Kaarsen van Voltaren in Gynaecologie

De werkzame stof van het geneesmiddel Voltaren is diclofenac. Rectale zetpillen Voltaren bevatten 50 mg van het medicijn, dat tot de groep van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen behoort. In strijd met de synthese van prostaglandinen vermindert het medicijn ontstekingen, verlicht het pijn.

Kaarsen Voltaren - indicaties voor gebruik

Daarom zijn de indicaties voor het gebruik van Voltaren lokale of algemene symptomen van ontsteking met pijnsyndroom. Kaarsen Voltaren in de gynaecologie hebben toepassing gevonden voor behandeling in de postoperatieve periode.

Wanneer ze zwanger zijn, worden de Voltaren-zetpillen niet gebruikt in latere bewoordingen vanwege mogelijke schendingen van de arbeidsactiviteit, maar in het tweede en het begin van het derde trimester worden ze gebruikt als dat nodig is. Voltaren wordt ook gebruikt bij inflammatoire processen van de uteriene aanhangsels, zowel bij acute als bij exacerbatie van chronische ziekten. Een arts kan Voltaren voorschrijven in geval van pijnlijke menstruatie bij vrouwen. Ook worden Voltaren-zetpillen gebruikt bij vrouwen met cystitis, migraine.

Voltaren-kaarsen - bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen van Voltaren uit het spijsverteringsstelsel zijn diarree, misselijkheid, braken, een opgeblazen gevoel.
Chronische toediening van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen kan de integriteit van de mucosa van het spijsverteringskanaal beïnvloeden, aldus gevormde bloedingen erosie, die gastrointestinale bloeden of perforatie van de maag of de darmen kunnen veroorzaken. Vanwege erosie, obstipatie, ontsteking van verschillende delen van het maag-darmkanaal, is de vorming van stricturen mogelijk.

Van de kant van andere organen meestal allergische of huidreacties op het medicijn - urticaria, eczeem, erythrodermie, lichtgevoeligheid, haaruitval.

Van het zenuwstelsel - slapeloosheid, duizeligheid en hoofdpijn en andere neurologische aandoeningen.
Meer ernstige complicaties kunnen volgen uit de interne organen: lever, nieren, hart en bloedvaten, longen. Voltaren kan een tekort aan de werking van deze systemen veroorzaken, wat levensbedreigend is.

Kaarsen Voltaren - contra-indicaties

Kaarsen zijn gecontraïndiceerd bij bronchiale astma, maagzweer, overgevoeligheid voor diclofenac, rectale bloeden, aambeien, evenals kinderen jonger dan 18 jaar.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =