Lachrymation bij ouderen behandeling

In normale hoeveelheid is het lozen van tranen uit de ogen een natuurlijk fysiologisch proces, maar de verhoogde isolatie van de traanvloeistof is al een medisch probleem aan het worden. Verhoogde tranenvloed kan op elke leeftijd voorkomen, maar dit probleem komt het meest voor bij ouderen.

Oorzaken van tranenvloed van de ogen op oudere leeftijd

Belangrijkste factoren:

  1. Droge-ogensyndroom (droge keratoconjunctivitis). Hiermee wordt het vooroppervlak van het hoornvlies niet voldoende bevochtigd, er is een gevoel van droogte, branden en wrijven in de ogen. Als gevolg daarvan werkt het compensatiemechanisme en probeert het lichaam, in een poging het probleem het hoofd te bieden, te veel tranormassa te produceren.
  2. Aan leeftijd gerelateerde anatomische veranderingen. Bij ouderen zakt de huid onder de ogen vaak door, het onderste ooglid naar beneden. Dientengevolge is er een verplaatsing van de opening van het traankanaal, een normale uitstroom van tranen is verbroken en de ogen beginnen te tranen.

Deze twee oorzaken zijn de belangrijkste oorzaken van tranenvloed van de ogen op oudere leeftijd, maar het kan ook worden veroorzaakt door blefaritis, systemische ziekten van bloedvaten en bindweefsels en verstopping van traankanalen.

Behandeling van tranenvloed bij ouderen

De meest voorkomende geneesmiddelen die worden gebruikt voor tranen in alle leeftijdsgroepen, inclusief ouderen, zijn oogdruppels. Ze zijn van verschillende types en met verschillende werkingsmechanismen, en de keuze van een bepaald preparaat hangt rechtstreeks af van de oorzaak die tot tranen leidde.

Dus, met het droge ogen syndroom, worden zogenaamde kunstmatige tranen gebruikt, die het hoornvlies beschermen tegen uitdroging, en bovendien gels en zalven die hetzelfde effect geven. De laatste hebben zelfs meer de voorkeur, omdat ze door een meer viskeuze consistentie een langer effect geven.

Wanneer tranenvloed veroorzaakt door blefaritis of conjunctivitis, die bij ouderen frequent voorkomt, worden ontstekingsremmende druppels voor ogen en druppels gebruikt Lachrymation van de ogen op oudere leeftijdmet het gehalte aan antibiotica:

  • Okomistin;
  • Indokollir;
  • Torbadeks;
  • Diklo-F en anderen.

Als tranenvloed wordt veroorzaakt door aan leeftijd gerelateerde anatomische veranderingen of verstopping van traankanalen, zijn de geneesmiddelen in dit geval niet effectief. Voor de behandeling kunnen massage, fysiotherapeutische methoden en chirurgische ingrepen worden gebruikt om de normale uitstroom van tranen te herstellen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =