of het mogelijk is om een ​​kind te dopen tijdens een menstruatieDe doop voor het kind, zijn ouders en peetouders is een belangrijke gebeurtenis in het leven. De baby wordt dus het pad van God en de peetvader neemt de verantwoordelijkheid voor zijn verdere opvoeding. Daarom is het heel logisch dat familieleden en peetouders willen dat de rite van de doop langs alle regels en canons van de kerk gaat. Maar onvoorziene situaties kunnen soms worden vermeden, bijvoorbeeld dat de meter plots begint met maandelijks, wat te doen in dergelijke gevallen, laten we proberen het uit te zoeken.

Is het mogelijk om een ​​kind met een maandelijks te dopen?

Geschillen en discussies hierover kunnen niet worden geteld en tegenwoordig is iedereen vrij om te doen wat hij wil. Als u echter op de een of andere manier informatie uit verschillende bronnen rangschikt, zijn er verschillende opties.

  1. Dus, vaak met de vraag of het mogelijk is, en hoe een kind te dopen, als het kruis plotseling maandelijks begint, wenden ouders zich tot geestelijken. Wat krijgt niet altijd een eenduidig ​​antwoord. Sommige priesters verbieden vrouwen met menstruatie categorisch om de kerk binnen te gaan, en zelfs nog meer om deel te nemen aan het avondmaal. Anderen behandelen het neerbuigend en suggereren dat de meter gewoon opzij gaat, terwijl iemand anders de baby uit het lettertype haalt. Er zijn ook ondubbelzinnig positieve antwoorden op de vraag of het mogelijk is om een ​​kind te dopen tijdens de menstruatie. Maar hoe dan ook, het is noodzakelijk om de mening van de priester hierover te interesseren.
  2. Afzonderlijk wil ik stoppen met waarom je tijdens de periode geen klein kind kunt dopen. Dit is een heel oude traditie. Eerder geloofde men dat een vrouw met menstruatie zogenaamd "smerig" zou zijn en niet in de tempel van God zou moeten gaan en de heiligdommen zou raken. De vraag is zeker controversieel, en hier wordt het verschil tussen begrippen als 'geloof' en 'religie' duidelijk teruggevonden.

Waarom in de dagen van natuurlijke zuivering van het vrouwelijk lichaam, zelfs een bezoek aan de kerk als een zonde wordt beschouwd, begrijpt niet iedereen. De menstruatie kan immers beschouwd worden als een voorbereidende fase voor de conceptie en geboorte van een kind, en niets fouts en zondigs hierin. Bovendien, als een vrouw zich tot God wendt met zuivere gedachten. waarom je een kind niet kunt dopen tijdens een menstruatieMisschien komt dit doordat vóór het schone geslacht geen ondergoed was gedragen en menstruatiebloed in de kerk was bevuild. In dit geval hebben moderne producten voor persoonlijke hygiëne dit probleem al lang opgelost.

Kortom, een ondubbelzinnig antwoord op de vraag of een kind van de eerste tot de laatste dag van het maandblad voor vandaag moet dopen is dat niet. Maar om geen stevig vastgelegde tradities te schenden, is de datum van de doop beter vooraf overeengekomen met de meter. En als de menstruatie plotseling is begonnen, dan is het noodzakelijk om de priester om advies te vragen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 21