. Daarna, na een pauze van een week, gaat de behandeling nog een maand door. Dezelfde bouillon kan worden gebruikt voor het tamponiseren of irrigatie van de vagina. Dergelijke procedures worden aanbevolen om de andere dag gedaan te worden.

Chaga met mastopathie

chaga met mastopathie

De belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van deze ziekte zijn hormonale storingen, verwondingen aan de borst, overmatige stress. Bij de behandeling van mastopathie, samen met traditionele geneesmiddelen, kunnen 'preparaten' van de traditionele geneeskunde worden voorgeschreven. In dit geval wordt vaker een Chaga-paddenstoel voorgeschreven: het nut ervan is in dit geval groot. Het heeft het volgende effect:

 • geneest gewonde gebieden;
 • versterkt het immuunsysteem;
 • reinigt het lichaam van schadelijke verbindingen.

Bij de behandeling van deze aandoening wordt het aanbevolen om een ​​afkooksel te drinken dat is bereid uit Chaga en bessen van Kalina. Neem het medicijn volgt een half uur voor een maaltijd van 2 el. lepels vanaf 1 eetl. lepel honing. Drink driemaal daags de bouillon. In dit geval moet het interval tussen de afzonderlijke methoden niet minder dan een uur bedragen. De duur van de cursus is 3 weken, daarna nemen ze een pauze en herhalen ze, indien nodig, de therapie.

Chaga met diabetes

chaga met diabetes

Als resultaat van het onderzoek werd gevonden dat dit middel effectief de glucosespiegel in het bloed verlaagt. Al na 3 uur na het nemen van de "voorbereiding" begint de Chaga paddestoel therapeutische eigenschappen te vertonen. De suikerindex wordt vaak met 15% en in sommige gevallen zelfs met 30% verlaagd. Het resultaat hangt grotendeels af van de ernst van de ziekte en de aanwezigheid van bijkomende pathologische aandoeningen.

Bij het behandelen van deze aandoening wordt het aanbevolen om waterinfusie van Chaga te nemen.

 1. Het moet 40 minuten voor een maaltijd worden gedronken. Dosering - 1 eetl. lepel van het medicijn.
 2. Je moet het drie tot vier keer per dag innemen. De cursus duurt 4 weken.
 3. Na een onderbreking van een week kan de behandeling worden herhaald.
 4. Om het effect samen met de infusiemethode te versterken, wordt aanbevolen om een ​​bad te maken met de toevoeging van een paar druppels "paddestoel" -olie.

Chaga - contra-indicaties

Elk medicijn heeft positieve en negatieve eigenschappen. De Chaga-paddenstoel is in dit geval geen uitzondering. Het heeft veel nuttige eigenschappen, maar men moet contra-indicaties niet vergeten. Deze omvatten de volgende staten:

 • dysenterie en overvloedige processen;
 • zwangerschap;
 • lactatieperiode;
 • de leeftijd van kinderen tot 12 jaar;
 • individuele intolerantie.

Chaga heeft geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties - ook dit mag niet worden vergeten als u tegelijkertijd andere medicijnen gebruikt. Er is een groep geneesmiddelen die niet compatibel is met een afgeschuind tondel. Deze omvatten dergelijke medicijnen:

 • antibiotica (indien specifiek, dan hebben we het over penicilline-bevattende);
 • glucose;
 • cholagogue;
 • diuretica;
 • laxeermiddelen.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: