is het pijnlijk om een ​​abortus te hebben

Kunstmatige zwangerschapsafbreking wordt door veel vrouwen gebruikt om ongewenste foetus te verwijderen of om medische redenen. De moderne geneeskunde biedt verschillende opties voor abortus, waarvan de keuze afhankelijk is van de periode. Bij zwangerschap tot 12 weken is een medicijnonderbreking of vacuümafzuiging mogelijk, op een later tijdstip wordt chirurgische abortus uitgevoerd. Vrouwen ondergaan abortus anders. Het hangt af van de leeftijd, de aanwezigheid van eerdere geboorten, gynaecologische ziekten en het niveau van stress. Maar in ieder geval geeft iedereen om één vraag: is het pijnlijk om abortus te plegen?

Verschillende pijnen worden door alle vrouwen ervaren bij elke procedure. Immers, deze interferentie in het lichaam, en het gaat nooit voorbij zonder een spoor. Maar de meesten van degenen die dit hebben meegemaakt, geloven dat abortus – het doet vooral psychologisch pijn en deze wond geneest heel lang. En fysieke pijn wordt gemakkelijk gestopt door verschillende medicijnen. Overweeg wat voor soort pijn kan worden ervaren door vrouwen met verschillende soorten abortus.

Medicatie abortus

Gebruikt in de vroege stadia. De bedoeling is dat een vrouw medicijnen slikt, onder invloed waarvan de baarmoeder wordt ingekort en het foetusei wordt uitgeworpen. Een vrouw ervaart pijn als bij de menstruatie. Daarom is het niet de moeite waard om naar zo’n abortus te vragen – is het pijnlijk? De intensiteit van pijn hangt af van de vrouw zelf, de draagtijd en vele andere factoren. Sommigen noteren kleine pijnlijke sensaties, die ze gemakkelijk dragen, anderen kunnen niet zonder pijnstillers. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat u tijdens de procedure alleen No-shp kunt nemen, omdat andere medicijnen de werking van medicijnen die voor abortus worden gebruikt blokkeren.

Vacuüm aspiratie

Dit is een meer spaarzame manier om een ​​zwangerschap te beëindigen op een eerdere datum dan de vorige. De procedure wordt uitgevoerd onder lokale of algemene anesthesie en neemt meestal zeer weinig tijd in beslag. Die vrouwen die geïnteresseerd zijn in het feit of het pijnlijk is om een ​​vacuümabortie uit te voeren, zijn bezorgd om niets – het is een veilige en pijnloze procedure. Meestal zijn er geen complicaties na.

Chirurgische abortus

Meestal is het pijnlijk om op deze manier een abortus te hebben. Het wordt ook scrapen genoemd en onlangs is deze methode alleen om medische redenen gebruikt. Chirurgische abortus heeft veel tekortkomingen en bijwerkingen:

  • de procedure wordt meerdere dagen uitgevoerd, gedurende welke de vrouw in het ziekenhuis moet zijn;
  • abortus doet pijn

  • behalve dat de zwangere vrouw speciale voorbereidingen treft om het proces van bevalling en de uitzetting van de baarmoederhals te stimuleren, wordt dit proces kunstmatig versneld;
  • het lichaam van het kind wordt in delen geëxtraheerd met een tang, de benen af ​​scheurend en handvaten nog in de baarmoederholte;
  • het schrapen wordt uitgevoerd door een speciale lus, die kan worden aangetast door het uterusslijmvlies;
  • de resten worden verwijderd door een pomp.

Voordat u een abortus besluit, moet u erover nadenken. Als er geen medische indicatie voor hem is, is het beter om het kind te weigeren en te redden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 69 =