Klit blad voor pijn in gewrichten

klitblad voor pijn in gewrichten

Burdock is een van de meest gebruikte planten in de recepten van de traditionele geneeskunde. Vooral vaak wordt een klisblad gebruikt voor pijn in de gewrichten, omdat preparaten op basis van deze organische grondstof ontstekingsprocessen effectief bestrijden. Dergelijke middelen zijn natuurlijk niet in staat om artritis of artrose volledig te genezen, maar zelfs in de conservatieve geneeskunde worden ze als een uitstekende variant van onderhoudstherapie beschouwd.

Helpt klit hulp bij gewrichtspijn?

Een van de nuttige eigenschappen van het deel van de klis in kwestie is de regulatie van het water-zoutmetabolisme in het lichaam. Dit zorgt voor een snelle verwijdering van overtollig vocht en minerale afzettingen uit de gewrichten.

Bovendien staat klis bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking, het vermogen om de toestand van kraakbeenweefsels te verbeteren, de regeneratie ervan te stimuleren en de productie van synoviaal vocht.

Hoe klit bladeren te gebruiken voor gewrichtspijn?

Er zijn veel recepten met klis. De eenvoudigste versies zijn kompressen gemaakt van verse klisblaadjes. Ze worden voorverwarmd en op milde wijze gekneed om sap te maken, vervolgens op het aangetaste gebied aangebracht en omwikkeld met cellofaan en wollen doek. Dergelijke procedures helpen de symptomen van artritis en artrose vanaf de eerste sessie te verlichten.

Ook populair is de behandeling van kniepijn met tinctuur van klis, die gemakkelijk thuis te maken is.

Geneesmiddel op recept

ingrediënten:

  • Versgeperst sap van klitblaadjes - 0,5 l;
  • medische alcohol - 100 ml;
  • natuurlijke kalkhoning - 500 ml.

Voorbereiding en gebruik

Om het sap te krijgen, moet je de klitblaadjes grondig wassen, in een vleesmolen of blender malen, de pap in gaas doen en goed uitknijpen. De bestaande componenten moeten worden gemengd en geschud in een gesloten pot binnen 3 minuten. Het product is onmiddellijk klaar voor gebruik in de vorm van lotions, kompressen en wrijven. Het kan lange tijd in de koelkast worden bewaard, ongeveer 2 jaar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 + = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: