Intra-uteriene spiraal - bijwerkingen | actualidadypolitica.com

Intra-uteriene spiraal – bijwerkingen

spiraaltjes bij de uterus

Bijna elke methode om ongewenste zwangerschap te voorkomen heeft zijn bijwerkingen. De enige uitzonderingen zijn barrièremethoden. Ondanks de effectiviteit van het anticonceptieve effect van intra-uteriene spiralen, kunnen soms onplezierige symptomen optreden.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van het spiraaltje zijn zeldzaam. Tot op heden minimaliseren moderne spiraalvormige productietechnologieën de ontwikkeling van ongewenste effecten. Maar zelfs als ze zijn opgestaan, gaan ze in de regel snel voorbij zonder dat er overblijvende verschijnselen achterblijven.

De meest voorkomende bijwerkingen van een spiraaltje zijn:

  1. Tijdens de menstruatie kunnen meer overvloedige ontladingen worden waargenomen in vergelijking met menstruatie voorafgaand aan de spiraalplaatsing.
  2. Omdat spiraalstaging een manipulatie is die wordt uitgevoerd in de baarmoederholte, verhoogt dit het risico op het ontwikkelen van infectieuze complicaties.
  3. Misschien het uiterlijk van bloederige afscheiding in de periode tussen de menstruaties.
  4. Het optreden van pijn in de buik, soms tijdens geslachtsgemeenschap. Dit wordt meestal geassocieerd met anatomische kenmerken van de structuur van de baarmoeder of met een onjuiste positie van de spiraal.
  5. Als de spiraal niet wordt bedekt door hormonale geneesmiddelen, dan wordt de ontwikkeling van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet voorkomen.

Mogelijke complicaties

  1. Complicaties van het spiraaltje kunnen zich ontwikkelen met dit anticonceptiemiddel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de baarmoeder te perforeren tijdens de spiraalplaatsing.
  2. Het intra-uterine apparaat kan complicaties veroorzaken in de vorm van een verandering in de positie of zelfs verlies van de baarmoederholte. Dit gebeurt als er congenitale misvormingen zijn van de uterus of littekenveranderingen. Ook zijn gevallen van endometriose na gebruik van de spiraal bekend.
  3. Het is vermeldenswaard dat spiralen met een hormonale coating aanzienlijk minder bijwerkingen hebben dan conventionele.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: